maanantai 8. heinäkuuta 2013

Nyt taas onnistuuNäyttää siltä, että uuden viikon kunniaksi postauksen teko taas onnistuu. Johan tässä menikin tovi, siis kokonainen viikko, että sain lähetettyä jotakin eetteriin vain vanhaan luonnospohjaan vaihdettuna. Kokeilin valokuvien siirtämistä suoraan koneelta picasa-albumin sijaan, mutta ei sekään vaikuttanut asiaan. 

Mutta mitäpä tuosta, ohi näyttäisi nyt olevan.Tässä on ollut kaikenlaista mukavaa sutinaa, niin kuin lomalla tuppaa olemaan. Joka päivälle on ollut jotakin tekemistä. Viikonloppuna nuorisoa tuli ja meni. Kävimme itse välillä yhden yönseudun ystävien mökillä saunomassa, uimassa ja syömässä. Nautittiin luonnossa olosta ja leppoisasta seurasta. Vilma varsinkin oli onnessaan, kun sai olla vapaana.

Valokuvat ovat vielä kameran kortilla, kun en ole ehtinyt niitä käsittelemään. Olen melkein varma, että tämä neilikkakimppu kesti vaasissa kaksi viikkoa. Heitin ne vasta eilen pois. Hassua, sillä varret taipuivat pahasti jo ensimmäisenä yönä ja pari katkesikin. Joudun katkaisemaan ne lyhyiksi ja asettelemaan tuohon vaasiin, jossa kukat saivat hyvän tuen. Kiitollisina ne sitten kestivät kauan.
Yksi laatikollinen mansikoita on käsitelty pakkaseen, ja mietin tarvitsenko oikeastaan enempää. Mansikka kun on kuitenkin parhaimmillaan kesällä syötynä, tuoreeltaan. Jospa ostaisinkin sitä enää vain syötäväksi. Litrahinta tosin on kova laatikkoon verrattuna, mutta kausiherkku on varmaan sen arvoista. Tänään lähden siskon kanssa Tampereelle Patti Smithiä katsomaan ja kuulemaan. Yövymme siellä, joten huomenna jää sopivasti aikaa kierrellä kaupungilla: Tampere on ihana kaupunki, mutta siellä ei tule käytyä edes joka vuosi, vaikka se on niin lähellä. Huomenna on aikaa käydä myös Ikeassa, sitä kun ei meillä ole. Tarvitsen ainakin uuden mustan leikkuulaudan. Kaikkea kivaa pientä sieltä muutenkin löytyy.

Ja se loma, se alkoi virallisesti tänään. Minusta tuntuu kuin olisin ollut lomalla jo kauan, kun viime viikko oli vapaata. 

11 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Onko nämä otettu uudella pokkarillasi vai järkkärillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä sillä pokkarilla on otettu. Opettelen nyt sen käyttöä ja järjestelmäkamera on pakattu laukkuun ja laukku kaappiin;) Tämä pieni kulkee niin kätevästi mukanakin.

   Poista
 2. Toivottavasti teitä sää suosii.
  Tamperehan on mitä mainioin paikka lomailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere oli ihana paikka! Vietimme konserttia seuraavan päivän kokonaan siellä kierrellen, ja olisi hyvin mennyt vielä pari päivää. Vapriikin terracottasoturit piti käydä katsomassa ja samalla koko alue, mulle se puoli oli ihan vierasta. Indiskakin oli kiva kiertää, meiltä kun se lopetettiin.

   Poista
 3. Kyllä se laatikollinen riittää pakastettavaksi. Näin meillä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voisin kyllä ostaa jo toisen laatikollisen syötäväksi, jos marjaa vielä on.

   Poista
 4. Laatikollinen mansikoita täälläkin, voipi vielä toisenkin.
  Mukavasti on lomasi alkanut, hyvää lomaa edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomafiilis on niin perusteellinen, että nyt kello 15.59 olen kotona edelleen yöpaidassa...

   Poista
 5. Mun pakkasmarjat olivat niin huonoja, että heitin puolet laatikosta kompostiin. Meinaan ihan periaatteen vuoksi mennä reklamoimaan torimyyjälle, kun ajattelin nimenomaan ostaa laatua Hakaniemen torilta. Naapurit ostivat K-kaupasta paljon parempia ja vielä paljon halvemmalla. Harmitti jotenkin kaiken muun harmituksen rinnalla.
  Hyvä kun sinulle on sutinaa. Tampereella vierähtää hyvin pari päivää ja vähän pidempäänkin. Vanha teollisuusmiljöö ja rakennusten uusi käyttö kiehtoo minua, vaikka on sieltä paljon ehditty purkaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa p-a tuuri, kannattaa käydä valittamassa. Torilta kuvittelee saavansa aitoa laatua, mutta se on kuulemma samoilta välittäjiltä kuin kaupoissakin, tulee vain kalliimmaksi. Vain auton peräkontista viljelijät myyvät täällä kuulemma omia tuotteitaan.

   Juuri tuota teollisuusmiljöötä käytiinkin ihailemassa. Olin aiemmin käynyt vain Kehräsaaren puolella, mutta Vapriikin näyttely innosti enemmäkin ihailemaan muita rakennuksia. Alue on valtavan iso ja on hienoa, että se on älytty säilyttää.

   Poista
 6. Ja vielä... edellisessä postauksessa keskimmäinen mansikkakuva on erityisen onnistunut!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...