maanantai 26. elokuuta 2013

Aurinkoinen matka TallinnaanVoiko mikään palkita pitkän matkanteon paremmin kuin jäähileinen mansikka-margarita aurinkoisella terassilla määränpäässä! Matkanteko täältä Keski-Suomesta mihin tahansa kestää niin kauan, että juoma on enemmän kuin ansaittu. Tällä kertaa bussi lähti jo neljän jälkeen aamulla ja silti perillä Tallinnassa oltiin vasta puolenpäivän aikaan. Tai jo puolenpäivän aikaan, jäihän siinä pitkä iltapäivä aikaa kuljeskella kaupungilla. Jotkut olivat tilanneet hoitoja, ja miksei suklaa-vartalohoito tai pitkä jalkahoito olisi ollut myös ihana, mutta halusin mieluummin vanhaan kaupunkiin. Mutta sen kävelyn jälkeen jalkahoito olisi ollut aivan mahtava juttu.


Kukkatori vanhankaupungin laidalla jaksaa yllättää joka kerta, niin ihana ja harvinainen näky se on. Kukkien runsaus on suorastaan mykistävää.Olisipa täälläkin ihmisillä tapana ostaa noin paljon kukkia kotiin. Samanlaista olen nähnyt vain Riiassa, sielläkin oli kukkamyyntiä joka nurkalla ja joka toisella kulkijalla oli kukkapuska kädessä. Joku meistä ostikin pari pakettia kukkia; minulle ei tullut edes mieleen, että ne voisivat kestää pitkän kotimatkan.Viehättäviä pieniä istutuksia näkyi siellä täällä. Otin aika vähän kuvia enkä ole ihan kaikkia niitäkään vielä käsitellyt. Postailen lisää myöhemmin, otetaan näitä kukkia vielä muutama.Olen viettänyt ihan luppopäiviä matkan jälkeen, vaikka tulin kotiin jo lauantai-iltana. Olimme reissussa siis kymmenen hengen työporukalla ja matka oli todella onnistunut. Meillä oli hauskaa yhdessä, olemmehan viihtyneet pääosin samalla sakilla jo vuosia ja vuosikymmeniä. Potkaisimme haikeina myös yhden pitkänlinjan kollegan eläkkeelle, ensimmäisenä ryhmästämme. Luulisin että kolme seuraavaa aikoo lähteä ensi vuonna, mikä tuntuu oudolta, isoja muutoksia tiedossa. Siitä kolmen seuraavan joukossa olen jo itsekin, mutta siihen on vielä vuosia aikaa. 


13 kommenttia:

 1. Tallinna on kiva kaupunki. Tosin olen viime vuosina käynyt vain työreissuilla.

  Yritän aina sen verran varata "omaa aikaa", että ehdin käydä hakemassa kukat. Ovat niin plajon halvempia kuin Helsingissä. Autossa autokannella ja kymmenen minuutin ajomatkan Helsingissä ne kestävät säässä kuin säässä.

  Tosin valmiista kimpuista täytyy irrottaa kaikenlaiset hörhöt ja kultakoristeet enne maljakkoon laittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinkiläiselle Tallinna on mukava kaupunki, kun voi tuoda samalla vaikka juuri kukkia ja edullisia ruokia. Yksi kollegani kertoi hakevansa Tallinnasta kylmälaukun kanssa juustoja.

   Meillä lähti laiva yhden jälkeen ja kotona olin iltakahdeksalta!

   Poista
 2. Tallinassa on kiva käydä. vanhan kaupungin ulkopuolella on mielenkiintoista rosoisuutta ja Kardiorgin puisto on hieno. Ja sitten on se lankakauppa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkään en päässyt käymään Kadriorgin puistossa. Tällä kerralla en jaksanut kiivetä edes Toompean mäelle, oli iltapäivällä jalat jo niin sippi.

   Poista
 3. Olen ollut lähes koko kesän poissa blogimaailmasta, ja huomaan nyt missanneeni yhtä sun toista kiinnostavaa. Ihania postauksia sinulla täällä! Luen nyt taaksepäin siihen asti mihin keväällä jäin.

  Noista Tallinnan kukista sen verran, että itselläni on vähän kaksijakoinen suhtautuminen juuri noihin Viru-kadun kukkamyymälöihin. Ihanaa kun sieltä saa edulliseen hintaan suuria kukkapuntteja, mutta monet valmiiksi sidotut sekakimput ovat mielestäni usein todella rumia, tekisi mieleni sanoa jopa, että ovat kovasti neuvostoliittomaisia. Lähellä Viru-katua on toinenkin kukkatori, kivenheiton päässä Vapaudenaukiolta. Siellä myydään näköjään omien puutarhojen kukkia, marjoja ja omenoita. Suloisimmat kukkakimppuni, keväiset sinivuokot, olen saanut juuri sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekakimput ovat minusta aina rumia, myös Suomessa. Tai siis ne eivät ole koskaan juuri sitä, mitä itse haluaisin. Tuollaista kukkavalikoimaa vaan ei ole edes kukkakaupoissa täällä, kun asuu kohtuu pienessä kaupungissa.

   Onko sinulla ollut asunto tai kortteeri joskus Tallinnassa? Muistelen, että kävit paljon siellä, tai ehkä lomailist pitempään?

   Poista
  2. Meillä on pieni vapaa-ajan koti vanhan kaupungin kupeessa, ollut jo kymmenisen vuotta.
   Mitä enemmän aikaa siellä vietän, sitä enemmän ihmettelen, päivittelen, kauhistelen ja ihailen sikäläistä elämänmenoa. En kuvittele ymmärtäväni, ymmärrän ehkä aina vain vähemmän. Moni juttu vetää nöyräksi, moni nostaa piikit pintaan.

   Poista
  3. Mielenkiintoista! Olisi mukava kuulla noista asioista joskus enemmänkin mielipiteitäsi, miten olisi taas blogi?

   Poista
  4. Keskustelen itseni kanssa aiheesta blogin jatkot. Järki ja tunne eivät oikein pääse yhteisymmärrykseen.

   Poista
 4. Ihania kukkia ja niin runsaasti!
  Kyllä tuollaiset ystäväporukalla tehdyt muutaman päivän matkat hyvään kohteeseen ovat mahtavia!

  Viime vuosina minulle on tullut tavaksi joka vuotisella rantalomalla Espanjassa ostaa kukkakimppu hotellihuoneeseen. Siellä ne ovat paljon edullisempiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota minä en ole huomannut koskaan tehdä: ostaa kukkia hotellihuoneeseen! Se on hyvä ajatus tuoda iloa ja kodikkuutta hotelliin. Kyllä siellä kuitenkin tulee aikaa vietettyä, nykyisin täytyy jo välillä levätäkin;)

   Poista
 5. Kaunista kukkaloistoa. Tallinnassa olen käynyt monen monta kertaa, talvella en lähde enää ikinä sinne, näytti niin kalsealta ja kadut liukkaita ja melkein hoitamattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmaan ovatkin muuten mukulakivikadut liukkaita, eikä sinne aura-auto taida ajaa. Pitäydymme siis kesämatkailussa:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...