perjantai 26. heinäkuuta 2013

Poroja katsomassa

 Parasta Lapissa on porojen näkeminen, heti maisemien jälkeen! 

Palasin eilen kotiin vajaan viikon reissulta Kittilän Leville, jossa ystävillämme on mökki, tai siis loma-osake. Ajoimme miehen kanssa sunnuntaina Pohjanmaalle ja jatkoimme heti maanantaiaamuna ystävien kanssa yhdellä autolla pohjoiseen. Ajomatkaa kertyi kahdeksan tuntia, kun pysähtelimme välillä ja ajoimme osan matkasta Ruotsin puolella (ei muuten kannata, oli huonoa tietä.)

Voisi kuvitella matkaa pitkäksi, mutta se sujui rattoisasti rupatellen. Kun on tuntenut toisensa melkein aina, mutta asuu kaukana, riittää juteltavaa. Edellisen yhteisen reissun teimme muuten samaan kohteeseen lasten kanssa joskus -95 ja jatkoimme siitä vielä Norjan puolelle Tromssaan. Nyt keskityimme patikoimaan Levin maisemissa. 


Nämä söpöläiset löytyivät Levi-tunturin rinteellä olevan Panorama-hotellin pihasta. Siinä ne lepäilivät auringossa. Tuuli ajoi sääsket tiehensä. Vaadin suojeli selvästi vasaansa, mutta päästi kuitenkin aika lähelle kuvaamaan. Seisoin tiellä, en häirinnyt sen lähempänä, oli pokkarissani kuitenkin vähän zoomia.
Nämä muut köpöttelijät olivat sitten ihan ylhäällä. Ja muuten sääskistä ei ollut koko matkalla haittaa, ehkä tuulen takia, eikä niitä ollut muutenkaan paljon. Silloin edellisellä kerralla 90-luvulla piti yhteisvalokuva ottaa sekunnissa, kun sääsket olivat niin kimpussa. Ja Enontekiöllä oli silloin ilma mustanaan, kun pysähdyimme syömään eväitä. Leipä kädessä juoksin, etteivät saisi kiinni!


4 kommenttia:

 1. Liekö samoja poroja, jotka päivystivät huoltoaseman pihassa tullessamme Norjan reissulta. Olimme muuten pari yötä Sodankylässä ja sinne kaikki hyttyset ja mäkäräiset olivat kerääntyneet viettämään kokoontumisajoja. Paljon on lievä ilmaus... saunan jälkeen minuutti terassilla oli jo liian kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omituista, miten sääsket kertyvät jonnekin ja loistavat poissaolollaan jossakin. Edes metsäpoluilla ei ollut tuolla nyt häiriöksi asti niitä, muutama toki. Sen muistan, että aikoinaan sääsket loppuivat Norjan rajalla kuin seinään. Kunnioittivat sentään valtakunnanrajaa.

   Poista
 2. Voi kun tuonne Lappiin on niiiin pitkä matka. Pyöräilimme kymmenen vuotta sitten ikimuistoisen reissun Varanginvuonolle ja Jäämerelle. Nytkin on sitä taas muisteltu moneen kertaan, mutta kun ei enää jaksa ja pysty ja ulkalla edes haaveilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kittilässä on lentokenttä ihan sitä varten, kun sinne on niin pitkä matka;) Ystävillämmekin on kuulemma kaksistaan ajaessa joskus vaikeuksia pysyä hereillä ratissa.

   Kyllä se niin on, että kauhean urheilulliset ihmiset on erikseen ja me muut joudutaan hyväksymään tosiasia, että kaikkeen ei enää pysty. Ja liikunnasta turvonneen polven kanssa pystyy vielä vähempään.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...