keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Uusi pikkumustani


Mietin tätä pitkään. Kiertelin ja kaartelin peräti puolitoista vuotta. Houkuttelevan kirpakka, hiukan makea, aavistuksen saippuainen, erikoinen ja kiehtova. Mutta onko liian karkkinen, onko liian nuorekas, onko vielä liian jotakin? Sitten tarvittiin ystävänpäivä, kahdenkymmenen prosentin alennus kaikesta ja kosmetiikkahullu ystävä käsikynkkään, niin johan lähti! Guerlainin La petite Robe noir on minun.

Ostin tuoksun Eau de Toilette -vahvuisena, pidin siitä testaillessa enemmän kuin muista versioista. Se on kukkais-hedelmäinen ja siinä on kuitenkin kunnon särmää, kuten on monissa chypre-tuoksuissa, joista niin kovasti pidän. Itse erotan selvästi kirsikan, en oikeastaan muuta. Jälkituoksu takinhihassakin on kuitenkin ihana, ja se on aina hyvä merkki.

Neiti Kameleontti kuvaili tätä tuoksua blogissaan osuvasti: makean kirpeä ja aavistuksen mausteinen tuoksu, josta löytyy reilusti tummuutta ja syvyyttä. Hän kirjoitti kuitenkin Eau de Parfum -vahvuudesta, joka on vähän erilaisista aineksista tehty ja minusta aika lailla vahvempi. Mutta ei tämäkään mikään kevyttuoksu ole, ei Guerlainilla sellaisia olekaan! 


Fragrantican mukaan alkutuoksussa on ruusua, jasmiinia ja vihreyttä, sydäntuoksuna kirsikkaa, appelsiininkukkaa ja omenaa. Pohjanuotteina on valkoinen ambra ja myski sekä patsuli. Ei erota meikäläisen nenä näitä, ja outoa kyllä tässä on esimerkiksi jasmiinia ja appelsiininkukkaa, joita yleensä vieroksun tuoksuissa. (Vieroksun myös karkkisia, makeita tai voimakkaan itämaisia tuoksuja. Aivan erityisesti inhoan jostakin syystä lämpimiä tuoksuja, kauhistus omalla iholla on esimerkiksi monen suosikki Lancômen La Vie est belle.)

No mutta tämä on siis IHANA!


Guerlainin pullot ovat niin omaa luokkaansa, että haluaisin pitää enemmän myös tuoksuista. Olisi ihana käyttää Shalimaria tai vanhaa Mitsoukoa ihan jo upeitten pullojen takia, mutta en kerta kaikkiaan kestä niitä. Aqua Allegoria -sarjaan taas en ole jostakin syystä koskaan tutustunut syvemmin, vaikka sieltä voisi hyvinkin löytyä kesätuoksuja.


P.S. Taustalla on äitini tekemä vesivärimaalaus.

14 kommenttia:

 1. Musta tää EdT-versio on myös parempi, mulle EdP on jopa liian voimakas, vaikka käytän sitä toisinaan iltaisin, mutta saan olla sen kanssa varovainen, etten saa siitä ylilyöntiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guerlainin tuoksuista on tullut sellainen kuva, että niissä ei määrissä säästellä: tuoksua tulee kunnolla ja se kestää hyvin. Toivon toisaalta tältä omaltanikin sitä, vaikka se saa mielellään kevyempi muuten ollakin. Aika harvalle suomalaiselle sopii voimakas hajuvesi, tähän meidän kuulaaseen ilmastoon. Ihan eri asia kuin tummat ranskalaiset ja muut.

   Poista
 2. Tumma ja syvä tuoksu ei ole minun juttuni. Olen enemmän kevyiden tuoksujen ystävä - näin kevään korvalla. Mutta uskon, että tämä tuoksu sopii sinulle täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevyitä minäkin käytän töissä, enkä tätä pikkumustaa aio sinne laittaa. Tummaksi ja syväksi en ihan tätä kuitenkaan kuvailisi, mutta potkua siinä on enemmän kuin päivätuoksuissani yleensä;)

   Poista
 3. Onneksi olkoon, ihana ostos <3

  VastaaPoista
 4. Tämä on kyllä ehdottomasti yksi parhaista tuoksuista IKINÄ. Loistava ostos! Aqua Allegoria-sarjasta löytyy tosiaan hyviä kesätuoksuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavan kerran, kun lorvailen kaupungilla, käyn kyllä nuuhkimassa vähän noita Aqua Allegoria -pulloja:)

   Poista
 5. Oooo, tämä on ihana tuoksu. Rakastan Guerlainin tuoksuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vähän makea, ja se on uutta minulle:)

   Poista
 6. Kirpakka ja samalla makeahko, kuulostaa ihan minun tuoksultani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaisit tykätä, tässä on ihana tuoksu vielä huivissakin:)

   Poista
 7. Aah, siis jo tuo pullokin! <3 <3 <3

  Pakko mennä tuoksuttamaan tätä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä, mitä pidät tuoksusta, mutta pullosta pidät varmasti!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...