sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Yöpakkasta ja lahjojen hankintaa


Nyt on kai viimeinen hetki julkaista muutama kuva siitä, kun tämänkertainen talvi alkoi pari viikkoa sitten, tai milloin nyt alkoikaan. Aamun pakkasessa kuitenkin maa oli mukavasti huurtunut ja henki kulki ihanasti kävellessä kirkkaassa valossa. Askel oli ihan eri tavalla kevyt kuin tihkusateessa. Ja nythän sitä hyvää riittää toivottavasti jouluun asti. Sen jälkeen on kyllä oikea talvi. 


Latasin juuri Jouluradion iPadille. Kaivettiin eilen miehen kanssa CD-hyllystä kaikki joululevyt esille, että ehditään kuunnella niitä tarpeeksi. Ne maistuvat parhaalta joulua odotellessa, sen jälkeen joutavat taas vuodeksi hyllyyn. Ainoa, jota kuuntelen melkein milloin vain, on Stingin If on a Winter's Night: huikean ihanaa ja seesteistä ja vain kevyesti jouluista. Ja vain kevyesti nykyhetkeä. 


Oma varautumiseni on sillä asteella, että lahjat on hankittu muutamaa lukuunottamatta. Kaupoilla on niin hyviä tarjouksia, että olen säästänyt pitkät pennit, ja ehkä saanut hankittua siten kalliimpia lahjoja kuin muuten. Tai siis me yhdessä, käymme lauantaisin aina miehen kanssa yhdessä ostoksilla. Se on muuten usein H. joka sitä ehdottaakin, minähän pääsen vapaaviikoillakin liikkeelle. Hän on varmaan lopultakin oppinut nauttimaan siitä...kai se on mahdollista. No jouluihminen hän ainakin on henkeen ja vereen, perheen joulukuusi- ja kinkkuvastaava. 

P.S. Kuvat ovat kännykästä.

14 kommenttia:

 1. Kuura on kyllä ihan mielettömän kauniin näköistä! Omana joulumusiikkina toimii mm. Jussi Björlingin joululevy, joka on huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi Björlingin Jouluyö on maailman ihanin joululaulu! Vanha ja rahiseva, mutta aito.

   Poista
 2. Tuollainen kuura ja kuiva talvikeli on miellyttävää. Meillä on tullut lunta ja nyt tuulla retostaa.
  Muutaman lahjan olen saanut tilattua ja valmisteluja edistettyä.
  Kunhan tuohon saamaani iPadin käyttöön opin, lataan minäkin sinne monenlaista luettavaa ja musiikkia.
  Tänään on tullut loikoiltua pitkään vuoteessa ja harjoiteltua iPadin kääntäjän avulla englannin lauseita ja niiden ääntämistä. Innostavaa ja ihanaa!

  Se on kyllä ihanaa, kun miehetkin ovat joulussa ja ostospuuhissa mukana ja hengessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin hurja keli: liukasta ja kova tuuli. Onneksi ei tarvitse olla liikkeellä vaan saan tyytyä ihmettelemään ikkunan takaa.

   Oiskohan mulla ollut reilun vuoden nyt tabletti käytössä ja se on kätevä! Siihen myös jää totaalisesti koukkuun helppouden takia. En ole koskaan ollut peli-ihmisiä, siis ikinä, mutta sudokuun tabletilla olen ihastunut. Rentoudun siinä joka ilta vielä viimeiseksi. Ja vielä yksi, ja yksi...

   Poista
 3. Kauniit kuvat. Itse tykkään hommata joululahjat ajoissa, sillä inhoan viimehetken kiirettä ja turhaa hössötystä. Lahjojen paketointi on mielestäni tosi kivaa puuhaa :)

  Terkut Vilmalle ja Lunalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt kiittää ja haukahtaa tervehdyksen kisuille!

   Paketoidessa ajattelee lahjan saajaa, mikä on mukavaa, kun ei itsetehtyjä lahjoja harrasta. Joulukorttien kirjoittamisessa on sama, mutta kuinkahan kauan sitä vielä jatkuu, en tiedä. Ainakin vielä tänä jouluna:)

   Poista
 4. Niin minäkin latasin iPadille jouluradion, josta löytyy monia vaihtoehtoja tänä vuonna. Poika ja miniä olivat koekuunnelleet kaikki, mutta todenneet perinteisen paremmaksi. Kävimme nimittäin tänään viemässä Ollin heille hoitoon siksi aikaa, kun kävimme hoitamassa pari ostosasiaa keskustassa. Kätevää.

  Lahjat on ostettu ja lähetetty kuten myös joulukortit. Torstaina lähdetään Englantiin miehen kanssa ja ehkä siellä pitää vielä muutamalle heräteostokselle antaa myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomaille on kiva päästä katselemaan toisenlaistakin joulunodotusta. Mutta onko teillä siellä tytär? Antoisaa matkaa!

   Poista
  2. Kuopus opiskelee Bournemouthissa, käydään moikkaamassa. Tasan vuosi sitten olin siellä yksin, nyt otan miehen mukaan. Jouluna tulee 15 vuotta avioliittoa täyteen ja olisko tää sitten vaikka tekemättä jäänyt häämatka :D

   Poista
  3. Muistan kyllä nyt sen reissun ja kuvat. Kunnioitettavan pitkä liitto jo, kyllä sitä kannattaa juhliakin!

   Poista
 5. Kiitti vinkistä, en ole olekaan aikoihin kuunnellut Stingin talvilevyä.
  Ja Jouluradiokin pitää taas ladata sekä läppärille että tabletille.
  Lahjojakin on jo ostettu, sekä netin kautta että ihan oikeasti kaupoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin koko porukalle Annon pussilakanoita kolmenkymmenen prosentin alennuksella eli noin kahdellakympillä kappale. Meillä on ennestään yhdet ja ne ovat hyvälaatuisia. Mietin kovasti pellavaisia varsinkin itselle, mutta koirankarvat ratkaisivat. Ryppyisiin lakanoihin tarttuu helpommin, satiiniin kaikkein vähiten.

   Mukavaa joulunodotusta!

   Poista
 6. Tänään muistin, että ai niin se jouluradio... Ei oikein tuntunut kuitenkaan kaikkein sopivamalta muuttohommien taustamusaksi, joten vaihdoin kanavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululaulujen aika on kai vasta sitten, kun tavarat on kannettu pääosin paikoilleen ja kynttilä sytytetty. Sitten on aikaa istua glögin ja joululaulun äärelle.

   Glögi...mulla on avattu Blossa-pullo, jota en koskaan muista juoda.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...