tiistai 10. kesäkuuta 2014

PubsOma kollaasini kahdesta kännykkäkuvasta.

The Anchor on vanha pubi, joka sijaitsee Thames-joen eteläpuolella. Satuimme majoittumaan lähellä olevaan hotelliin, joten tänne oli kävelymatka. Tällä paikalla on ollut historiankirjojen mukaan ravitsemusliike jo ainakin 800 vuotta, ja tähän asuun rakennus on korjattu 1800-luvulla. Täällä ovat ihan oikeasti viettäneet aikaansa William Shakespeare ja Philip Marlove kumppaneineen, sillä heidän teatterinsa ovat sijainneet ihan tässä nurkilla. The Globe ja The Rose ovat meille tuttuja elokuvasta Rakastunut Shakespeare.


Olisimme menneet tuonne syömään yhtenä iltana, mutta joka ikinen nurkka oli täynnä kattoterassia myöten.


Tuossa näin koko matkani ainoan maininnan pizzasta. Hampurilaispaikkojakaan en huomannut yhtäkään, jos nyt en niitä kaivannutkaan. Sen sijaan kivoja tuoretta luomuruokaa myyviä paikkoja oli paljon, ja niistä sai turisti ostaa nopeasti ihanaa birchermysliä tai parhaita syömiäni voileipiä ja salaatteja. Puhumattakaan niistä ihanan isoista cappuccinoista.


Englantilaisissa pubeissa myytävä hanaolut on hyvin laimeaa, ja mieheni mielestä hänen maistamansa laadut eivät olleet kovin hyviä. Olenkin aina ihmetellyt, miten komisario Morse pystyy ottamaan pintin tai pari kesken työpäivän. Tai no, se oli muutenkin silloin ennen. Minä tilasin pienen siiderin ja sain maistaa ihan hyviä viileitä ja kuplivan kuivahkoja makuja.

Jotenkin tuntui, että brittiläinen ja mannereurooppalainen elämä olivat jotenkin lähentyneet toisiaan sitten viime näkemän eli 18 vuotta sitten. Samaa kulttuurien yhtenäistymistä se on kaikkialla. Vaatteetkin ovat samanlaiset, niistä ei enää erota kansallisuuksia, ei edes toisia suomalaisia, kuten joskus ennen. Meillä ei tosin kesäkuussa parinkymmenen asteen lämmössä kukaan käytä saappaita.


Viikon matka vaatii veronsa. Niin virkistävä kuin se olikin, se ei laskenut stressitasoa, kuten vapaaviikko yleensä. Niinpä en ole taas vaihteeksi osannut nukkua kunnolla. Unta on saanut odotella puoleen yöhön asti ja aamulla olen herännyt käen kukuntaan jo viideltä. Ja siinä välissä kolme kertaa vessassa... En kärsi enää univaikeuksista osa-aikatyöhön siirryttyäni, joten turha kai on valittaa pienistä. Tämä paranee taas jo lauantaina.
12 kommenttia:

 1. ..sokeria ja marenkia on lukijalle nämä aivan upeat kuvat ja kerronta. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kiva käydä katsomassa välillä vähän muitakin maisemia kuin kotikontuja.

   Poista
 2. Ihanaa kun osataan käyttää värejä, muutoin ruskeissa tiilirakennuksissa. Ikinä ei Suomessa laitettaisi punaista ja sinistä ikkunoihin, oviin jne. Valitettavasti. Niin ja miten hyvässä maalissa! Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole riemastuttavaa tuo väri! Ehkä he ajattelevat, että miiten olisi niin ankeaa tiiltä ja kiveä, niin piristetäänpä sitä vähän:)

   Poista
 3. En pidä oluesta.. mutta rakennukset ovat aivan mahtavia. Hieno tuo kahdesta kuvasta kokoamasi kollaasi. Matkakuume iskee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin viime kesänä matkakameraksi hienon Olympoksen pokkarin, mutta en ole viitsinyt tutustua se opas-cd:hen. En saa siitä esiin laajalkulmaa, vaikka tiedän sen siinä olevan. Välillä en saa sitä tarkentamaankaan kunnolla -ja taas vaihdan asetuksia.

   Poista
 4. Luulen tosiaan, että alhoholimäärä noissa hanaoluissa on aika paljon vähemmän kuin suomen 4,7 ja se kyllä valitettavasti maistuu aika välittömästi valjuutena suomalaisen suussa.

  Harmillisia nuo uni-ongelmat. Itsellä ei ennen ollut, mutta kolmisen vuotta sitten meillä tehtiin kesällä remonttia ja se laukas omat uni-ongelmat, jotka ovat jatkuneet näihin päiviin. Nukun kyllä sikeästi, kun nukahdan, mutta unta on toisinaan vaikea saada, varsinkin jos seuraavana päivänä on tiedossa jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Kesät ovat pahimpia, vaikka on pimentävät verhot, niin elimistö tietää, että on valoisaa. Onneksi yöt taas kohta pimenee, saan vähän helpotusta. Melatoniini ei auttanut itselle mitään, joten nukahtamislääke on valoisaan aikaan pakko ottaa silloin tällöin, jos on monta yötä mennyt harakoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, juuri valjuina ja mitäänsanomattomina mies niitä hanaoluita piti. Kun taas vaikka Prahassa sai toinen toistaan parempia oluita. Vaikka minä en ole mikään ekspertti niissä, juon mieluummin viinejä, kun jotain haluan. Tai oikeita siidereitä.

   Poista
 5. Kauniita ja vanhoja brittirakennuksia. Pupit ovat kai brittien toinen olohuone ja se kulttuuri jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus kadehtien katsonut televisiosarjoja, joissa ihmiset tapaavat illlalla toisiaan -tai itse asiassa kaikki sarjan merkkihenkilöt- pubissa. Mutta jos tarkemmin ajattelen, ne ovat kaikki lapsettomia sinkkuja:)

   Poista
 6. Nuo rakennusten värit ovat huimia! miten ihanasti harmaa, tylsä kivipinta alkaa elää kirkkailla koristuksilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englannissa sitä rumaa kivipintaa riittää, onneksi ovat keksineet tavan elävöittää kyläkuvaa:) Vaikka sopisihan tuo tännekin joskus aika pliisuun maisemaan.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...