sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Viisi+viisi kysymystä


Sain kysymyshaasteen vähän aikaa sitten ensin Kosmetiikkatestin Ninniltä ja sitten hiukan myöhemmin Neiti Kameleontin Päiviltä. Päätin vastata molempiin, koska kysymykset ovat aika kivoja enkä ole aikoihin vastannut haasteisiin.

Ninni kysyy:

1. Mihin tuhlaisit ylimääräisen 1000 euroa?

Matkailuun käyttäisin koko rahan enkä pitäisi sitä edes tuhlauksena vaan satsauksena. Olen suunnitellut miehen kanssa matkaa Roomaan tänä vuonna. Ehkä laajentaisin ylimääräisellä rahalla matkaa pariviikkoiseksi ja menisimme myös Firenzeen ja Sienaan, joihin molempiin olisi kova veto.


2. Mikä on kotikaupunkisi erikoisin nähtävyys?

Onko meillä ylipäätään oikein nähtävyyksiä, saati sitten erikoisia? No on sittenkin: torikunkku! Päätelkää itse...
Onneksi se on niin korkealla, ettei sitä torilla kävellessä edes näe.

Jyväskylän Torikunkun kuva Wikipediasta

3. Paras lapsuusmuistosi?

Parasta lapsuudessani oli suuri suku. Rakkaita ihmisiä oli paljon ja kaikki vielä lähellä. Sitä paitsi ensimmäisenä pikkulapsena sain spesiaalihuomiota! Asuimme vaarin omistamassa talossa, jossa oli kolme asuntoa. Isän perhe asui siis ympärillä ja äidinkin perhe vain reilun kilometrin päässä. Se oli lapsille ihanaa. Ja vähitellen alkoi olla enemmän lapsiakin.

Serkkuja

4. Millainen ystävä olet tai toivoisit olevasi? Kolme adjektiivia riittää :)

Toivoisin olevani luotettava ja lämmin ihminen ja hyvä kuuntelija. Molemmat siskoni ovat sellaisia.


5. Päivän paras hetki?

Paras hetki on illalla, kun saa mennä täyden päivän jälkeen väsyneenä omaan sänkyyn nukkumaan. Saa vetää peiton korviin. Vähitellen raukeus leviää ja uni alkaa hiipiä jäseniin.Neiti Kameleontin Päivin viisi kysymystä ovat:

1. Mitkä ovat viisi asiaa, jotka teet ensimmäisenä aamulla herättyäsi?

Menen kylpyhuoneeseen, harjaan tukan ja otan aamulääkkeet ison vesilasillisen kera. Keittiössä luen lehden ja syön jogurttia, johon sekoitan kuivattua mustikkaa ja leseitä.


2. Mikä asia saa sinut lähes poikkeuksetta hyvälle tuulelle ja piristymään?

Vilma-koira on varma nakki: sen näkeminen kotiin tultua on aina yhtä ihana hetki. Muutenkin sen katsominen ja pelkkä ajatteleminenkin tekee hyvää: suupielet kääntyvät väkisinkin hymyyn vaikka yöllä, kun se vaihtaa paikkaa sängyssä ja rojahtaa selän taakse (siis mäyräkoira, ei rojahda korkealta).
Musiikki toimii yhtä tehokkasti, mutta kuuntelen sitä yllättävän vähän nykyisin.


3. Jos pitäisit blogia jostakin muusta aiheesta kuin mistä pidät tällä hetkellä, mikä se olisi? Miksi?

En osaa kuvitella, että keskittyisin vain yhteen asiaan, niin palavasti en ole innostunut mistään. Ajoittain joku aihe nousee silti yli muitten. Tässä monta vuotta perehdyin valokuvauksen saloihin, nyt se innostus on laantunut ja siirtynyt kosmetiikkaan. En voisi silti keskittyä yksin siihenkään.


4. Mitkä ovat viisi parasta luonteenpiirrettäsi?

Kysyin huvikseni miehen mielipidettä ja hän sanoi, että huumorintajuinen ja kehitysmyönteinen, ja lisäsi hetken kuluttua että seksikäs, uskokaa tai älkää! Hämmästyin itsekin, olemme sentään viettäneet koko aikuisikämme yhdessä.
Itse sanoisin, että myönteinen elämänasenne ja eteenpäin katsominen. En juurikaan takerru menneisiin.


