sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Piipahdus Joulupihalla


Paahdetun mantelin sokerinen tuoksu iskee nenään, ihanan kanelintuoksuinen talvinen elämys. Paahdettuja manteleitahan ei täältä yleensä saa, viimeksi olen syönyt niitä Kööpenhaminassa ja Tallinnassa. Otan kaksi tötteröä pihan teltasta niitä ja vielä yhden tötsän paahdettua valkosipulisia kurpitsansiemeniä. Saan kivaa mutusteltavaa salaatin päälle.

Sen jälkeen kiertelen vähän muittenkin myyjien luona sisällä kellarissa, makasiineissa ja talossa. Ostan villasta pyöritellyt helmet ja korvakorut, sellaisia olen halunnut jo pitkään. Hinta on hyvin kohtuullinen, ja selvästi vähemmän kuin kesällä Tallinnassa. Ihmisiä on joka paikassa sen verran paljon, että kuvia ei saa otettua. Mutta joulutunnelmaahan lähdin hakemaankin, ja sitä löytyy.


Paikalla on paljon ihmisiä ja tunnelma on hyvä. Onnistun välttämään suurimmat houkutukset, mutta loimuloheen lankean aina helposti, on se vaan sen verran harvinaista. Sunnuntailounaan suunnitelmat muuttuvat lennossa ja tuo reunimmainen file lähtee pussissa kassiin.


Kokoan sille kotona seuraksi salaatin ja keitän puikulapotut. Teen nopeasti lisäkkeeksi vielä kermaisen kasviskastikkeen. Poika on luvannut tuoda saaristolaislimpun, joten tästä saadaan maukas ateria. Jälkiruoaksi olen ostanut kokeeksi Lidlistä crème brûléet. Niitten pinnalle kokoan sulatettuja marjoja ja kyllä me taas tykätään! 


- Kuvat kännykästä, en saanut kaivettua kameraa laukusta.

2 kommenttia:

  1. Herkullista ruokaa.
    Myyjäisissä ja markkinoilla on kiva kierrellä etenkin juuri nyt joulun alla. Aina löytyy sopivaa ostettavaakin.

    VastaaPoista
  2. Ihana menu. Ja loimulohi on tosiaanin harvinaista herkkua.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...