perjantai 20. helmikuuta 2015

Sisäisen rauhan oireet ja kylpyhuone


Iän karttumisessa on paljon hyviä puolia, ja yksi niistä on sisäinen rauha. Ihminen voi oppia ja kehittyä. Löysin seuraavan listan jostakin vanhasta postauksestani, ja sinne se oli joutunut ties mistä. Silloin vuosia sitten kirjoitin, että on vielä vähän tekemistä päästä noin pitkälle, mutta nyt on jo toisin. Yhä enemmän tunnen noin.


Sisäisen rauhan oireet
 • Taipumus ajatella ja toimia spontaanisti, ei menneiden kokemusten aiheuttamien  pelkojen  pohjalta.
 • Pettämätön kyky nauttia jokaisesta hetkestä.
 • Haluttomuus itsensä tuomitsemiseen.
 • Haluttomuus muiden tuomitsemiseen.
 • Haluttomuus konflikteihin.
 • Haluttomuus tulkita muiden tekoja.
 • Kyvyttömyys murehtia.
 • Toistuvat, ylitsevuotavat kiitollisuuden tunteet.
 • Tyydytystä tuottava ykseyden tunne muihin ihmisiin ja luontoon.
 • Toistuvat sydämestä tulevat hymyilykohtaukset.
 • Kasvava alttius vastaanottaa muiden antamaa rakkautta sekä vastustamaton halu jakaa sitä itse.
 • Kasvava alttius antaa asioiden tapahtua mieluummin kuin saada ne tapahtumaan.
- Jeff Rockwell -


 Kuvassa oma kylppärini, jossa tunnen aina sisäistä rauhaa.

13 kommenttia:

 1. Ihanat kaakelit, ihan mun makuun!

  Ps. Kiitos vielä vinkeistä, joita jätit blogiini. Otan heti käyttöön ja Lancômen ostan kokeiluun itselleni ensi tilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjalaiset kaakelit on munkin makuun, niihin en ole kyllästynyt.

   Yhdellä ystävälläni oli tuota Effacernesiä, kun pidimme kauneusbileitä. Ihmettelin, miksi en ollut koskaan kiinnittänyt siihen huomiota ja hämmästyin, kuinka hyvä pigmentti ohuessa voiteessa voi olla. Mulle sopi yllättäen nro 4 beige rosé. Onneksi myyjä kokeili eri sävyjä iholle.

   Poista
 2. Tuon listan voisi kehystää ja laittaa seinälle muistutukseksi... Ihana postaus, kiitos <3

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo teesit kuulostavat yksinkertaisilta, mutta vaativat aika paljon elämänkokemusta ja seestymistä. Minä luulen, että ihminen kehittyy tuohon suuntaan koko ajan, jos nyt elämä ei ole murjonut niin paljon, ettei jaksa nousta.

   Pidän eniten tuosta viimeisestä: antaa asioiden tapahtua, elämän virrata. Siskoni on puhunut tästä ja se on tehnyt suuren vaikutuksen. Tuollainen asenne helpottaa kummasti elämää.

   Poista
 3. Todellakin - ihana postaus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että ihan nuori ihminen ei edes ymmärrä noita tuntemuksia. Tässä iässä tuntee jo selvästi, mitä ne tarkoittavat.

   Poista
  2. Ei varmastikaan! Itse koen kuitenkin viimeisen 3,5 vuoden aikana oppineeni kovan työskentelyn kautta ainakin _pikkuisen_ jotain noista :) Ilmaiseksi eivät toki ole tulleet, joten sitä odotellessa, kun nuo tulevat luonnostaan. Kaikki ihmiset eivät tietenkään opi tai koe noita asioita koskaan.

   Poista
  3. Erilaiset elämänkokemukset niitä oivalluksia juuri kartuttavat. Siinä mielessä todella huonot ajat esimerkiksi parisuhteessa voivat merkitä juuri omaa henkistä kasvua. Itse asiassa olen oppinut, että ne kaikki kriisit ovat olleet sitä omaa kasvuani. Kaipa se mieskin kasvaa henkisesti samaan aikaan, vaikka se osaa sitä sanoiksi pukea...Miestä siinä aina tulee mieleen vaihtaa, vaikka kasvu juuri vie suhdetta eteenpäin;)

   Poista
  4. Sori muuten, huomasin että tuo ensimmäinen kommenttini ylhäällä on ärsyttävän tätimäinen!

   Poista
 4. Tulostukseen menee huonomuistiselle tuo lista. Sitä voisi olla hyväksi silmäillä joka päivä.
  Minäkin pidän myös kylppäristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin töissä on ihana antaa joittenkin asioitten soljua vaan ohi, vaikka ennen olisi kiihtynyt tai innostunut palavasti. Minun ei tarvitse ottaa kantaa puoleen tai toiseen. Joku voisi sanoa, että liehuva liekinvarsi on polttanut itsensä loppuun, mutta ikää ja oppimista se minusta on.

   Poista
 5. Aika ylellistä tuollainen oma kylppäri... Tarkemmin ajatellen, onhan minullakin oma sellainen mietiskelytila, kun ei täällä meillä muita vakituiseen asu ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän huusholliin on jo rakennusvaiheessa yhdistetty viereinen yksiö, joten meillä on mukavasti kaksi kylpyhuonetta ja iso vaatehuone eteisen yhteydessä. Keittiö on se yksiön huone ja alkuperäisen keittiön tilalla on kodinhoito- ja pukeutumishuone. Talossa on neljä perheasuntoa ja kaksi yksiötä. Mutta ikää alkaa olla paljon.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...