tiistai 10. tammikuuta 2012

Lumottua kanaa


Sunnuntaiksi tunnen aina painetta keksiä jotain uutta ja erilaista tarjolle, tai ainakin jotain erityisen hyvää syötävää. Lumon blogista löytyi viime pyhäksi kivan näköinen ruoka lisäkkeineen. Persialainen kana tarjottiin luumukirsikkatomaattien, tsatsikin ja hummuksen kanssa.

Sekoitin marinadin aamulla ja siirsin kananrinnat kastikkeen kanssa minigrip-pussissa jääkaappiin maustumaan. Tsatsikin tein turkkilaiseen jogurttiin raastamalla kokonaisen kurkun, valuttamalla raastetta ja maustamalla valkosipulinkynnellä, sitruunasuolalla ja mustapippurilla.

Hummus olisi kannattanut tietenkin tehdä sekin itse, muttä tällä kertaa ostin valmista. Varsinkin jalapenolla maustettu oli hyvää.
Lumottua persialaista kanaa
2 broilerin rintafilettä
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl kurkumaa
1 rl oliiviöljyä
1 tl kuivattua minttua, ja tuoretta tietysti, jos sattuu olemaan
suolaa
mustapippuria
Marinoi kananrintoja yön yli tai ainakin muutama tunti. Pyyhi enimmät mausteet pois ja paista lihat pannulla kypsäksi. Jos uuni on kuumana, voit paistaa värin pintaan ja kypsentää rintoja uunissa 10-15 minuuttia.

Kanaohjeita ei ole koskaan liikaa, sitä kun tulee syötyä pari-kolme kertaa viikossa. Tässä ruoassa on maut kohdallaan ja kaikki ainesosat lemppareitani, joten ei ihme, että se meni meillä kuin häkä. Tein tietenkin kaksinkertaisen marinadin viidelle kanafileelle, jotka riittivät neljälle syöjälle. Eikä vakiolisäkettäni höyrytettyä parsakaalia puuttunut tältäkään aterialta, uskon sen terveellisyyteen niin vahvasti!

Jälkiruoaksi tarjosin tosi ihanaa omenakakkua, ja sen postaan myöhemmin.



3 kommenttia:

  1. Marinadin ohje meni heti korvan taakse.
    Noista viime postausten kuvista tulisi mahtavat verhokankaat (luulin kommentoineeni vaan olen kai ottanut sen pois). Ei muuta kuin painamaan!
    Meri

    VastaaPoista
  2. Marinadissa näyttää olevan suosikkimausteita, joten uskon persialaisen kanan lumovoimaan ihan helposti ;)

    VastaaPoista
  3. Meri, nyt kun sanoit, niin verhoilta ne ihan näyttävät isoine väripintoineen;) Ajattelin tulostaa itselleni valokuvaksi seinälle melko pienikokoisena.

    Päivi, sitruuna mureuttaa kanaa ja kalkkunaa ihanasti. Muutamassa tunnissakin jo toimii.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...