Mojovat suklaamuffinssit



Helsingin-reissulla miniä tarjoili mehukkaita ja täyteläisen suklaisia muffinsseja jälkiruoaksi ja yritin löytää samanlaista ohjetta. Myllyn paras -sivuilta löytyi yksi ohje, mutta soitto miniälle paljasti, että siitä puuttui vielä yksi salainen ase, Marianne-rouhe.

Ostin näitä hauskannäköisiä Italian-muffinssivuokia tarkoituksena tehdä pieniä, mutta paljon. Ei nuo vuoat kyllä kovin pieniä ole, mutta hauskan näköisiä -ja kalliita.

Mojovat suklaamuffinssit




















2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
100g juoksevaa margariinia
3½ dl venhäjauhoja (täysjyvä)
3 reilua rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
n. 60 g tummaa suklaarouhetta
n. 60 g Mariannerouhetta
(ja pähkinärouhetta, jota kumpikaan meistä ei laittanut)


- Sekoita kulhossa keskenään munat ja sokerit. Lisää margariini, kerma ja jäähtynyt kahvi. (Voit myös käyttää 2 dl kermaa ja yhden pussin pikaespressojauhetta.)
- Sekoita kuivat aineet toisiinsa ja lisää ne taikinaan rouheiden kanssa.
- Jaa taikina 12 isoon muffinivuokaan tai 20 pienempään vuokaan. Paista 13-15 minuuttia koosta riippuen 200-asteisessa uunissa.

En juuri koskaan vaivaudu koristelemaan, mutta nyt oli kaapissa valkosuklaata, Marianne-rouhetta ja suklaakahvipapuja, joten kokeeksi väänsin pienet päälliset muutamaan päiväkahville. Näytti hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...