keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Väriä seiniin


Olohuoneen takaseinästä tulikin sitten tumman luumun ja munakoison värinen. Ihan alkuperäinen toiveeni oli reilu violetti, mutta rohkeus ei riittänyt. Aloin puhua sitten harmaasta, mutta se näytti ikävältä. 

Tämä uusi väri on nimeltään Kätkö, Tikkurilan X502, tässä himmeällä Jokerilla maalattuna. Ja maalarimestarina toimi mies, joka alunperin aikoi kieltäytyä koko hommasta. Lattiatouhu siirtyi nyt vielä kuitenkin elokuun alkuun, joten hän hoiti tämän homman minun töissä ollessani.

Seinä on kaukana ikkunoista eli aika pimeässä. Pitkän huoneen takaseinä on melkein aina ollut tumma, se tasapainottaa huoneen mittasuhteita, kun muut ovat vaaleita. Sitä paitsi sinne tulee takaisin koko seinän peittävä musta kirjahylly ja cd-hyllyt.


Maalasin makuuhuoneen nurkkaan koepläntit kahdella harmaalla ja tuolla harmaasen taitetulla luumulla. Näkee muuten heti, miten kamala tuo vanha sininen on! Oikeastaan ylin ja alin väri, luumu X502 olisi näyttänyt makuuhuoneeseenkin hyvältä valinnalta, mutta otimme kuitenkin keskimmäisen, täysmatan grafiitinharmaan V489. Keskiharmaa S489 olisi itse asiassa sopinut myös hyvin.Makuuhuoneen maaliksi otettin täysmatta Harmony. Totuuden nimessä on sanottava, että huoneen yleisilme ei muttunut yhtään. Peite, verhot ja muut seinät ovat valkoiset. No, kunhan uusin tyynyt, saadaan väreihin terästystä.Oikeastaan meillä on väriä vähän joka huoneessa. Vierashuone oli ennen nuoremman pojan käytössä ja hän maalasi sen silloin bordellinpunaiseksi. Tykkään tuosta väristä vieläkin, vanhojen mustien huonekalujen kanssa se näyttää kivalta. Taulu sopii paikalleen hyvin, ostin tuon Tuula Ollikaisen työn joskus taiteilijaseuran galleriasta edullisesti.


Työhuone maalattiin harmaaksi jo monta vuotta sitten, yksi seinä tummalla ja muut ihan vaaleanharmaalla. Tunnelma on viileän rauhallinen.


Eteinen on ruusupensaan terälehtien punainen, lempiväriäni. Sekin on ollut tuonvärinen jo kauan, ja valkoinen pudotettu lautakatto ja valkoiset ovet, kaikki neljä, sopivat siihen.

Ei kovin trendikästä, mutta omaan makuuni viihtyisää.

5 kommenttia:

 1. Nopeastihan teillä tapahtui kaikki maalaukset.
  Tehosteseinien värin mukaan on helppo miettiä muiden yksityiskohtien värivalintoja.

  Tuli taas tarve saada vihdoinkin olohuoneen ja eteisen maalipinnat freesaukseen. Väri on valmiina vain sävyn valitseminen edessä. Joku on sanonut, että valkoisia sävyjä on monta kymmentä, ettei vain olisi 90. En uskalla sanoa lukua, kun en taas muista tarkalleen.
  Lattioista puheenollen jossain vaiheessa parketitkin pitää hioa ja käsitellä. On ne vaan naarmuuntuneet.

  VastaaPoista
 2. Arleena, parketin hiontaan ja uusintalakkaukseen meilläkin on kallistuttu, juuri kun piti aloittaa laminaatin asennus. Vanhuudestaan huolimatta lattiaa ei ole koskaan hiottu.

  Valkoisenkin valinta vaatii paneutumista, niitä on tosiaan erilaisia. Ihmettelen aina makuuhuoneen ja työhuoneen vaaleinta sävyä, joka näyttää seinissä ihan valkoiselta, mutta kattoon verrattuna onkin vienosti harmaa.

  VastaaPoista
 3. Hienot värit valitsitte!

  Ja punainen huone on kyllä tyylikäs!

  Onnittelut remontin aikaansaamisesta!

  eikka

  VastaaPoista
 4. Maalaaminen on helppo ja nopea tapa saada uusi tunnelma huoneeseen.

  Ennen valkoinen maali tarkoitti yleensä "maalarin valkoista", mutta nyt valkoisia sävyjä on useita. Valitsin puhtaamman valkoisen sävyn takkahuoneen seiniin (yhteen seinään tulee tapettia). Tai oikeastaan mies valitsi sen antamani ohjeistuksen mukaana. Ja hyvin valitsi.

  VastaaPoista
 5. Eikka, se teidän makuuhuoneen seinän punajuuren ja munakoison väri on kummitellut mielessäni ja mallasin sitäkin, mutta päädyin sitten kuitenkin harmaaseen. Ehkä turhankin varovasti, mutta nukkumahuone voi ollakin vähän tylsä. Toisaalta maalauksen ajan nukuimme punaisessa huoneessa ja se oli yöllä ihanan pimeä ja muutenkin tunnelmaltaan kiva.

  Aikku, joku sisustaja olisi halunnut kieltää koko maalarinvalkoisen! Ja se kun on ollut kaikkien aikojen suosikkini. Mutta ennen ei ollut valkoiselle omia värikarttoja, kuten nykyään.
  Tapetilla saa myös ihmeitä aikaan.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...