tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lisää Leviä

Oikealla on pulskaneilikka, vai?


Pohjoisessa tienvarret kukkivat jotenkin eri tavalla kuin tällä etelämpänä. Paljon runsaammin, ja varsinkin kissankelloa, lapsuuteni lempikukkaa. Kissankellolle riittää kai vaatimaton hiekkamaa ja sitähän tuolla riittää. Ylemmäksi noustessa, tällä kertaa tietä pitkin sauvoen, huomaa miten kasvillisuus muuttuu koko ajan matalammaksi. Lopulta puut loppuvat kokonaan.


Kyllä tuota maisemaa katsellessa mieli lepää. Korkealla olemisessa on jotain aivan maagisen ihanaa. Voimakas tuuli, laaja autius ja hiljaisuus sen tekevät. Voi pysähtyä, vaikka olisikin vain käymässä. Olen ollut onnekas, kun kahdella viime vuosien reissullani Lappiin on sattunut olemaan aurinkoinen ja lämmin sää. 


Vilukkoa ei Keski-Suomessa juuri näe, se on osunut silmääni vain Lapissa. Kuvan tarkennus on mennyt vähän metsään, auringossa kun ei aina näe takanäyttöä aurinkolasien takaa tarkkaan.

Mikähän tämä kukka on, tunnistaako joku?Vähemmän urheilulliset voivat mennä gondolihissillä rinteen jyrkimmän kohdan yli panoraamahotellille ja jatkaa siitä nousua lihasvoimalla ylös asti. Levi on siitä helppo tunturi kavuttavaksi, että melkein ylös asti pääsee myös autolla, samoin kilparinteen hissi tuo ihan huipulle kesälläkin. Aikamoinen kylä tuolla on, voi vain kuvitella kuhinaa hiihtokaudella. Nyt  kesällä liikkeellä ovat patikoijat ja golffaajat.
Tässä pienessä laaksossa on kauniit, lähes syksyiset värit.


Variksenmarjaa, siitä on meillä tehty mehua.

Rakkaa pitkin ei tee mieli vapaaehtoisesti astella. Nyt ei tarvinnut.


Voi hulluja! Pojat lähtivät tuosta vauhdilla jyrkkää rinnereittiä alas. Tuskin uskalsin katsoa. Alamäkipyöräily on minusta ihan kauhea laji, kuten melkein kaikki muutkin vauhtilajit, hohhoijaa. Hieman pienemmässä mittakaavassa olen ollut ihmeissäni näitten kanssa omassa sienimetsässäni, jossa meinaa jäädä joskus yllättävän suhahtajan alle.


On siinäkin puolensa, että pääsee tunturin laelle ja sieltä pois alle puolessa päivässä sen sijaan, että käyttäisi matkaan jalkapatikassa koko päivän.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...