Sen karppaamisen piti alkaa uudestaan tänään, kuten piti alkaa eilenkin, mutta ei se nyt millään onnistu. Aamulla näin niin houkuttelevia ruispaahtoleipäviipaleita pöydällä, että aloitin siitä. Lounaaksi tein oikeaoppista vihannesmunakasta, mutta sitten iltapäivällä miestä kotiin odotellessa jo tuntui, että kahville voisi hommata jotain hyvää. Päiväni kuluvat muuten tällä viikolla kahden mäyräkoiran emäntänä, kun nuorempi poika lähti avovaimonsa kanssa tutustumaan Berliiniin. Joten ihan kuin olisin ansainnutkin jotakin hyvää päiväkahville...eikö? Ja niin muistin yhden pikkuherkun, jota takavuosina tuli useinkin tehtyä.
Muistatteko vielä, kun mikroaaltouunit tulivat? Minä en sitä hankkinut suinkaan ensimmäisten joukossa, vaan sain omani yllätyksenä joululahjaksi siskolta joskus parikymmentä vuotta sitten. Ja on toki tullut jo uusittuakin. Lehdissä oli silloin paljon ruokaohjeita mikrossa valmistettavaksi, mitä nykyään ei kai kukaan enää tee. Tuli kuitenkin kerättyä niitäkin ohjeita talteen puoli kierrekansivihkollista.
Ja siellä vihkossa oli tällainen pieni suklaaherkku, jota tuli nopeaan kahvikakun tarpeeseen tehtyä kerran jos toisenkin, tämä kakku nimittäin valmistuu kolmessa minuutissa! Minuutti sekoittamiseen ja kaksi uunissa. Pyöreäpohjainen pieni Teema-kulho on paistamiseen mitä sopivin.
PIENI SUKLAAHERKKU 2-4 annosta
50g sulatettua voita tai pullomargariinia
1 muna
3-4 rkl sokeria
2 rkl sihdattua kaakaojauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa korostamaan suklaan makua
tummaa suklaata rouheena, jos sattuu olemaan (pähkinärouhekin käy)
Mittaa kaikki aineet pieneen kulhoon ja sekoita vatkaamatta sen kummemmin. Kaada seos voideltuun kulhoon tai vuokaan, jonka vetoisuus on 4-5 dl.
Paista mikrossa 650 w teholla kaksi minuuttia tai vähän vähemmän. Kuvan kakku oli 2 minuuttia ja minusta ihan sopiva.
Kumoa, anna jäähtyä hetki ja koristele. Paistopinnasta ei tule kummoisen näköistä, joten joku tomusokeri- tai kaakaokerros on paikallaan. Vaikka vakuutan, että kakku häviää alta aikayksikön, vaikka et koristelisikaan, jo taikina on niin hyvää!
Valmista on, kahvit tippumaan!
No huh! En kyllä usko testaamatta! Täydellinen pikaherkku, ja aina löytyy ainekset!
VastaaPoistaMulla sattui olemaan jämät Fazerin premium-suklaalevystä ja pilkoin siitä kaksi riviä kakkutaikinaan. Siihen sopi tosi hyvin. Raastoin vähän sitten päälle ja söin loput.
PoistaMielenkiintoinen resepti - menee kokeiluun : )
VastaaPoistaHerkullisia hetkiä siis!
PoistaOnpas todella nopea kakku. Näin nopeaa en ole ennen tiennyt olevankaan. Pitäisi testata.
VastaaPoistaTämä on mitä mainioin kahdelle, mutta siitä riittää hyvin pieni pala neljällekin -eikä liikaa kaloreita:)
PoistaKopsasin reseptin ja kokeilen. Pieni koko on eduksi.
VastaaPoistaPieni koko ja nopeus: minkä muun ehtisi leipoa ajatuksen nopeudella!
PoistaTuohan on melkein karppikakku, vehnäjauhojakin vain ripaus. Luuletko, että koostumus vaatisi välttämättä sokerin, vai voisiko sen korvata stevialla?
VastaaPoistaKokeilin kerran steviaa johonkin piirakkapohjaan ja se ei onnistunut kovin hyvin. Jotenkin sokeri vaikuttaa rakenteeseen niin paljon, ja paistopinnan rapeuteen erityisesti. Mutta tähän kakkuseenhan ei mikrossa tule paistopintaa muutenkaan. Käytän muuten makeutusaineita, mutta leivonnassa olen päätynyt käyttämään sokeria.
PoistaNyt se stevian maku on ruvennut vähän tökkimään. Siinä on sellainen outo jälkijäynä suussa, onko sinusta?
Olen niin stevianoviisi, etten ole kokeillut kuin kerran teehen. Stevia kiinnostaa lähinnä siksi, että en mielelläni käytä makeutusaineita, ja kuvittelen steviaa jotenkin luonnollisemmaksi.
