sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Rooman ihmeitä: Forum Romanum


Tämän takia minä halusin Roomaan: Forum Romanum tai nykyisemmin Foro Romano ja sen parituhatta vuotta vanhat rauniot. Näitä katselin jo lukion latinankirjasta, ja niiltä ajoilta on peräisin myös intohimoni Pompeijia kohtaan. Sitä koluttiin kokonainen päivä kymmenen vuotta sitten. Silloinkin oli muuten yli kolmekymmentä astetta lämmintä ja H. sai jonkun lämpöhalvauksen siitä ja oli seuraavan päivän kuumeessa.


Nyt meitä helli kesäkuun alussa kuitenkin virkistävä tuuli, vaikka hyvin lämmintä olikin ja vähäisten puitten alle oli tungosta.

Tässä on ollut jonkinlainen tori monessa kerroksessa, vai olisiko peräti tavaratalo.Nämä kuvat ovat Vestan papittarien talosta.
Tässä on kuvia Palatinus-kukkulalta.

Jos aihe kiinnostaa enemmän, tässä on video siitä, miltä Forum Romanumin alue on ehkä näyttänyt uutena.14 kommenttia:

 1. Historia on Roomassa läsnä joka askeleella. Siellä tulee myös mietittyä sitä, miten loistokkuus tulee ja menee. Luin postauksiasi viivellä ja mielenkiinnolla. Olen ollut Roomassa häämatkalla v. 1980 enkä ole tehnyt uutta reissua. Olimme siellä joulun tienoilla eikä kuumuus haitannut. Toisin kävi lapsilleni, jotka olivat Roomassa keskellä kesää ja helleaaltoja. Myöhemmin ovat kertoneet, etteivät muista matkasta muuta kuin kuumuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häämatkakohteena Rooma on ollut varmasti aika hyvä! Me kun kiivettin vaan kavereitten kanssa Rukan huipulle häitä seuraavana päivänä ja se oli siinä;)

   Loistoa tulee ja menee ja halpa oli Rooman valtakunnan aikaan henkikultakin, varsinkin hallitsijoilla. Silti oli kiva kulkea tuolla raunioissa ja kuvitella, minkälaista elämä siellä on ollut.

   Poista
 2. Oi, tahtoo joku päivä vielä käydä tuollakin!
  Voin kuvitella sinut tuonne jonain ylimyksenä tai papittarena pasteerailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italian maisemissa silmä lepää, myös Roomassa. Jaksan katsella loputtomiin rakennuksia, puita ja kasveja. Sypressejä ja pinjamäntyjä...

   Ylimyksenä hyvinkin:DDD Entä jos olisinkin orja? Löysin netistä tällaisen:
   Tyypillinen muistokirjoitus roomalaisnaisen haudalla oli: ”Hän meni naimisiin 11-vuotiaana, synnytti kuusi lasta ja kuoli 27-vuotiaana.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Roomasta jäi vahva tunne, että haluaisin mennä sinne vielä uudestaankin. Niin jäi kyllä Prahastakin, ja siitä on jo kymmenen vuotta. Ei voi mitään, kävisin mielelläni Lontoossakin vaikka joka vuosi. Luulen silti, että seuraavaksi odottaa Pariisi: edellisistä kolmesta reissusta on kulunut noin 40 vuotta (miten tää aika kuluu näin nopeesti!).

   Poista
 4. Uskomaton paikka! Muistan kun inter-railillani satuin tuonne enkä tiennyt juuri mitään paikasta. Kunnes tajusin, että ne historian kirjan tarinat ja kuvat ovatkin tuolta. Mieletön tunne historiaan astumisesta.

  Matkakuumetta olisi, muttei tarpeeksi lomaa ja liikaa kohteita. Höh. On muuten hyvät kuvat, houkuttaa lähtemään reissuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa on, tulevina vuosina ehdit vielä käydä jossakin Lappia etelämpänäkin. Ehkä talvella:)

   Poista
 5. Eipä ole lainkaan ihme, että Roomaa kutsutaan ikuiseksi kaupungiksi. Ihan mielettämän hieno paikka...

  Kiitos kun veit meidät kierrokselle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ikuinen kaupunki -tunnelma näkyi ihan kaikkialla keskustassa. Vanhaa näkyi osana uutta, ja uudemmatkin olivat aika vanhoja:)

   Poista
 6. Roomassa olemme molemmat nuorempina käyneet, mutta se,oli yhtenä vaihtoehtona kesämatkalle, mutta Barcelona veti pidemmän korren tällä kertaa. Ehkä hyvä niin, sillä jos Barcelonassa oli kuuma, Roomassa keli on ollut suorastaan tulinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelona on minulla vielä kokematta, vaikka mies ja poika ovat kehuneet sen maasta taivaaseen. Kaupungeissa kuumuus kyllä oikein korostuu; jos oli jo kesäkuussa kuumaa, niin tuuli oli aika navakkaa ja vilvoitti ihanasti pikkukaduillakin.

   Poista
 7. Minuakin kiinnostavat Rooman kaltaiset paikat historiansa takia. Vielä en ole sinne ehtinyt, mutta toivottavasti joku päivä. Kuvistasi välittyy historiallisten raunioiden ja tunnelmien lisäksi kuumalta näyttävä keli..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään siirsin minäkin tätä kohdetta, koska ajattelin siellä olevan kesällä liian kuumaa. No olikin, mutta ei niin paha kuin Sorrentossa vuosia sitten samaan aikaan. Ilma oli nyt kuivaa ja se teki siitä miellyttävämpää. Mielelläni menisin vielä uudelleenkin ja tutustuisin mm. Trastevereen, joka jäi nyt kokonaan käymättä.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...