lauantai 11. heinäkuuta 2009

Upea parsakaali-pähkinäsalaatti ja muita kivoja



Tuula kyseli kommenttilaatikossa muutamaa ruokaohjetta. Kirjaapa ne samantien tähän.

Parsakaali-pähkinäsalaatti on ollut meillä monissa juhlissa suuri suosikki. Maut vain yksinkertaisesti mätsäävät täydellisesti! Löysin ohjeen joskus Etiketti-lehdestä, muistaakseni jonkun kanadalaisen naisen antamana. Nyt ilahduin, kun näin saman ohjeen uudessa Glorian ruoka ja viinissä, Sophie Bernerin resepteissä.

Näin olen tehnyt sen:

TOSIHYVÄ PARSAKAALI - CASHEW-PÄHKINÄSALAATTI
1 kg parsakaalia haarukkapaloina
1 keskikokoinen sipuli silppuna
12 viipaletta Amerikan pekonia
1-2 dl cashew-pähkinää

Kastike:
vajaa 2½ dl kevytmajoneesia
alle ½ dl sokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
Olen höyryttänyt parsakaaleja pari minuuttia, vaikka ohjeessa ne käytetään raakana. Pekoni paistetaan suikaleina rapeaksi ja mikä estää kuullottamasta sipuliakin, vaikka sen olen käyttänyt raakana.

Laita kulhoon parsakaalin kukinnot, sipulisilppu ja pekonikuutiot ja sekoita.

Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatille. Pane kulho viileään maustumaan pariksi tunniksi.

Sirota paahdetut cashew-pähkinät salaatille vasta juuri ennen tarjoilua.

Vertailun vuoksi alla vielä Glorian ohje:


Yksi vakio-ohjeistani on myös tämä, yllättää aina raikkaalla makuyhdistelmällään:

EEVALIISAN MAHTAVA POTTUSALAATTI
  1. Keitä kiinteitä perunoita ja jäähdytä ne. Leikkaa potut sopivan kokoisiksi kuutioksi. 
  2. Pilko joukkoon kylmäsavulohta ja silliä. 
  3. Kastikkeeksi sekoita smetanaan/jogurttiin/kermaviiliin tilliä ja Kallen mätitahnaa.
  4. Maistele!Anna hetken vetäytyä kylmässä ja nauti.

Pastasalaatteja
olen tehnyt juhliin Maarit Enkovaara-Astraldin Pastatieto-kirjasta. Nykyisin suosikkini on kyllä Paolan pastasalaatti. Siinä pitää vain varoa, ettei laita liikaa pestoa.

12 kommenttia:

  1. Nam. =)

    Ihana ruokaisa salaattiohje. =)
    Teidän ruokapöydässänne olisi kyllä nautinto istua. =)

    VastaaPoista
  2. Ihania salaattiohjeita, erityisesti tuo pottusalaatti kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  3. Tuo pottusallaatti minutkin herätti.
    Eikös tuo korvaisi melkein pääruuankin? Pannaanpa korvan taa :-)

    VastaaPoista
  4. Kiitos näistä. Kirjasin ylös. Odotan jotain juhlia tai vieraita, joille saisin tehdä näitä ihania salaatteja.

    VastaaPoista
  5. Oh yes, I like like like your blog!

    Agneta from Sweden

    VastaaPoista
  6. Me like like like your blog!

    Agneta from Sweden

    VastaaPoista
  7. Parsakaali ja pottusalaatti vaikuttavat houkuttelevilta ja kokeilemisen fäärteiltä!

    VastaaPoista
  8. Tyuo sinun parsakaalisalaattisi vie kielen mennessään. Muistelen, että kerran olisit laittanut siihen myös rapeaksi paistettuja leipäkuutioita, nekin sopivat mainiosti.
    Kuola valuu taas molemmista suupielistä.

    VastaaPoista
  9. Aina silloin tällöin olen poikennut, nyt oikein kommentin kanssa. Koska mieheni on kananmuna allergikko olen huomannut että majoneesin korvaa aika hyvin kreikkalainen jugurtti - ko. jugurtilla aion tätä huomenna kokeilla.
    Tervehdys siis satujen saarelta, Irlannista
    Heljä

    VastaaPoista
  10. Pottusalaattia sain maistaa viime kesänä ja olihan hyvää! Parsakaalia ja pekonia.. se on varppina namia.

    VastaaPoista
  11. Pitää kokeilla tuota parsakaalisalaattia, terveelliseltä kuulostaa. Majoneesia en käytä, mutta korvaan sen jogurtilla.

    VastaaPoista
  12. Una, minustakin on yhtä juhlaa istua jonkun muun valmistaman aterian äärelle, kun kotona on aina itse kokkina;)

    Yelian, tuota yhdistelmää perunasalaatissa en olisi ikinä itse keksinyt, se toimii.

    Anna, kyllä näillä salaateilla korvaisi pääruoan hyvinkin.

    Sooloilija, salaatit maistuvat aina vieraille ja vieraana ollessa, se on totta.

    Agneta, and I like your blog!

    Rita, parsakaali-pähkinäsalaatti on kokeilemisen arvoinen, minusta yhdistelmä on ainutlaatuinen.

    Meri, on siinä voinut olla krutonkejakin joskus, tai sitten muistelet Caesar-salaattia. Aah, siinäkin yksi ainutlaatuinen yhdistelmä!

    Heljä, tervehdys! Jukurtti on minustakin mainio vaihtoehto melkein mihin vaan. Toivottavasti pidätte salaatista!

    Noeijoo, pekoni tuntuu olevan varma nakki missä vaan, se saa kuolan valumaan jo valmiiksi. Ja sopii tähän kuin nyrkki silmään.

    Arleena, olen tehnyt tätä juhliin ja käyttänyt silloin kevytmajoneesia, paitsi että onhan siinäkin rasvaa paljon. Rasvaton taas on pahaa. Joten jukurtti korvaa varmasti hyvin sen. Juhlatarjoilussa se vaan saattaa muuttua vetiseksi, mitä majoneesi ei tee.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...