torstai 23. huhtikuuta 2009

Pyörä on keksitty taas kerran

Pyöräilykausi on nyt avattu minunkin puolestani, hellurei! Vetkuttelin pitkään fillarin hakemista varastosta, mutta olinkin jättänyt sen oven viereen eikä tarvinnut siirrellä mitään romuja pois edestä. Edes pölyjä ei tarvinnut pyyhkiä. (Öljyä suihkuttelen, kunhan se löytyy jostakin.) Pumppasin siis vain renkaat ja lähdin kiertämään puolen tunnin lenkkiä, näin alkajaisiksi.

Oli ihanaa! Aurinko paistoi, tuuli oli lämmin, eikä tarvittu edes hanskoja, kun asteitakin oli yli kymmenen. Pyörä tuo minulle aina saman vapaudentunteen, jonka muille antaa oma auto.

Eiliseen lohipostaukseen kuuluva jälkiruoka tulee vielä tässä. Jatkuvassa herkkujennälässä on kiva katsella välillä edes kuvia. Mangososeella päällystetty juustokakku maistui hyvältä, oli kyllä kohtuullisen rasvainen, mutta vähäsokerinen. Idean sain Hullukaalin siemeniä -blogista.

Pohjaan murskasin pussissa lihanuijalla 150 g kokojyvä-Digestive -keksejä. Kaadoin pussiin 75g sulatettua oivariinia ja sekoitin. (Oikeasti käytin 50 g voita ja se oli liian vähän.) Kaadoin seoksen pienehköön 22 cm:een vuokaan, jonka olin vuorannut leivinpaperilla.

Paksua täytekerrosta varten tarvittiin:
200 g vanilja- tai appelsiinituorejuustoa
1 dl sokeria

sitruunamehua, limettiä tai likööriä tuomaan makua ja terästystä
4 liivatelehteä
purkki kevytvispiä tai créme vanillaa

Vatkasin sokerin tuorejuuston joukkoon käsin, lisäsin kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut, kylmässä vedessä pehmennetyt liivakot ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Viimeisenä lisäsin kermavaahdon. Sitten kakku sai mennä muutamaksi tunniksi hyytymään jääkaappiin.

Päälle soseutettiin purkillinen mangoviipaleita. Siihen riitti kaksi liivatelehteä yllämainitulla tavalla lisättynä. Levitys kakun pinnalle ja takaisin jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi.

Ja sitten päiväunille.

11 kommenttia:

  1. Apua! Kakkukin näyttää NIIN herkulta..Täällä lihoo jo pelkästä katsomisesta ;D

    VastaaPoista
  2. Ihanasti menee melkein sävy sävyyn nuo tulppaanit ja tuo ihanan herkullisen näköinen juustokakku. Nami,kyllä näyttää tosi herkulliselta.Pyöräily tekee hyvää! En ottanut pyörääni mukaan tänne;siellä se on poikani kotitalon pyörävarastossa mua odottamassa kun tulen kesällä. Tekee mieli ostaa pyörä, täällä pyörien suosio on kasvanut hurjasti viimeisten parin vuoden aikana.

    VastaaPoista
  3. Tuosta juustokakusta pitää vinkata vaimoa. :)

    VastaaPoista
  4. IHANA KAKKU! Haluaa maistaa ;)

    VastaaPoista
  5. Tuo edellisen postauksen lohireseptisi oli tosi herkku! Täytyy testata!
    Tyhmä kysymys; oliko se siinä alussa oleva öljy-valkosipuliyms.seos salaatinkastike vai tuliko se tuohon kalaan...? Ehkä luin huonosti.

    Kakkureseptikin vaikutti hyvältä ja täytyy toteuttaa tuo joskus. Ruokatorstain hesarissa oli juttu, että liivatteen voisi korvata hyytelösokerilla joskus. Oletko kokeillut?

    Hei kun sinulla on selvästi makuhermot hanskassa, löytyisikö sinulta jotain ihanaa perunasalaatin ohjetta vapuksi? Sellaista jossa olisi punasipuliakin tms.

    kyseleepi Minna

    VastaaPoista
  6. Helinä, tuosta mangokakusta riittää 10:lle ja yhdessä palassakin on 250kcal, joten lihoo kyllä!

    Yelian, pyöräillessä virkistyy kummasti, kun veri kiertää. Kaupunkiajo ei tosin ole niin ihanaa autojen keskellä.

    Kari, voihan sitä yllättääkin!

    Hanna, tämä kakku on ainakin helppo tehdä, kannattaa kokeilla.

    Minna, alussa oli salaatinkastikkeen ohje ja se jäi jotenkin irralliseksi sinne.
    Hyytelösokeria olen jälkiruoissa käyttänyt, mutta en tällaisissa. Varmaan toimisi, tässäkin kakussa riittäisi vähempi määrä liivatetta.

    Tällaista Outi Pakkasen saksalaista perunasalaattia (Glorian ruoka ja viini) ajattelin tehdä lauantaina:

    1 kg perunoita keitettynä ja kuutioituna
    pätkä purjoa (tai punasipulia)hienonnettuna
    1 hapan omena kuutioituna
    hienonnettua lehtipersiljaa
    1½ rkl kapriksia

    Kastike:
    3/4 dl oliiviöljyä
    1/4 dl valkoista balsamicoa
    1 rkl dijonsinappia
    1 tl suolaa
    ½ rkl sokeria
    mustapippuria

    Salaatti sekoitetaan, kastike ravistellaan sekaisin ja sekoitetaan salaatin joukkoon. Annetaan maustua kylmässä seuraavaan päivään. Tarjottaessa koristellaan rucolalla.

    VastaaPoista
  7. Kiitos paljon! Täytyy kokeilla tuota perunasalaattia! Vaikuttaa herkulta!

    Minna

    VastaaPoista
  8. Ihanaa kakkua, mutta ... helpommalla Möwenpickin pannacottaa, olen siis laiska ja ojennan käteni pakastealtaaseen kaupassa.

    Joskus kun porukkaa on enemmän teen mangojuustokakkuasi.

    VastaaPoista
  9. Tuollaista kakkua olen saanut kai sun tekemänä ja töissä kolmekin kertaa. Aivan ihanaa. Itse en ole tehnyt kuin muutaman kertaa hyytelökakun ja hyvää on.

    Tuollainen perunasalaatti tulee varmaan tehtyä viikonloppuna, juuri katsoin keitettyjä pottuja, mitä niille tekis. Dijon-sinappi pitää hankkia, olen käyttänyt tavallista, se ei maistu oikein hyvälle.

    eikka

    VastaaPoista
  10. ARleena, mistä sitä Möwenpickin pannacottaa löytää? Olen katsellut kaupasta, muuta ainakaan vielä en ole havainnut. Siis pakasteesta? Jäätelöä?

    Eikka, alan sanoa sinua kohta oikeastikin Eikaksi! Käytän hunajaista Dijonia, valitettavasti en pidä siitä suolaisesta. Mutta tuollainen pottusalaatti on tosi maukas. Nyt saa vielä Nicola-perunaakin, joka maistuu hyvältä.

    VastaaPoista
  11. Ihana koiruus! Merin ja mun unelma!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...