
Puoleen desilitraan oliiviöljyä lorautetaan valkoista balsamicoa, limettiä tai mansikkaviinietikkaa -tai kaikkia vähäsen. Pieni teelusikallinen Dijon-hunajasinappia sekä yksi murskattu valkosipulinkynsi nakataan joukkoon. Samalla tarvitaan vielä vähän sokeria, ripaus mustapippuria ja suolaa. Kansi päälle, sekoitus, ja annetaan maustua.


Meri- tai kirjolohta reilu pala jokaiselle syöjälle (kuorrutus riittää 4-5:lle)
130 g kylmäsavulohta
pussi pakastekatkarapuja
1 suolakurkku
1 prk kevytsmetanaa
1 dl hienonnettua tilliä tai kourallinen pakastettua
sekä kourallinen pakastettua persiljaa
2 rkl curryjauhetta
ripaus chilirouhetta myllystä
mustapippuria
3-4 rkl raastettua parmesaania

Sekoita kulhossa muut ainekset sekaisin, kylmäsavulohi ja suolakurkku kuutioituna. Juustosta voi sekoittaa mukaan puolet. Levitä sitten seos lohipalojen päälle ja raasta vielä hiukan juustoa pinnalle.
Annoin ruoan olla 225-asteisessa uunissa noin vartin, mikä oli liian kauan, alle kymmenen minuuttia voisi riittää.

Pikkuepeli on äkkiä haistanut oman annoksensa, joka valmistui ilman kuorrutuksia. Tuli syödyksi tosi nopeasti eikä kursailusta ollut tietoakaan!

Tuota voisin kokeilla. Teriyaki on jo ennestään tuttu.
VastaaPoistaOstin Stockalta vietnamilaisia riisipapereita ja aion tehdän niihin tuore kevätkäärylleet lauantai illaksi. Huomenna testataan resepti perjantai-herkuilla. Paitsi, että onkin testattava tänään koska menemme huomenna Tina Turnerin konserttiin.
Oho, teillähän on jännittävä ilta huomenna edessä! Ja kevätkääryleitä riisipaperista, kerropa sitten, miten onnistui.
VastaaPoistaLohta uudella tavalla, katkarapujen kera, nam! Ja taas pitää kirjoittaa ohje ylös, kiitos!
VastaaPoistaJuuri eilen söin lohta pottumuusin kanssa, ihan vain pannulla paistoin, ja runsaasti sitruunaa päälle puristin.
Tosi herkulliselta kuulostava resepti,nam, katkarapuja sekä lohta yhdessä!
VastaaPoistaKiva kun Silkkiturkkikin sai herkutella...
Wau! Enpä ole tullut ajatelleeksi, että lohta voi kuorruttaa lohella! Minä olen vain kermaa ja sitruunaa lorautellut ja viskannut tilliä päälle.
VastaaPoistaReseptisi vaikuttaa tosi houkuttelevalta, ja kuvasi saavat syljenerityksen vilkastumaan.
Mielenkiintoiselta kuulostava resepti lohelle. Veikkaisin, että kerran tätä tehtyäni saisin tehdä useamminkin. Lohta ja muuta kalaa meillä menee vähintään kerran viikossa ja joskus tosiaan kaipaa jotain uutta kalaruokiin kun yleensä sen valmistus hoituu just kuten Celia tuossa esitti.
VastaaPoistaKiitos, kokkeillaan! =)
Päivi, tämänkin ruoan kanssa kävisi oikea pottumuusi parhaiten ja sen voisi maustaa sitruunalla!
VastaaPoistaYelian, pitääkö Bambi kalasta? Miss Turkki söisi sitä vaikka kuinka, kun on vastavalmistettua.
Celia, tämä hyöty on noista ruokablogeista, että saa uusia vaikutteita. Tämä on varsinkin nuorison mieleen.
Helinä, teillä taitaa olla monipuoliset lapset, syövät ennakkoluulottomasti, mikä on kivaa.
Kuulostaa hyvalta. Kirjoitin reseptin ylos jotta muistan kokeilla siella kesalla. Kiitos vinkista.
VastaaPoistaHerkulliselta kuulostaa.
VastaaPoistaMeillä on suosikkilistan yläpäässä suolan päällä pannulla hiillostettu/savustettu lohi.
Nam.
VastaaPoistaNäillä sivuilla tulee nälkä.
Muillekin kuin silkkiturkkiselle. =)
Pikkujutut, lohen grillaus taitaa kuulua suomenherkkuihisi kesällä:)
VastaaPoistaArleena, tarkoitatko, että savustatte ulkona grillissä tuolla tavalla? Pitääkin käydä kurkkaamassa Kotona-blogista.
Hallatar, koira on aina ihan liikuttava sunnuntaisin. Se ei ole mitenkään kova syömään ja paastoaa usein päivänkin, mutta selvästi tahtoo syödä ylimääräisen aterian yhtä aikaa muiden kanssa pyhänä.
Hitto ku herkullista, ei koskaan ole tullut tuollainen kuorrutus mieleen.
VastaaPoistaPemukin tykkää lohesta, mutta meillä sitä ei ole useinkaan, koska allergioiden vuoksi lohi on kiellettyjen listalla.
Ihania herkkuja on taas täällä blogissasi. Ja niin upeat kuvat niistä.
VastaaPoistaSilkkiturkki on NIIN suloinen:)
Blogissani on haaste sinulle:)
Noeijoo, kala-allergia ei taida edes parantua, joten ilman lohta joudut olemaan. Onhan noita muita herkkuja siitäkin edestä!
VastaaPoistaSusanne, kiitos! Katson haastetta, mitä keksin siihen.
Me grillasimme juuri ulkona merilohta ja Koiruus sai oman osansa. Hänen pyrstössä ei vain ole sitruunapipuria. Kala on terveellistä myös koirille ja etenkin meidän Olgalle, joka täytti perjantaina jo 11 vuotta.
VastaaPoistaJoo, tuntuu että turkki kiiltää, kun saa kalanrasvaa. Ja hyväähän se tekee meille ihmisillekin.
VastaaPoistaKamalaa kun vesi herahtaa kielelle näitä ihania ruokakuvia katsellessa! :)
VastaaPoista