keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Carvenin kevyttä eleganssia


Uusin hajuvesi-ihastukseni on Carvenin L'Eau de Toilette. Sain siitä esimakua jo alkukesästä Lontoossa, kun sitä suihkuteltiin tavaratalon kosmetiikkaosastolla halukkaille ohikulkijoille. Sain mukaani minipullon, jota olen pitkin kesää suihkutellut. Mietin jo tuoksun tilaamista jostakin itselleni, kun huomasin ilokseni Kick'sin syksyn esitteestä, että merkki on tullut heille myyntiin.

Kaksi varomatonta hajuvesiostosta tälle vuodelle ovat on opettanut varovaiseksi, joten kävin parikin kertaa hakemassa vielä näytteet kädelle ennen ostopäätöstä. Myyntiin tuli tämä raikas Eau de Toilette ja toinen ihan erilainen Le Parfum. Jälkimmäisessä on pääosassa valmistajan mukaan hyasintti, tuoksuherne ja jasmiini. Le Parfum tuoksui hiukan liian pehmeältä makuuni ja häipyi kädeltä yllättävän nopeasti kokonaan. Tämä vihreä tuoksui tunnistettavasti takinhihassani vielä seuraavanakin päivänä. Jos en ihan omiani puhu, niin luulen nähneeni hyllyssä kolmannenkin pullon eli vanhan Ma Griffen. Sitä oli myynnissä jo muinaisina aikoina meikäläisen nuoruudessa, joskaan en muista käyttäneeni sitä. Olisikohan jollakin kaverilla ollut.

Vaikka olen käyttänyt hajuvesiä päivittäin lukioikäisestä asti ja pitänyt aina useamman pullon kokoelmaa, en osaa erottaa eri tuoksunuotteja mitenkään erityisen hyvin. Esimerkiksi tästä tuoksusta en osaa itse nimetä yhtä ainoaa osasta. Tiedän sen sydäntuoksun eli miltä se enimmäkseen tuoksuu, mutta en tiedä, mikä se on. Tähänkin asti pääseminen kestää minulla aina melko kauan. Aluksi tiedän vain sen, tykkäänkö vai en ja varsinkin inhokit erotan nopeasti.


Pullo on kaunis ja klassinen. Sisältö on ihanan keväisen vihreää ja ulkonäkö lupaa kukkaisen raikasta ja kevyttä tuoksua ja juuri sitä se onkin. Se on myös sitä, mitä minä kaipaan hyvältä työtuoksulta. Aistin aika paljon laventelia, vaikka sitä siinä ei todistettavasti ole yhtään. Se tuoksuu siis puhtaalta ja raikkaan kukkaiselta, ei makealta. Löysin jostakin luettelon aineksista, joista tämä on koottu:
Alkutuoksu: Italian sitruuna, tuoksuherne, pioni
Sydäntuoksu: freesia, valkoinen hyasintti, visteria eli sinisade (!)
Pohjatuoksu: santelipuu, valkoinen myski, ambra
Sanoisin että tämä on raikas ja tyylikäs tuoksu, joka sopii kyllä päivään varttuneemmallekin leidille.  Yhtään ei haittaa, vaikka tuoksua markkinoitiin keväisenä. Se ei ole niin selvästi kesään kuuluva kuin vaikka Armanin Acqua di Gioia tai Hermésin Un Jardin sur le Nil, jotka saa siirtää talveksi kaappiin parempia aikoja odottamaan.


Tällä mennään töihin tänä syksynä. Ainakin silloin, kun ei mennä jollakin muulla. Ja ensi viikolla ei mennä muutenkaan, kun on pitkästä aikaa vapaa viikko. -Laskin muuten, että viimeisten yhdeksän viikon aikana eli elo-syyskuussa olen ollut vain kaksi kokonaista viikkoa vapaalla. Ja se tuntuu. Ehkä siksikin kaipaan kevyitä tuoksuja: tuomaan elämään keveyttä!




11 kommenttia:

  1. Ihan uusi tuoksu minulle. Onneksi voin jo huomenna mennä Kicksiin tuoksuttelemaan tämän. Ja olet aivan oikeassa.. tuoksua ei voi ostaa yhden kokeilukerran perusteella. Ei parissa minuutissa voi saada käsitystä kuin alkutuoksusta. Olen opetellut tunnistamaan nuotteja, mutta en ole siinä yhtään hyvä. Helpointa on tunnistaa pohjatuoksun puumaisuus ja tietyt kukat kuten esim. ruusu, kielo ja jasmiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen vähän, kun en töstä pullosta tunnista erillisinä ollenkaan sitruksia, freesiaa ja hyasinttia, jotka kuitenkin ovat ihan lempituoksujani. Toisaalta ruoassakin on parasta makujen sulautuminen yhteen eikä erottuminen erillisinä makuina:)

      Poista
  2. Kuullostaa ihanalta, sisällysluettelon perusteella voisin pitää tästä kovastikin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli positiivinen yllätys, ja vertailin vierekkäin Golcen kanssa. Siitäkin on ollut koepullo käytössä enkä päässyt vielä perille, miltä se oikeasti tuoksuu.

      Poista
    2. Tietysti on kyse Dolcesta!

      Poista
  3. Tyttäreni on hajuvesien suurkäyttäjä ja kun ristiäisiin lähtiessä kielsin sylikummilta hajuveden käytön, hänen ilmeensä oli näkemisen arvoinen. Täytyi kuitenkin ajatella vauvaa, ettei ainakaan ala huutaa tuoksujen vuoksi. Tyttären suosikkeja on Guessin Seductive ja kaikki Marc Jacobsit. Itse tykkään Lancomen Miraclesta ja La vie est bellestä. Estee Lauderilta löytyy myös kivat kevyitä tuoksuja.

    Nuoruudessa käytin vähän hajuvesiä. Äitini ei tuoksuja juuri käyttänyt ja itselläni ei ollut varaa niitä ostaa. Ei päässyt tuoksunenä kehittymään nuorena ja aikuisena se on ollut aina tukossa allergioiden vuoksi.

    Lopuksi haluan mainita - jos en ole aikaisemmin sanonut - että tämä sinun blogisi on ehdottomasti yksi lempiblogeistani.

    Hyvää lokakuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Aikku!
      Mulla oli lapsena ympärillä paljon nuoria tätejä, joitten kosmetiikkapussit olivat huippukiinnostavia. Luvalla tai ilman sieltä löytyi kaikenlaista kokeiltavaa. Ihan lähellä oli myös pari kempparia, joissa notkuin vaivaksi asti:)

      Poista
  4. Parfyymit ovat ihana, harmaanpaakin päivää piristävä juttu. Varsin tyylikäs pullo & pakkaus ja hyvältä kuulostavat myös tuoksun nuotit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostaisin mielelläni kaikki tuoksut tuollaisina 30 ml pulloina, tai pienempänäkin. Iso pullo ei lopu koskaan ja toisaalta maksaa ihan turhan paljon. Tämä maksoi alle viisikymppiä ja 50 ml Dolce maksoi yli yhdeksänkymppiä! Tai siis olisi maksanut, enhän ostanut sitä.

      Poista
  5. Oih, hajuvesiä ei koskaan ole liikaa... Täytyypä testata tätä!

    Ihana postaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikkaitten tuoksujen ystävälle tämä on juuri omiaan😀. -Kuten näkyy, päivitin juuri tabletille uuden käyttöjärjestelmän ja siinä on näköjään kaikenlaista uutta pikkujäynää.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...