perjantai 15. heinäkuuta 2011

Suunnitelma x


Työviikko tehty ja edessä on yhdeksän päivää vapaata. Se kuulostaa pidemmältä kuin jos kirjoittaisin, että on viikko vapaata. Mitähän tekis? Lattiaremontti siirtyi elokuun alkuun, koska mies päätti sittenkin hiotuttaa ja lakkauttaa vanhan parketin. Eteiseen joudutaan ehkä vaihtamaan laatat kuluneen parketin tilalle, mutta sen näkee sitten. Pitkissä kantimissahan tämä homma on muutenkin meidän tapaan ollut: vasta kolmatta kesää sitä tässä tosissaan jahkataan.Joku pöhkö ei ole käynyt kertaakaan vielä uimassa tänä kesänä, vaikka tuossa lähellä olisi ranta. En käynyt vedessä edes mökillä juhannuksena. Nyt on lomalla aika terästäytyä ja korjata tilanne. Metsässä kulkeminen on myös jäänyt vähiin, kun on ollut joko liian kuumaa tai satanut vettä vapaapäivinä. Onneksi sienikausi alkaa kohta, pienenpienet kantarellit kuulemma nousevat siellä jo. Ja torilla pitää käydä ensi viikolla lörtsykahvilla ja ostamassa jonkun muun poimimat mustikat.

Näitä saisi löytyä myös, kiitos.
Asuntomessut kiinnostavat myös, kun Kokkolassa ei ole tullut muutenkaan koskaan käytyä. Vanha kaupunki on varmasti ihana,  Arleena siitä jo postasi houkuttelevasti. Katselin Deko-lehdestä messutalojen esittelyä ja täytyy sanoa, että ainakin lehdessä monet sisustukset  näyttivät supertylsiltä! Jotenkin odottaisi messuesittelyssä näkevänsä rohkeita ja innovatiivisia kokeiluja ja irtiottoja arkisesta taviskodista. Toivottavasti olen väärässä ja todellisuus on jotakin muuta.

Tai ehkä luen päivät Paluu Rivertoniin -kirjaa, katson tiistaina Sodan ja rauhan ja keskiviikkona Berliininpoppelit. Ehkä löydän kangaskaupasta rohkeita ja innovatiivisia kankaita, joista voin ommella uusia sohvatyynyjä?

8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Samaa ajattelin asuntomessutalojen sisustuksista: valkoista ja beessiä. Miksi ihmeessä? Ja miksi lähes joka ainuassa huushollissa sama linja. Missä on uskallus, rohkeus ja luovuus, kekseliäisyys värien käytössä?

  No, täytyy myöntää, että tänään hankin harmaita lakanoita, pyyhkeitä, harmaan vessan maton eteisen maton lisäksi ja viltin. Mutta onhan noita muitakin värejä..

  Vaihtarin tulo on saanut hiukan vipinää vaihteeksi sisustukseen.

  PS. En ole minäkään uinut. Ei tee mieli.

  eikka

  VastaaPoista
 3. Eikka, ne messukuvat oikein huusivat väriä ja särmää siihen beessiin nuhjuisuuteen. Muutama harva repäisevä siellä oli. Muistan vieläkin ne Oulun messut, miten tykkäsin monista sisustuksista ja ihmettelinkin kyllä monia -yhdessähän me siellä oltiin:)

  Tekee hyvää saada vähän potkua persuksille, kuten ulkomaalaisen vaihtarin tulo juuri on. Alkaa katsoa kotia toisten silmin ja haluaa pieniä muutoksia. Miten lontoontytölle avautuu pohjoinen eksotiikka, ei sitä osaa kuvitella, mutta olen varma että tykkää.

  VastaaPoista
 4. Hyvä valinta parkettien hiominen ja käsittely. En ole koskaan innostunut laminaatista. Parketti on kuitenkin aidosti puuta.

  Asuntomessualueella olemme kiertäneet ja sen läheisellä viheralueella nauttineet meren viileistä tuulista.
  Mielikohde minulle on tuo Dekon-sisustama talo.
  Olin pettynyt Krsi Valantin suunnitelmiin tai oikeastaan kangasvalintoihin, Designers Guildin kankaat olivat sohvissa aika kaamean raidallisen kirkuvat. Makuasia.

  VastaaPoista
 5. Selasin samaista Dekoa eilen ja ihmettelin sisustuksia. Ovat kuin haukotus.

  VastaaPoista
 6. Arleena, ainakin lehdessä Kirsi Valantin raitakuosi näytti rumalta, koska en pidä keltaisesta varsinkaan mustaan yhdistettynä. Muuten minusta messuja varten saisikin valita rohkeita juttuja, asujat tuovat sitten omat mieltymyksensä messujen jälkeen.
  Aitta-talon sisustus näyttää minustakin kauniilta ja ilmavalta, samoin pidän Seija Killstömin suunnittelemasta sisustuksesta kohteessa 23.
  Nyt sinne on pakko päästä!

  Pirkko, loputon ruskeitten käyttö on ikävää ja rumaa. Olen itsekin mieltynyt juuri nyt maanläheisiin sävyihin ja varsinkin mudan- ja hiekanväreihin, mutta ne pitää raikastaa jollakin muulla, eikä voi levittää koko huusolliin. Muuten on haukottavan näköistä:)

  VastaaPoista
 7. Dekolehden asuntomessukuvien vaukutuksesta messuinnostukseni hieman laimeni.Muutenkin tuo merelle näkyvä rakennussilhuetti ei miellytä minun makua; hajanainen ja rauhaton. Miten sitten kun kasvillisuus ennättää saada muotonsa..
  Asuntomessuilla on kuitenkin tarkoitus kuitenkin käydä, totta kai kun nyt omassa kotikaupungissa.
  Ihania kesäkuvia! Hieno värikontrasti tuo meren tummasinen ja lumpeen vihreän. Ja sitten tuo toinen merikuva. Siinä vesi näyttää kylmältä, mutta sitten laituripuut mukavan lämpimiltä.
  Joskohan tänään uskaltautuisi uimaan, kun en ole itsekään vielä viitsinyt.

  Mustikoita näyttää tulevan tänä kesänäkin. Meillä lähes ikkunan alla mustikat kasvavat - helppoa käydä päivittäin poimimassa ropposellinen. Osan saatan ostaa, jos en saa itse riittävästi poimituksi, on ne niin ihania marjoja, tykkään

  VastaaPoista
 8. Rita, joskus lehtikuvat joudutaan ottamaan messutaloista hyvin aikaisin, kun kaikki on vielä kesken, mutta eihän se selitä rumia valintoja. Asuntomessuilla käyminen on aika hauskaa, siksi suunnittelen Kokkolaan menoa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...