maanantai 18. heinäkuuta 2011

Mansikkaa salaatissa


Mansikoita ja kypsää vesimelonia kun yhdistää voimakasmakuiseen sinihomejuustoon, saa verrattoman  mukavan kesäisen makuelämyksen. Tämä elämys ei ole mikään uusi, vaan löysin sen Puolenkilon keittiöstä vuosia sitten. 

Loistavan tästä salaatista tekee kastike, kuten usein käy. Murskatut mehukkaat mansikat, paksu ruokajogurtti, basilikanlehdet ja balsamietikka maustavat sitä kesäisen ihanaksi.





SYNTISEN HYVÄ AURA-JUUSTOSALAATTI
Kahdelle tarvitset
½ ruukkua jääsalaattia
½ ruukkua rucolaa
1 uusi (puna)sipuli varsineen ohuina viipaleina

½ pakettia Aura-juustoa palasina
n. 100 g vesimelonia palloraudalla tai kuutioina
½ litraa tuoreita mansikoita halkaistuna
(mustapippuria)

Kastikkeeseen
3 rkl ruokajogurttia
2 rkl mansikkasosetta
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
mustapippuria
½ dl tuoretta basilikaa silputtuna
loraus balsamicoa
ripaus chilirouhetta
Sekoita ensin kastike maustumaan jääkaappiin. Murskaa mansikat haarukalla, lisää siihen jogurtti ja mausteet. Silppua basilikanlehdet pieniksi joukkoon.

Kokoa salaatti annoksiksi. Pöytään voi kattaa loput melonista, mansikoista ja juustosta: salaatti on niin hyvää, että sitä ottaa mielellään lisää. Suolainen keksi sopii hyvin mukaan.

14 kommenttia:

  1. Lopeta jo, aijoin juuri alkaa karppaamaan;)

    VastaaPoista
  2. Tuula ja Riitu18.7.2011 klo 13.04

    UUh! näyttää NIIN hyvälle, vaikka mansikka ja sinihomejuusto kuulostaa tosi eksoottiselle! Pongasin muuten sivuiltasi Pollo Limonellon ja siitä tuli kerralla perheen suosikki! Tein sitä myös kun vävykokelas tuli kylään ja kuinka ollakaan, tein kuuden hengen annoksen kolmelle ja kun menin keittiöön oli enää kastikkeen ripettä n. ruokalusikallinen:( Joten se siitä. Ja muitakin hyvii herkkuja sinulta on saatu.

    Riitu voi hyvin ja paksusti, ei juurikaan olla päästy lenkille kun on niin tajuttoman kuuma. Itsekin olen nukkunut melkein kuukauden parvekkeella. Lasten ystävät pitää varmaanki ihan pösilönä, nyt meidän parvekkeen valtaa chilivilmä joten voi olla että joudun sisäruokintaan;(

    VastaaPoista
  3. Mansikat sopivat salaatteihinkin ja nyt niitä on syöty muodossa jos toisessa.
    Herkullinen salaatti.

    VastaaPoista
  4. Taas herkullisen kuuloinen ruokaohje sinulla. Homejuusto maustaa kyllä melkein kaiken, mutta että mansikatkin... Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Iik! Sylkirauhaset alkoi jylläämään, ihan varmaan on syntisen hyvää! Eihän tuon salaatin jäleen ole enää elämää..ilman sitä, vai onko?

    VastaaPoista
  6. Tämä ON hyvää, sain maistaa viime vuoden juhannuksen vietossa. Naam!

    eikka

    VastaaPoista
  7. Ari, minäkin olen koko kesän aikonut alkaa taasvkarppaamaan, mutta juhannuksen jälkeen se on unohtunut päivä toisensa jälkeen.
    P.S. Tämä salaatti kyllä on ihan karppiruokaa, jos jättää sokerin pois kastikkeesta.

    Tuula, pollo limonello on ihan tajuttoman hyvää. Sitä ei jää koskaan yli, ja jos jää, niin illalla viimeistään se häviää jääkaapista.
    Ihan selvästi koira on vaisumpi kuumalla, ei raukka jaksa mitään. Teilläpäin taitaa aina olla kovimmat helteet.

    Arleena, ilahduin kun torilla myytiin ennestään tuntematonta Fleorence-merkkistä mansikkaa: mehukasta, punaista ja suurta marjaa.

    Päivi, joskus on homejuustoa tarjoiltu mansikkahillonkin kanssa. Näin kerran englantilaisen jälkiruoan, jossa paahtoleivät voideltiin hillolla ja päälle laitettiin Stiltonia ja koko homma käytettiin vielä uunissa. Sen oli pakko olla hyvää:)

    Anna, kaikki hyvä on syntiä ja kiellettyä, ainakin köyhältä kansalta, eikö se niin mennyt entisen suomalaisen käsityksen mukaan. Meitähän ei sellaiset enää kahlitse, joten anna mennä!

    Eikka, meitä on muuten joka juhannus onnestanut mökillä säitten puolesta. Aina on jonakin päivänä saatu nauttia ulkona grillaamisesta ja syömisestä. Eikä ole nälässä oltu!

    VastaaPoista
  8. Tosi hyvää mansikka salaatissa!
    Vesi kielelle herahti näistä kuvistasi taas.

    Pitäisikin kasvattaa omaa mansikkaa ruukussa, että olisi aina muutamat mansikat lisätä salaattiin. Aamusella olen koonnut karppisen leivälle valkohomejuustoa ja pari halkaistua mansikkaa.
    Kampaajani kehui viime viikolla balsamiviinikastiketta. Heti sitä hankin ja nyt aivan koukussa siihen.

    VastaaPoista
  9. Rita, minäkin ostin balsamico-kastiketta, kun kahvilassa sitä oli vedelty salaatin päälle viivoiksi. Voimakkaan hyvä maku kruunaa kyllä vaikka minkä. En ole edes muistanut kokeilla sitä mansikoille, vaikka se kuulemma sopii niille hyvin.

    VastaaPoista
  10. Monista hedelmistä ja marjoista saa juustojen kanssa hienoja makuyhdistelmiä. Kuvasi salaatti maistuisi minulle just nyt!

    VastaaPoista
  11. Suussa oikein tuntuu mikä maku elämys.

    VastaaPoista
  12. Omenaminttu, mansikkasesongin aikaan sitä tekee mieli lisätä ihan joka paikkaan ja joka aterialle, kun kerrankin saa tuoreena.

    Tupu, siitä vaan kokeilemaan:)

    VastaaPoista
  13. Juu.. ja tämä.. Mansikkaa homejuuston kera. Ihana ohje. Kiitos :) <3

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...