5. Mitkä viisi asiaa löytyvät aina ostoskoristasi, kun käyt ruokaostoksilla?

Käyn ruokaostoksilla kerran-kaksi viikossa, usein lauantaisin. Nostan kärryyn ainakin pussillisen Royal Gala -omenoita ja nipun parsakaalia. Valion maustamaton A-jogurtti on aamupalani ja Pikkujääkärin jälkiuunipaloja syön mielelläni Kevyt-Becelin, kalkkunaleikkeen ja 10% Polar-juuston kanssa. Meillä siis kyllä käytetään kevyttuotteita! Kärrystäni löytyy aina myös pieni levy Fazerin tummaa leivontasuklaata, se on ainoa josta riittää kaksi pientä palaa jälkiruoaksi tai kahvin seuraksi, koska se ei ole juurikaan makeaa. Luojan kiitos se voidaan myös luokitella terveystuotteeksi.


Jos haluat vastata kysymyksiin, nappaa tästä mukaasi viisi tai kymmenen mieluista! En haasta suoraan ketään, koska aika moni on jo vastannut näihin. Itse asiassa piirini Blogistanissa ovat aika pienet, niin moni vanha blogikaveri on pikkuhiljaa lopettanut.

Siitä tulikin mieleen, että täällä on kohta synttärit:D

13 kommenttia:

 1. Vilman silmät ja katse ovat kyllä puhuttelevat, jos ei tule tuosta hyvälle tuulelle niin ei sitten mistään (vaikka en olekaan koiraihminen). Siennaan haluaisin minäkin, Roomassa olin aikoinaan häämatkalla enkä sen koommin ole sinne eksynyt. Yleensäkin menen mieluummin uusiin paikkoihin, paitsi Pariisiin ja Lontooseen. Niissä voisin käydä vaikka joka vuosi. Taidan alkaa kysellä valokuvausvinkkejä, kun en innostu kosmetiikasta. Onko sulla joku oikea kuvankäsittelyohjelma käytössä vai näitä ilmaisia versioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kävisin mielelläni joka vuosi Pariisissa ja Lontoossa ja sitten vielä jossakin uudessa paikassa:)

   Olen aina käyttänyt Picasaa, joka on ihan kelpo ohjelma. Sillä saa pienennettyä kuvakook blogiin sopivaksi ja tehtyä perusmuokkaukset. Gimp on myös ihan kiva, vaikeampi vaan, mutta sillä saa paremmat valosäädöt ja kontrastit.
   Lightroom on ollut harkinnassa, mutta en ole jaksanut ajatella sitä vielä. Photoshophan meillä oli yhteen aikaan, mutta en yksin oppinut käyttämään sitä.

   Poista
  2. Picasaa minäkin käytän ja sehän on helppo omaksuttava ja riittää kyllä näihin blogi-kuviin. Minua houkuttaa kovasti myös Lightroom, mutta ei ole ilmestynyt pikakursseja silmään. Isosisko on tosin Photoshopin käyttämisen ammattilainen, joten voisin pyytää häneltä perehdytysopetuksen ja käytin sitä itsekin aiemmassa työpaikassa jonkin verran. Haluaisin saada enemmän irti kuvista ja oppia raw-tiedostojen mukkausta yms.

   Poista
  3. Mää otan Nikonilla nykyään vain raw- kuvia. Otin pitkään molempia rinnakkain. Raakakuva oli aina kahdesta parempi ja muokkasin sitä vaan vähän lisää. Picasalla senkin.

   Poista
 2. Kohtaan viisi olisin vastannut ihan samalla tavalla. Päälle vielä puhtaat liinavaatteet, niin voi ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, viileät ja sileät lakanat on ihan parhaat!

   Poista
 3. Kyllä lemmikeillä on hyvää tekevä ja stressiä poistava vaikutus - ja tuo teidän Vilma on aikamoinen söpöläinen <3
  Matkailuun minäkin ylimääräisen rahan laittaisin ja Rooma on kyllä listalla tällä hetkellä aika yläpäässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimen lämpö ja sen herättämät tunteet: mitä ihmettä olisi ilman sitä! Ei miehestä ole samaan...

   Poista
 4. Kivat vastaukset! Meillä näyttää olevan sama päivän paras hetki. On aivan ihanaa pitkän päivän jälkeen laittaa päänsä tyynyyn ja nukahtaa. Ja mikään ei piristä paremmin kuin oma rakas lemmikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaiset perusasiat osaavat olla suurimpia nautintojakin. Kuten vaikka syöminen: usein huokaisen, että kyllä ruoka on hyvää!

   Poista
  2. Niin.. hyvä ruoka on kyllä kaiken perusta. Ja hyvä kotona tehty leivonnainen :)

   Poista
 5. Ihania vastauksia, nämä on aina niin kivoja juttuja lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisista saa kuulla mukavia pikku detaljeja muitten elämästä:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...