tiistai 15. heinäkuuta 2014

Meritietä Porvooseen


Kun maakrapu lähtee merille eli koko päivän katamaraaniristeilylle Porvooseen,
on kuvattava laivoja jo satamassa.
Meillä sisämaassa kun paatit on vähän eri luokkaa. Ja Päijänne-risteilylläkin olen käynyt vain vaivaiset kaksi kertaa.Aurinkoisena lauantaiaamuna reilu viikko sitten katselimme miehen, pojan ja miniän kanssa kauppatorilta merelle päin ja ihmettelimme, mitä kummaa tummaa näkyy taivaanrannassa.
Se osoittautui pian sumuksi, johon vähitellen sukelsimme.Ensin vähän utua, ja hups, äkkiä oltiin jossain harmaassa ja sakeassa.
Kuulutukset ohitettavista paikoista kaikuivat kuuroille korville, kun yhtään mitään ei näkynyt.Sumu oli hyvin vaihtelevaista: mielenkiintoinen kokemus tämäkin.Öljysatama. 


Joku kiva kylä ennen Porvoota.


Kahvillehan me ensimmäisenä Porvoossa sitten suunnattiin. Kahvila Helmen leivonnaisvalikoiman edessä 
olin pudottaa silmäni. Otin sitten tuulihattukakkua kahvin kanssa: ihanaa!


Kuljeskelimme samoja reittejä kuin kaikki muutkin. Kirkkoon ei päässty tälläkään kertaa, kun edellinen hääpari ajoi juuri onnessaan amerikanraudalla pois ja seuraava jännitti jo käyntiä alttarille.


Pidän tällaisesta vanhasta pyöreästä mukulakivestä. Se saa ajattelemaan, 
mitä kaikkea kivet ovat nähneet vuosien ja vuosisatojen saatossa.


Tällaista pientä ja ihmisenkokoista kaupunkia. En ehkä haluaisi asua tuolla, mutta kyllä sitä on kiva katsella!


Reppua kantaa kolmekymppinen poikani. Ihana mies!


Nämä kolme viimeistä kuvaa olen ottanut edellisellä matkalla Porvooseen vuonna 2008. Halusin tuoda ne vielä nytkin tänne, koska pidän niistä paljon. Käytin silloin Panasonicin superzoomikameraa, joka on ollut ehdottomasti paras kamerani. Kun ottaa huomioon sen ominaisuudet ja ennen kaikkea keveyden, se päihitti järjestelmäkamerankin. Joka oli siitä seuraava hankinta. Paras kamera on nimittäin se, joka on mukana. Nykyisinhän laukussa kulkee Olympuksen XZ-2.


14 kommenttia:

 1. Kyllä muuten onkin aikamoisia zoomauksia nuo viimeiset kuvat, kun tuntee paikan ja olosuhteet. Ja tarkkoja kuvia. Mitä sille Panasonicille tapahtui, menikö se rikki vai putosikin Porvoon jokeen? On multakin pari Canonia hajonnut, mutta XZ on ainakin toiminut aivan moitteetta jo monta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin sen Panan siskolle, jonka oma kamera oli pudonnut kivikkoon ja mennyt rikki. Harmittaa oikeastaan vieläkin, niin monet kerrat olen sitä reisuun lähtiessä kaivannut. Toisaalta olen nauttinut pikkupokkareistakin, kuten edellisestä Canonista.

   Huomasin muuten juuri, että mun Olympus Stylus XZ-2, josta muistaakseni maksoin noin viisisataa, on nyt jo pudonnut puoleen siitä! Olen tehnyt saman tyhmyyden jo kaksi kertaa eli ostanut jonkun kameran ihan uutena. Kannattaisi näköjään aina hankkia vuosi-pari sitten ilmestyneitä malleja, eihän ne siitä ehdi vanhentua.

   Poista
  2. Minä ostin nyt vimpanpäälle uuden järkkärin, jossa on pilvipalveluyhteydet yms. jutskat. Olympuksen ja Sonyn hyviä parin vuoden takaisia järkkärimalleja myydään nyt puoleen hintaan. Harkitsin niitä pitkään, mutta sitten ajattelin että kun haluan hyvän kameran en osta joltain osin vähän vanhaa kameraa vaan tätä päivää. Kameroista on kiivas kehittymisvauhti, parin vuoden vanhat mallit myydään pois "vanhentuneina" ja uusia malleja työnnetään markkinoille. Tavoitteena on tietenkin, ettei tarvitsisi uusia kameraa vuosiin. Nyt pitää perehtyä kuvien wifi-siirtoon yms.

   Poista
  3. Tekniikka kehittyy tosiaan, sitä wifiä ei vielä joku vuosi sitten ajatellut kamerassa tarvitsevansa, mutta nyt on jo toisin. Pitää ottaa erikseen puhelimella kuvat, että voi laittaa päivitykset samantien fb:iin ja ig:niin:D Niinku äsken asuntomessuilla.

   Poista
 2. Porvoo on kyllä kaunis kesäkaupunki. Mukavaa on mennä sinne laivalla, en ole sitä laivamatkaa kokenut, mutta voisin kokeilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivamatka oli älyttömän kiva, ainakin aurinkoisella ilmalla, kun saattoi istua kannella. Sisällä tarjoiltiin mennessä lohikeittoa ja illalla tullessa saaristolaispöytä. Meille maistui hyvin, eikä tarvinnut ensimmäisenä alkaa Porvoossa etsimään ruokapaikkaa. Se etanaravintola tosin olisi kiva joskus kokeilla, ehkä ensi kerralla:)

   Poista
 3. Terävät ja värikylläiset värit tuossa sun Panasonicissa on ollut, ymmärrän hyvin miksi kaipaat! Porvoo on historiallinen paikka. Tytär tahtoi eksoottisen (lue:ruotsinkielisen) ja mielenkiintoisen opiskelupaikkakunnan. Se on Porvoo, tosin nyt hieman katuu, sillä asuntoa ei löydy oikein millään ja kai tuo pieni paikkakuntakin hieman pelottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 12x zoom oli aika kiva eikä painanut paljon. Nyt on pokkarissa vain 4-kertainen.

   Pieneltä paikkakunnalta voi olla asunnonhankinta vaikeampaa, toivottavasti onnestaa vielä kesän aikana. Idyllisen kaupungin hän valitsi, meidän Vilmakin on haettu Porvoosta:)

   Poista
 4. Ihanan näköistä, itse en ole koskaan käynyt Porvoossa, mutta siitä on ollut usein miehen kanssa puhetta. Mulle ei ole tullut mieleenkään, että Porvooseen pääsee myös "laivalla" meritse, paljon kivempi vaihtoehto kuin bussi yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen koko päivän retki oli tosi ihana! Samalla näki vähän saaristoa ja merielämääkin, ja se kolme tuntia Porvoossa kului kyllä hyvin. Kaupunki on niin idyllinen, kuin pala mennyttä aikaa. Jopa kaupat ovat kivempiä kuin muualla.

   Poista
 5. Upeita kuvia!
  Parasta matkaseuraa sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman väen kanssa on tosi mukavaa olla liikkeellä:)

   Poista
 6. Mielettömän hyviä kuvia! Nyt tosissaan kiinnostuin tuosta ihmepokkarista! (T. sama nimetön joka äsken kommentoi tuoreeseen postaukseen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa muuten tutustua Kamera-lehden vertailuihin vaikka kirjastossa. Siellä on kerran vuodessa iso teemanumero, jossa on esitelty kaikki erilaiset kameratyypit. Niistä minäkin olen saanut tietoa mm. juuri siitä Panasta.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...