keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Niukkaa väriä ja kesälomamietteitä
Vieläkö kestää lähettää niukanvärisiä ja vähäeleisiä kuvia pohjoisesta? Erilaisuus viehättää, kyllähän se tiedetään. Kun täältä kumpuilevasta ja vehreästä Keski-Suomesta ajaa Ouluun päin ja jatkaa siitä Kemintietä pohjoiseen, silmä lepää tasaisessa maastossa ja kuivissa hiekkakankaissa. Juuri sellaiset hiekkapohjaiset metsät jäkäläkankaineen ovat minun ja meidän miehen mielestä niitä kaikkein ihanimpia metsiä. Merenrannan läheisyyys ihastuttaa ja parasta on tietysti nähdä välillä vilaus merestä. Tosin se ei tieltä poikkeamatta tahdo onnistua.
Olen miettinyt, miksi tämä kesä tuntuu erilaiselta kuin ennen. Olen useimmiten ollut lomalla kesäkuussa, ja kuten tiedätte, viimeiset viisi vuotta ylipäänsä paljon lomilla tai vain joka toinen viikko töissä. Monena vuonna olen ottanut kolmen viikon loman kesä- ja elokussa. (Oikeasti se on kuitenkin ollut kahden viikon loma.) Olen päätellyt, että kun saan muutenkin olla joka toinen viikko vapaalla, voin yhtä hyvin olla heinäkuussa töissä.

Yllättäen se ei ole sama asia. On ollut ihanaa olla koko heinäkuu vapaalla, yhteensä viisi viikkoa. Vasta tänään tajusin, että kun työviikon jälkeen menee puoli viikkoa aina toipumiseen, niin eihän se nyt kesällä miksikään muutu! Vapaaviikko ei muutu lomaksi kesällä, vaan lomafiilis vaatii pitemmän ajan syntyäkseen. Muuten en jaksa innostua lähtemisestä.

Vapauden tunne on ollut nyt huumaavaa pitkästä aikaa. Kaikenlaista kivaa tekemistä on ollut paljon ja samoin välillä rauhallista kotielämää, jolloin kauppareissu riittää päivän kohokohdaksi.


Otetaan sitten jotain muuta. Ystävämme veivät meidät tutustumaan Hullu Poroon kuuluvaan Tonttulaan, joka yllättäen on kesälläkin auki. Kävimme siellä nauttimassa kuohuviinit ja vohvelikahvit. Paikka oli tosi hauska ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen.Olen yhdistänyt tähän kolme kuvaaTonttulassa on ikuinen joulu. Näytti oikeasti kivalta keskellä kesääkin! Tuvan hämärässä kynttilät ovat tervetulleita.

Naistenhuone tonttujen tapaan.


11 kommenttia:

 1. Viisi viikkoa on ruhtinaallinen loma. Muutaman kerran siihen on mullakin ollut tilaisuus ja se on yllättävän eri juttu kuin vaikkapa neljän viikon loma. Nyt on itsellä viimeinen viikko lomaa meneillään. Ensimmäisen viikon olin sairiksella olkapään takia ja lomaa on kolme viikkoa. Ihan hyvä loma mullakin on silti ollut. Lomalla pitää vähän avartaa maailmaa minun mielestäni, että eloon tulee sopivasti vaihtelua ja virikkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla pitää saada tehdä asioita, jotka vaan pälkähtävät päähän tai joita ei muulloin jaksaisi ajatellakaan. Kummasti vaan kotona olevien hommien lista ei oikein lyhene, kun ei yhtään huvita maalata ikkunanpieliä.

   Toivottavasti olkapääsi on jo parantunut. Iloja loppuviikkoon!

   Poista
  2. Kiitos kysymästä, olkapää voi hyvin. Kunnon lääketöräys lihakseen teki tehtävänsä. Vähän olen vielä varovainen käden kanssa.

   Poista
 2. Kiitos Lapin tunnelmakuvista! Joku siellä valoisuudessa, avarissa näkymissä sekä kasvien niukkuudessa ja pienuudessa kiehtoo. En olekaan käynyt pitkään aikaan Levillä kesällä, joten oli mukava katsella näkymiä sieltä. Tonttulassa en ole käynyt; hauskalta näytti.
  Voimia lomalta "toipumiseen" ja mukavaa kesän jatkoa! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en ole käynyt Lapissa talvella todella pitkään aikaan. Laskettelun lopetin rahanpuutteessa parikymppisenä ja nyt on murtsikkakin vähissä. Mutta muistan kyllä, miltä tunturissa näyttää talvella ja olisi ihana päästä joskus näkemään se taas.

   Ensi viikolla se alkaa, mutta kesähän jatkuu vielä!

   Poista
 3. Ihania kuvia ja juttuja lomareissuiltasi. Kesä on tainnut todella virkistää.
  Minä olen viettänyt varmaan tähänastisen elämäni elämäntäyteisintä lomaa. Kun kootaan yhteen kolmen lapsen perheet ja lisätään siihen yhdeltä toiselle pomppiva mahatauti, olen mummin lisäksi ollut päätoiminen kokki, pyykkäri ja hotellinemäntä... Palkka on ollut mitä parhain!
  Mukavaa kesän jatkoa!
  t. Eevis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on varmasti ollut täyteläistä ja antoisaa; kukapa tuolta töihin ehtisi enää. Vaan taitaa suakin vielä oma pöytä odottaa, joko ensi viikolla? Ja kohta lähdetäänkin Tallinnaan!

   Poista
 4. Laadukkaita kuvia on aina ilo katsella. Upeita maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat on ihan priimaa, hiukan kävi mielessä, mitä järjestelmäkameralla olisi saanut aikaiseksi. Huomaisinko eron blogikokoisena? Sitä nyt en kuitenkaan viitsisi raahata enää mukana, vaikka nousin sen kanssa aikanaan koko matkan Taivaskerolle, joka on paljon korkeampi.

   Poista
 5. Kiitokset hienosta kuvamatkasta pohjoiseen!

  Mukavaa elokuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tästä sai jotakin! Pelkkä kuvakavalkadi saattaa olla joskus pitkästyttävä;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...