lauantai 5. toukokuuta 2012

Muhevanmehevät marinoidut paprikat


Kaupasta on saanut muhkean meheviä punaisia paprikoita edullisesti, joten tehdäänpä viikonlopuksi marinoituja paprikoita. Niitä huikean ihania ja syntisen valkosipulisia. Otetaan siis esille kolme suurta paprikaa tai monta pienempää ja ihan mielellään erivärisiäkin. Lämmitetään uuni hyvin kuumaksi, ehkä grillivastuskin, tai grillataan paprikat suoraan kaasuliedellä.

Leikataan sitten paprikat pitkittäin sopiviksi suikaleiksi tai ainakin neljään osaan. Siemenet heitellään tietenkin pois. Siirretään suikaleet uunipellille kuori ylöspäin leivinpaperin päälle. Silloin ei tietenkään kestä grilliä käyttää tai paperi syttyy palamaan, kokeiltu on. Uunin lämpöä saa olla jotain 250° ja paprikoita pidetään siellä niin kauan, kunnes alkaa pinta kupruilla ja tulee ehkä mustia läiskiä.


Huomataan tässä vaiheessa, että tästähän voisi ottaa kuvia. Työlaudalla on siis ne varsinaiset herkuntekoainekset: kylmäpuristettu oliiviöljy, tumma balsamiviinietikka, hunaja, valkosipuli, ruususuola ja mustapippuri.


Paprikat otetaan pois uunista ja noukitaan pihdeillä metalliastiaan. Sen päälle asetellaan kansi, vaikka lautanen vähäksi aikaa. Kosteus nimittäin auttaa kuoria irtoamaan. Irrotellaan sitten hiukan jäähtyneistä suikaleista kuoret työntämällä kynttä irronneen nahan alle. Onnistuu aika helposti, eikä ole niin nuukaa, vaikka kuorta jäisikin vähän.


Huljutellaan palaneita sormenpäitä hetki kylmän vesihanan alla. Lorautellaan sitten paprikasuikaleitten päälle reilusti öljyä, vähän vähemmän balsamicoa, lusikallinen hunajaa, vähän suolaa ja mustapippuria. Puristetaan tai viipaloidaan joukkoon yksi muhkea kynsi valkosipulia tai ihan maun mukaan enemmänkin. 

Siirretään isoon kannelliseen lasipurkkiin ja jääkaappiin muhimaan. Unohdetaan ottaa kuvat kaikista näistä vaiheista.

Käy ihan minkä tahansa kanssa, paitsi jälkiruokiin!



14 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha italialainen klassikko, jota kannattaa tehdä silloin, kun paprikaa saa halvalla. Maku kyllä kruunaa vaivan!

      Poista
  2. Jo pelkkä otsikko toi veden kielellä, näitä on pakko kokeilla joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tykätty näis aina, kun olen vaivautunut tekemään. Kesäisenä makuna tämä sopii napostelupöytäänkin.

      Poista
  3. Paprikat ovat hyviä, grillatut ja säilötyt varmasti myös. Pitäisi kokeilla. Olen paahtanut vain salaattiin ja lisukkeiksi heti syötäviksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahdettuna mihin tahansa tulee hyviä makuja roppakaupalla. Kuoren irrottaminen on helppoa, väittävät että siitä johtuvat mahavaivat, joita jotkut saavat paprikasta.

      Poista
  4. Tämä on niin hyvää! Hyvä kun muistutit, sopii hyvin kesällä grillattujen ruokien kanssa.
    Eikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Kylmät valkosipuliset paprikat kuuman grillilihan kanssa, nam!

      Poista
  5. Olipa hauska teksti, hihittelin täällä itsekseni !

    Resepti vaikuttaa hyvältä ja helpolta. Itse olen tunkenut mukaan aina yrttejäkin, enkä koskaan hunajaa. Ja olen laittanut kuumat paprikat muovipussiin, mutta tuo metalliastia kansineen vaikuttaa paljon paremmalta vaihtoehdolta. Näitä pitää kokeilla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään hunajan makeudesta tässä, mutta monet eivät välitä siitä. Lisään aina sokeria salaatinkastikkeisiinkin. Tuoreista yrteistä saa varmasti vielä uutta potkua, pitääkin kokeilla basilikaa, jota kasvaa kahdessa purkissa:)

      Poista
  6. Tarvitsisit assistentin... Mutta kun olet molemmissa hyvä, ruuanlaitossa ja valokuvaamisessa, niin eihän se sitten olisi avustajan avulla omalta näyttävä postaus. Hieno kuvasarja taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita! Miestä ainakaan en saa avustajaksi, hän ei suostu pitämään edes taustakartonkia, saati painamaan laukaisinta. Sen sijaan pilkkominen sujuu hyvin ja jälkien siivoamisen saan onneksi jättää hänelle.

      Poista
  7. Mitenhän kauannämä säilyy..jos tekee jouluksi viemiseksi niin voidkohan jo purkittaa❓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolitoista viikkoa on tietysti aika pitkä aika. Eivät ne pahaksi etikkaisessa liemessä mene, varsinkaan kun ovat tulleet uunin kautta, mutta voi niistä tulla vähän veteliä. Itse tekisin vasta joulua edeltävänä viikonloppuna. Ihan toinen asia on, että marinoidut paprikat ovat niin hyviä, etteivät ne säily koskaan pitkään!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...