sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kevättä tänne


Etsin kuviin kirkkaassa valossa otettuja voimavärejä ihan itseäni varten. Kaipaan lisää valoa ja virkeyttä. Olemme olleet juuri viikon miehen kanssa talvilomalla ja kiertelemässä sukulaisia pohjoisessa. Kotiin tultua juhlimme parin ystävän kanssa vielä miehen synttäreitä. Nyt viikonloppuna olen pitkästä aikaa saanut olla ihan itsekseni hiljaa kotona, ja sehän tietää meikäläisellä hulinaviikon jälkeen vähintäänkin päänsärkyä.  On se kumma: lomakin vaatii palautumisaikaa.


Pojat kutsuivat viikonlopuksi isänsä Helsinkiin viettämään laatuaikaa kolmestaan syntymäpäivän kunniaksi. Mies oli niin otettu, parempaa lahjaa hän ei tietäisi. Hyvää ruokaa, hohto-minigolfia, baareissa kiertelyä oluita maistellen maailman parhaassa seurassa ja lopuksi hotelliin yöksi.

Minä olen nauttinut hiljaisuudesta, lukenut lehtiä ja katsonut tallentamiani tv-sarjoja menneeltä viikolta. Suosikkejani ovat nykyään Syke, loistava tanskalainen 1864, ihanan George Gentlyn tutkimukset ja viehättävän vanhanaikainen Hakekaa kätilö. Robaa yritin katsoa, mutta ei jaksanut kiinnostaa. Greyn anatomiakin  on jo menettänyt makunsa. Viihdyn silti iltaisin turhankin paljon television ääressä, useimmiten vielä niin, että on tabletti polvilla.

Ostin heräteostoksena Anni Kytömäen kirjan Kultarinta. Äiti varmaan puhui Oulussa siitä, että haluaisi lukea sen ja olen lukenut joitakin ylistäviä arvosteluja kirjasta. Odotan siltä nyt pitkää ja nautinnollista lukukokemusta ja lähetän sitten eteenpäin. 

Onneksi on vielä kolme päivää vapaata. Tarvitsen niitä.

Ja aurinkoakin lisää, kiitos!


10 kommenttia:

 1. Tuo, että loma ja mukavat asiat väsyttää tosi paljon on just sen merkki, ettei olla ihan "terveitä". Ei mua "entisessä elämässä" mukavat asiat koskaan väsyttäneet tai rasittaneet, nyt on toisin. Lomaa on vain ja ainoastaan se oma aika niin kuin sinullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän tapaan ihmisiä ja teen kaikenlaista kivaa, sitä enemmän tarvitsen sen jälkeen aikaa olla yksin ja hiljaa. Onneksi sitä pidetään suomalaisessa elämänmenossa ihan normaalina, kukaan ei pidä omituisena;)

   Poista
 2. Väriä, sitä tässä kaipaakin ennen kunnon kevättä!

  ostin äitille joululahjaksi tuon Kultarinnan, se on jo kierrossa. Alku kuulemma voi tuntua pitkältä, mutta lukeminen palkitsee -en ole vielä itse lukenut.

  Leppoisia vapaita sinulle!

  eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussa kaipaan aina vain valkoisia ja kiven värejä. Helmikuussa saa tulla hempeää vaaleanpunaista ja ruskeaa, mutta maaliskuussa alkaa silmä etsiä voimakasta keltaista ja vihreää, pääsiäisen värejä. Ihmeesti on lumet jo lähteneet, saa nähdä minkälaista kevättä tulee.

   Ai se olikin jo tuttu kirja tuo Kultarinta. Se on kuulemma hitaasti etenevä, ajattelin että sopii sitten lukeakin hitaasti nykyiseen tapaani. Ennen hotkin kirjat niin nopeasti, etten enää seuraavalla viikolla muistanut niistä mitään. No, se oli sitä aikaa.

   Poista
 3. Tänä vuonna tuntuu erityisen hyvältä maaliskuu ja lupaus kevään lähestymisestä! Hiljaisuus tekee usein hyvää sielulle, varsinkin jos jouluu työssä monelaisiin ja joskus kinkkisiin asiakaskontakteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuu ja helmikuu olivat minulle mukavia kuukausia tänä vuonna, joten odotan samaa seuraavaltakin. Liukkaus tosin harmittaa täällä mäkisessä maastossa, sitä ei ole ollut moneen vuoteen, kun lumet ovat aina sulaneet pikavauhtia.

   Olen tehnyt aina ihmissuhdetyötä, ja niin on miehenikin, joten meillä on aika hiljaista iltaisin kotona;)

   Poista
 4. Tästä keräsin voimavärit mukaani tulevaan viikkoon.
  Hiljaisuutta on takanani taas sen verran, että on aika
  mennä sen kanssa keskelle väkijoukkoa harjoittamaan
  oman tilan säilyttämistä. Nostan narsissit ulkorapulle,
  tästä alkaa kevät (takatalvineen?). Jännittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti töissä on kivaa heti, kun sinne menet, kun näet kaikki ne iloiset naamat, jotka toivottavat tervetulleeksi. Toivotan onnea oman tilan säilyttämiseen, ja paljon iloa ja virkeyttä!

   Poista
 5. Minuakin viehättää Georgen Gentlyn tutkimukset, mutta katson kyllä kaikki brittisarjat Morsesta Midsomerin murhiin. Mitä kulloinkin sattuu tulemaan.

  Värien lisäksi kaipaan aurinkoa, valoa ja lämpöä.

  Kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen Anglofiili sielläkin! Ne vaan osaa Briteissä tehdä niin hyviä sarjoja, että harvoin tarvitsee pettyä. Toisaalta kulttuurista on tullut niin tuttua, että on kuin toiseen kotiinsa menisi, kun sinne pääsee. Sinullehan se on vielä tutumpaa:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...