PoistaHyvää nopeasti. Tuollainen äkkimakea olisi taas paikallaan. Yritän sinnitellä...
VastaaPoistaToivottavasti onnistut;)
PoistaHeipä hei,
VastaaPoistaTerveisiä Lahdesta! Synnytyssalissa ollaan, mutta sun kammariin on ikävä. :) Ihania herkkuja oot leiponut. Oon jäänyt sun sivuihin koukkuun, näitä pitää käydä tsekkaamassa lähes päivittäin.
Aurinkoista kevättä! :D
Hei Hanna!
PoistaEn ollut huomannutkaan tätä kommenttia. Sun kuulumisia olen kyllä seurannut naamakirjan puolella:)
Tämähän oli mainio resepti, ihanan kuohkeaa tuli. Vanilijakastiketta vain kaveriksi.
VastaaPoistaSaakohan isomman tehtyä tuplaamalla aineet, vai riittääkö mikron paistoteho enää?
En tiedä, jääkä keskeltä liian raa'aksi, mutta aina kannattaa kokeilla. Syömäkelpoista se kuitenkin on:D
PoistaOlen huono leipuri, on pakko kysyä että onnistuukohan tämä ilman munia? Harvoin tulee niitä käytettyä joten niitä ei kaapissa oikein ole...
VastaaPoistaNo en minäkään keittiökemiasta mitään tiedä, mutta luulisin, että muna toimii sidosaineena. Ilman sitä kakku olisi murenevainen. Mutta eihän se haittaa, jos itse heti syö...Kokeilisin munan korvaamista ehkä puolella desillä turkkilaista jogurttia.
PoistaVOIKO PAISTAA UUNISSA JA PALJONKO LÄMPÖÖ? NOPEA VASTAUS KIITOS!!!!!!
VastaaPoistaJaa...voi tietenkin paistaa uunissa vaikka 200 asteessa, mutta pitää kyllä kokeilla hammastikulla jo viiden-kymmenen minuutin päästä, onko valmista. Keskeltä saa olla hiukan kostea.
Poistavoi kiitos! ☺ ♥
VastaaPoista-siis viiden-viiva-kymmenen minuutin kuluttua!
PoistaVaarallinen resepti. Testasin ja totesin täyden kympin ohjeeksi. Tämä menee samaan sarjaan pannulla tehtävien pikaleipien kanssa.
VastaaPoistaNopeille pikaherkuille on kysyntää!
PoistaOlipas herkullinen ja mehevä kakku... Ulkonäkö oli kylläkin kuin jättiläismäinen verilätty :'D
VastaaPoistaAika nappiin määritelty;)
PoistaKokeilin, enkä ole varma mistä johtui mutta ei oikein onnistunut. Mikrossa oli kaksi minuuttia ja räiskyi pitkin seiniä, oli vielä raakaa. Laitoin sitten sen uudelleen mikroon toiseksi kahdeksi minuutiksi ja vieläkin sellaista todella märkää pesusientä, joka ei pysy kasassa. Mutta maussa ei ole valittamista, koostumus ei vaan tainnut nyt oikein onnistua :D
VastaaPoistaTulee mieleen, että olitkohan sekoittanut tarpeeksi? Kananmunahan roiskuu mikrossa. Tehojakin luulisi olevan laitteessa tarpeeksi, jos roiskui. Ehkä seuraavalla kerralla tulee parempi koostumus, joskushan leivonnainen vaan menee pieleen:)
PoistaKerrankin mikrokakku joka toimii! Tein makeutusaineella (erytritoli). Mikrotin muumikulhossa ja lusikoin menemään kerman kera :P
VastaaPoistaHienoa, maistui varmasti verrattoman hyvältä kermavaahdon kanssa!
PoistaAion kokeilla
VastaaPoistaTuli kokeiltua, mutta jostain syystä jäi sitten syömättä. En maistanut mömmössä oikein muuta kuin voin ja koostumus oli kuin olisi syönyt märkää pesusientä :( Maku oli niin kamala, etten saanut alas (ihme!)... Harmillista, mutta onneksi ei mennyt sen enempää aineksia. En tiedä mikä meni vikaan... Epäilisin, että 50g sulatettua voita tähän on liikaa.
VastaaPoistaHarmi! Ehkä tällainen ei vaan ole makuusi sopiva.
PoistaTulipa tehtyä, leivinjauhe unohtui laittaa niin koko jäi noin puoleen väliin 5 desin astiasta. Maku oli kuitenkin erinoimainen kylmän jäätelön kanssa ja koostumuskin sellainen ettei välttämättä edes leivinjauhetta tarvii. Höystönä kakun seassa oli pätkis ja pure dark palasia. Hyvä ohje��
VastaaPoista