keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Rommi-taatelimuffinssit kirkasvalohoidossa


Kävin tässä kerran kirjastossa kahvilla ja näin pieniä tähdenmuotoisia muffinsseja. Tähden yläosat oli vielä kastettu valkosuklaaseen, mikä teki niistä aivan vastustamattoman näköisiä. Maku oli täyteläinen ja rakenne mukavan tiivis. Pieni makupala oli aivan täydellisesti joulunaikaan sopiva.

No eikun etsimään kaupoista silikonisia tähtimuffinssimuotteja.  Niitähän ei tietenkään siihen hätään mistään löytynyt, eikä vieläkään. Täytyi tyytyä vanhaan muffaripeltiin ja amerikanmuffinssivuokiin.

Sitten googlaamaan sopivaa ohjetta. Taatelikakkutaikinan arvelin olevan liian huteraa. Tuulentupa-blogista löytyi vihdoin ohje, joka kuulosti hyvältä ja toimivalta.




ROMMI-TAATELIMUFFINIT

100 g kivettömiä taateleita. Pirkan pehmetä taatelit ovat hyviä.
3 rkl rommia
3 rkl vettä
3 rkl siirappia
1 dl maitoa tai kahvijuomaa. Käytin maitoa ja annospussillisen espressojauhetta.
2 kananmunaa
125 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta siivilöitynä
1 tl kanelia

1. Sekoita rommi, vesi ja siirappi ja laita taatelit seokseen likoamaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Laita taatelit liemineen tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Tai aja sauvasekoittajalla.
2. Sulata margariini ja sekoita joukkoon taatelitahna, maito/kahvi ja kananmunat.
3. Sekoita keskenään loput kuivat aineet ja sekoita mahdollisimman vähän vaivaten kaikkien muiden aineiden joukkoon.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Koristele jäähtyneenä kanelilla ja kaakaolla maustetulla tomusokerikuorrutuksella. Tai sulatetulla valkosuklaalla.


Sytytä kirkasvalolamppu ja ota kuva.

10 kommenttia:

  1. Kauniit katsella ja epäilemättä sulavat suussa, onneksi olen laiska leipoja, muuten sortuisin näihinkin ihanuuksiin.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa.. ja taatelileivonnaiset on herkkuja. Pakko tehä. Aiottiin tehdä myös sellaisia, joissa on suklaakovehti sisällä. nam.

    eikka

    VastaaPoista
  3. Manteli, mulla se on heikko liha ja rakastan leipomista. Koko syksyn olen onnistunut välttelemään sitä melko hyvin, nyt annoin itseni langeta taas.

    Eikka, kannattaa kokeilla, tykkäät varmasti. Kävin tänään ostamassa Tiimarista superpieniä paperivuokia ja aion tehdä jouluksi tätä taikinaa niihin.

    VastaaPoista
  4. Varmasti maistuvia.
    Taatelikakku on meillä joka jouluinen perinne. Sitä pitää leipoa nytkin.

    VastaaPoista
  5. Oi kuinka herkullisen näköisiä makupaloja..Varmasti suussasulavia!

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköisiä ja varmasti myös makuisia ! Kiitos reseptistä, aion yrittää tehdä niitä....

    VastaaPoista
  7. Taidankin tehdä näitä enkä taatelikakkua. Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  8. Oijoi, onkohan nyt pakko alkaa näitä kokeilemaan :-)
    Tulee ihan kahvilaolo!

    VastaaPoista
  9. Käypä blogissani katsoon pakettikortteja jotka voi sieltä ihan ladata ittelleen, printata, leikata ja laittaa paketteihin. Luulen että tykkäät ovat entisajan henkisiä:)

    VastaaPoista
  10. Arleena, taatelikakku on ainoa joulun kuivakakku meilläkin. Nyt silti kokeilen pikkumuffinsseja.

    Kati, näitten maku täytti kaikki odotukseni:)

    Zaila, iloa leivontaan! Syöjät ovat iloisia myös.

    Sooloilija, Tiimarista saa pienenpieniä paperivuokia lastenkutsuille. Aion tehdä pieniä makupaloja niihin. Eipähän tuli itsekään syötyä liikaa...

    Anna, pienellä koristelulla saa helposti näyttävää. Tuo valkosuklaa sulaa muovipussissa kuumassa vedessä ja siitä saa pursotettua viirut.

    Henrietta, kiitos vinkistä, olivat ihania!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...