maanantai 15. kesäkuuta 2009

Pieni juhlahetki


Otetaanpa vähän känttyä kahvin kera sen kunniaksi, että jossakin vaiheessa on mennyt kahdenkymmenentuhannen käynnin raja tässäkin blogissa rikki. Huomasin sen vasta siinä vaiheessa, kun luku oli jo 22200.

Sillä sipuli -blogista olin bongannut houkuttelevan näköiset raparperi-vadelmaruukut ja kuin tilauksesta olin saanut siskolta ohuita ja kauniita raparperinvarsiakin. Pirkka-lehdestä peräisin oleva ohje oli helppotekoinen ja nopeakin. Annoksesta tuli 12 reilunkokoista ruukkua muffinivuokaan.

raparperi-vadelmaruukut
Taikina:
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan. Siirrä taikina puoleksi tunniksi kylmään.
Täyte:
4-5 raparperinvartta
1 pss pakastevadelmia (200g)
½ dl vettä
2 dl fariinisokeria
3/4 dl perunajauhoja
Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi kattilaan, lisää vadelmat, vesi ja fariinisokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
 
Voitele muffinipelti tai vuoraa kolot amerikanmuffinivuoilla. Jaa taikina kahteentoista palaan. Painele taikinapalat jauhotetuin sormin (ensin litteiksi lätyiksi) vuokien pohjalle ja reunoille niin, että taikinapohja ulottuu hieman vuoan reunan yli. Jaa täyte päälle ja käännä reunoja hieman täytteen peitoksi, jos taikinaa vaan riittää.


Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 15 - 20 minuuttia.Irrota jäähtyneet leivonnaiset vuoista ja sihtaa pinnalle tomusokeria. Tarjoa mehevät raparperiruukut vaniljajäätelön kanssa.

Näistä tuli todella hyvän ja raikkaan makuisia! Taikina oli karkeiden ruisjauhojen ansiosta mukavan tuntuista ja maukasta, pelkkä vehnäjauho kun ei maistu kovin kummoiselta. Näitä taidan tehdä vastakin.

Kiitos siis teille kaikille ystävät, lukijat kuin myös satunnaiset ohikulkijat! Istukaa kanssani omenapuun alle nauttimaan kesästä ja raparperiruukuista.



11 kommenttia:

  1. Kiitoksia, tosi herkkuja, joita täytyy issekin kokeilla:) Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Onnea !

    hirmuisesti ovat ihmiset blogissasi vierailleet, eikä ihme :) kyllähän täällä aina mielellään käy vieraisilla!

    Mukavaa kesänjatkoa!

    VastaaPoista
  3. Onnea, onnea ja hyvää jatkoa.

    Herkullisia raparperimuffinseja, kiitos vaan.
    Niitä taidan viikonlopuksi väsätä. Kun on tuota ruisjauhoakin. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kiitos, maittaa mukavsti näin työpaikan kahvitauolla.Sopisikohan tuohon puolukka?

    VastaaPoista
  5. Katriina, minkä kameran ostitkaan viimeksi? Mulla olis kans kameran vaihto kohta edessä, joko superzoomi tai järkkäri.Rasittavaa perehtyä asiaan...Pitäisi olla helppokäyttöinen ja kevyehkö.

    VastaaPoista
  6. kivahan tuollaista kävijämäärää on juhlistaakin ja mikäs sen parmempaa kuin herkuttelu :). mukavaa että edelleenjakamamme resepti maistui!

    VastaaPoista
  7. Onnea ja kiitoksia!

    Herkulliselta nayttaa.

    VastaaPoista
  8. Onnea hienosta kävijämäärästä!
    NOita tartteekin tehdä joskus, mulla on raparperia pakkasessa.

    VastaaPoista
  9. Onnea ja kiitos maistiaisista.

    VastaaPoista
  10. Tänne ilmestynyt ihania nakkikuvia=)) Voi vauhti mimmiä..täällä samainen ralli menossa kun yksi kasvatti jäi kotiin. Todella kaunis neiti Vilma onkin=) Pusuja sinne molemmille nakeille=)

    VastaaPoista
  11. Inkivääri, ennen tuli tehtyä raparperista vain piirakkaa ja kiisseliä, nyt on repertuaari onneksi jo laajentunut.

    Hanna, kiitos, hyvä kesänjatkoa itsellesikin! Kivan vaihtelevaista on ollut.

    Arleena, ruisjauho antaa tosiaan hyvän maun moniin leivonnaisiin rakenteen kärsimättä.

    Vicki, puolukka sopii varmasti hyvin, varsinkin rukiin makuun.

    Maaretta osti helmikuussa hyvän Canonin superzoomin, PowerShot SX1 IS. Mulla taas on taskukamerana aina mukana sellainen vähän luottokorttia isompi Canonin Ixux 100 IS, johon olen tyytyväinen.
    Järkkärin huono puoli on suuri koko ja paino, sille pitää olla oma laukku. Pieni kamera voi olla aina mukana. Siinä sitä on miettimistä!

    Hyppysellinen, tätä reseptiä voi vielä mukavasti muunnella eri marjoille, joten kiitos vielä kerran!

    Pikkujutut, raparperi ja vadelma maistuvat kesältä:)

    Yelian, kiitos, olet yksi ahkerimpia kommentoijiani!

    Hannele, kiitos!

    Mimmuli, meille tuli sitten musta nakki, ja meno on ollut hauskaa. Valtavasti on kuukaudessa tullut lisää kokoa ja energiaa. Jotenkin mäykkäri tuntui meille oikealta koiralta:)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...