torstai 10. heinäkuuta 2014

Lomailua siellä ja täällä


Olen niin hyvin päässyt lomatunnelmiin, ettei tietokoneen avaaminen ole ollut mielessä viime päivinä. Aluksi ei ollut mitään suunnitelmia, mikä nykyään on minusta parasta lomalle jäädessä, mutta pian alkoi mielessä kyteä pieni reissuntarve. Läksimme käymään pojan ja miniän luona etelässä ja he ehdottivat päiväristeilyä Porvooseen. Päivä merellä olikin mitä ihanin, ja ehkä ensi viikolla saan laitettua siitä lisää kuvia tänne.

Sisko yllätti hankkimalla liput Jyväskylän Kesän avajaiskonserttiin, jossa esitettiin Kimmo Pohjosen ja Minna Tervamäen teos Bright Shadow. En ollut nähnyt kumpaakaan ennen livenä, mutta tiesin kyllä mitä odottaa. Ja odotukseni palkittiin ruhtinaallisesti! Tässä on paikallislehden mainio arvostelu siitä huikeasta spektaakkelista.

Sattumalta olin hankkinut uuden koltun mahdollisia kissanristiäisiä varten eikä tarvinnut tuskailla, mitä pukea päälle. Mustavalkoisen mekon seuraksi puin sähäkän pinkit kapealahkeiset housut ja samanväriset matalat kengät, jotka olin ostanut alennusmyynnistä pitkän jahkaamisen jälkeen. Vielä samaa syklaaminväriä kaulaan, niin olin itse tyytyväinen. Sisko puolestaan oli uljas näky pikkumustassa ja huikeissa koroissaan.

Onneksi tämän heinäkuisen helteen väliin tuli pilvinen taivas ja hiukan viileämmät tuulet täksi aamuksi. Eilen nousi kotona sisälämpötila jo lähelle kolmeakymmentä astetta kuten ulkonakin. Illan sateet jäähdyttivät kuitenkin taloa niin ihanasti, että saattoi taas nukkua kunnolla. Sitä siirreltävää jäähdytintä ollaan taas mietitty, kuten joka vuosi tähän aikaan.

Nyt olen lähdössä kyläilemään tätini luokse maalle Lounais-Suomeen.  Eli vanha ajatukseni on käynyt taas toteen: tyhjiötä ei ole. Tyhjä kalenteri alkaa pikkuhiljaa saada kaikenlaista kivaa sisältöä, kun kerrankin on mahdollisuus spontaaniin tekemiseen. Huomasin tämän todeksi jäädessäni takavuosina kaksi kertaa töistä osa-aikalisälle. En tehnyt mitään suunnitelmia, vaikka monet kyselivät, mitä aion opiskella tai miten muuten käyttää aikani hyödyksi. Minä halusin vain tyhjää omaa aikaa. Halusin nähdä, mitä siitä alkaa kehkeytyä. Sain aikaa vain olla ja ajatella, ja pian alkoi löytyä myös uutta tekemistä, johon työn ohessa ei ollut energiaa.


Ihania kesäpäiviä kaikille!


12 kommenttia:

 1. Ihana verenpisara, tulee niin lapsuudenkoti mieleen, missä niitä aina kesäisin oli monin kappalein. Ihania kesäpäiviä sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verenpisara on jotenkin vanhanaikainen kukka, harvemmin sitä nykyään näkee. Tuon kauniin asetelman kuvasin Porvoossa.

   Poista
 2. Olen pari kertaa mennyt paatilla Porvooseen. Siellä on aina nähtävää ja koettavaa.
  Olen vähän samoilla linjoilla, lomalla voi odotella, mitä tuleman pitää ilman tarkkoja etukäteissuunnitelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aikoja, jolloin joka viikolle ja viikonlopulle oli jo loman alkaessa sovittu tapaamisia, joten siitä otin opikseni.
   Kävimme muutama vuosi sitten Porvoossa autolla ja se oli niin ihana elämys, että piti päästä uudelleen.

   Poista
 3. Kaunis utuinen valo purjevenekuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tosiaankin oli utua ja välillä kunnon harmaa sumukin. Oli hauskaa, kun laivassa kerrottiin ohi ajettavasta saaresta, josta ei näkynyt mitään.

   Poista
 4. Mukavia lomapäiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi sää alkoi suosia taas suomalaisia:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, toivotan samaa sinulle:)

   Poista
 6. Tyhjä tila kalenterissa on ainakin minulle henkireikä :) Toisaalta, onhan se kivaa, jos on kivaa tekemistä. Sopiva balanssi on tietysti kaikkein paras. Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kiva tekeminen kyllä tulee, jos sille on tilaa ja mahdollisuus:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...