sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Italialaista uuden ajan taidetta


Taiteilijoitten omakuvissa on jotain hyvin kiehtovaa. Kasvot näyttävät usein paljailta, kaikkea muuta kuin hymyileviltä ja onnellisilta, ja siksi kai niin aidoilta. Joskus ilme on suorastaan raa'an paljas. Nämä kasvot ovat Roomasta Galleria Nazionale d'Arte Modernasta.


No siihen ne omakuvat ehkä loppuivat, vai mitä luulette näistä?

Muut ovat muuten vaan mielenkiintoisia.


Olen nykyään kauhean viehättynyt tällaisista hennon utuisista kuvista. Ne eivät ole lainkaan sitä, mitä itse tekisin, jos osaisin, ja ehkä siksi niin houkuttelevia.

Näkymä näyttelyyn, joka oli jostakin syystä auki vain hetken aamupäivisin. Nyt jäi näkemättä.

Taidekasvatus on aloitettava aikaisin, ollaanhan vanhassa kulttuurikaupungissa.


Vittorio Matteo Corcos on maalannut tämän ihastuttavan naisen 1896.


Auringonnousua tai -laskua on harvoin kuvattu näin voimallisesti, että ihan häikäisee!


Olisiko nyt aika jo lähettää kohta muutama kuva asuntomessuilta? Käväisimme Vantaalla pari yötä pojan perheen luona ja miehet tulivat ihan vapaaehtoisesti messuille mukaan. Kesälomani loppui jo aiemmin ja olen ollut aina välillä muutaman päivän töissä. Osa-aikatyön onnea on, että lomafiilis jatkuu heti, kun on taas vapaata.

Huomenna menen kuitenkin töihin. Voikaa hyvin!8 kommenttia:

 1. Hienoja teoksia, taide on ruokaa sielulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taide on ruoka sielulle tosiaan! Tuolla sitä riitti, noitten itselleni tuntemattomien lisäksi oli kuuluisuuksiakin Van Goghista Modiglianiin.

   Poista
 2. Musta on niin ihanaa, että ulkomailla voi kuvata tauluja, sillä näitä postauksia on kiva ennenkaikkea katsella. Suomessa monessa paikassa heti kieltolaput ovella. Se tuntuu oudolta, kun omassa kotikaupungissa sai Mäntässä sai kuvata Joenniemessä ja muuallakin, jopa Louvressa saa kuvata. Olin jotenkin ihmeissäni sitten kun menin aikoinaan ensimmäisen kerran Ateneumiin, hirveät kieltolaput, samoin täällä Riihimäellä. Toki eipä se tunnu jotain kännykkäkamera näpsäyttelijöitä aina estävän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä! Katselemisen nautinto lisääntyy, kun voi jälkeenpäin vielä kotonakin paneutua kuviin. Tässäkin valovoimaisesta pikkupokkarista on iloa. Ehkä museoilla on ajatuksena, että ihmiset ostavat museokaupasta mieleiset kuvat taidekirjana tai kortteina? Otin minäkin Lontoossa Matisse-näyttelystä kuvia puhelimella eikä sitä kukaan viitsinyt kieltää, vaikka kamera kiellettiin.

   Poista
 3. Kiitos ihanasta taidenautinnosta! Teki hyvää. Tykkäsin myös lasisista kirjoista (laitoikko ihan minua varten?) ja keramiikan tapaisesta sarjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiteos oli hyvin vaikuttava ja kaunis pehmeissä väreissään. Ihana teos kertakaikkiaan!

   Poista
 4. Uskomatonta, että pelkällä värillä saadaan aikaan noin suuri valoilmiö... Luulin aluksi, että aurinkotauluun oli heijastettu valoa ulkopuolelta. Upea näyttely, kiitos taidehetkestä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiertelin tuota taulua ja mietin, miten ihmeessä tuollainen valoilmiö on saatu aikaiseksi pelkillä väreillä.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...