torstai 28. marraskuuta 2013

Toinen jouluajatus: Hyacinth BouquetOstin viime viikolla Plantagenista edullisia hyasintinnuppuja ja sijoitin ne kevytsoran päälle ruukkuun. Pikkuhiljaa nuput alkoivat venyä pituutta ja ilmoitella, että kukintaa on kohta luvassa. Ylläolevan kuvan olen ottanut sunnuntaina päivänvalon aikaan.


Alkuviikosta nuput lopulta aukesivat. Ne todellakin puhkesivat kukkaan! Harmittelin mielessäni, että hukkaan menee hyvä kukinta, kun olen töissä enkä ehdi niitä juuri näkemään ja ihailemaan.


Onneksi eilen järjestyi sattumalta iltapäivä vapaaksi ja pääsin lähtemään töistä jo ennen kahta. Kotiin tultua huomasin, että päivänvaloakin on vielä mukavasti ja saan otettua kukista kuvan ikkunan lähellä. Lisäsin kynttilät tuomaan mukaan lämmintä valoa.


Nostin kokeeksi heijastinkalvon keittiön lattialle kirkasvalolampun lähelle, ja sekös houkutteli assistentin paikalle tutkimaan tilannetta. Ei tästä muutenkaan tullut mitään. 


Takaisin olkkariin ja taustapahvin eteen. Näissä on muuten kivan vieno tuoksu, ihan aito mutta pieni. Ei haittaa ainakaan minun nenääni, kuten joskus aiemmin on haitannut.


Huomenna on taas perjantai. En lakkaa ihmettelemästä, kuinka nopeasti aika kuluu työviikolla. Joka päivä tapaan ihania ihmisiä ja siitä vielä maksetaankin. Vähän, mutta maksetaan nyt kumminkin. Yt-neuvottelut ovat menossa, joten saatetaanhan kohta ilmoittaa, että ketään ei irtisanota, mutta palkanmaksu vain lopetetaan.

4 kommenttia:

 1. Hyasintti on yksi mun lempparikukista. Ilman hyasintin tuoksua ei vaan tule joulu. Pitää varmaan viikonloppuna käydä hakemassa ekat omat kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joulun perustuoksuja mullekin, siksi on ihanaa, että hyasintteja voi taas pitää.

   Poista
 2. Voi tuota assistenttiä :) Meillä myös samanlaista käyttäytymistä naapurin Eti-kissan taholta, kun vaikkapa kukkasipuleita istutan tai haravoin.

  Hyasinteista luovuin jo vuosia sitten kahden perheenjäsenen herkistymisen vuoksi. Tuopa olisikin, jos lieventyneen tuoksun vuoksi taas voisi lempi joulukukkansa palauttaa paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään noista ei voi ennustaa sitäkään, kuinka nopeasti avautuvat kukkaan. Näillä se kävi nopeasti ja kukintakin näyttää ketävän vain viikon.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...