keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Jänön jäljillä, ja vähän muunkin


Vilman suurinta herkkua ovat jäniksen papanat. Talvella niitä ei niinkään näe, mutta voi kyllä päätellä löytyvän hangesta silloin tällöin, kun koiran leuat jauhavat onnellisena pienen kaivuun jälkeen. Ja jäniksiähän on kaikkialla. Muistan vieläkin, kun näin teini-ikäisenä yhden jäniksen ja pidin sitä suurena ihmeenä. Nykyisin niitä näkee kaupungissakin usein.


Kuvat eivät todellakaan ole tältä päivältä, vaan maanantailta. Lunta on tupruttanut koko päivän oikein kodikkaasti. Kävin kaupungilla hoitelemassa asioita ja poikkesin samalla yhdessä optikkoliikkeessä. Kolme vuotta vanhat rillit kaipaavat uudistamista, olen myös tietysti kyllästynyt niihin. Vuosi sitten sain työnantajan laskuun päätelasit, punaiset ja kivannäköiset, ja ne ovat ihanat päässä. Niillä ei vaan näe kunnolla ulkona. Näistä vanhoista kipeimmin uudistamista kaipaavatkin linssit, pitää nimittäin kallistaa päätä taakse ihan kunnolla, että näkee esimerkiksi kaupassa alle kilometrin päähän. Ja se jos mikä näyttää mummolta. Suu vielä auki!


Yhdet pokat löytyi, kivan tummat ja hauskasti vähän kissamaiset. Tykkäisin niin kovasti kissarilleistä tai ihan pyöreistä, mutta ne eivät tykkää  yhtä paljon  naamataulustani. Minä taas en tykkää suurimmasta osasta niistä, mitä on tarjolla. Huomenna on lähdettävä jatkamaan kierrosta. Yhtään ei olisi varaa tähän, kun olen juuri maksanut kesämatkan, mutta nämä rillit on pakko uusia ja nipistää sitten muusta. Yksi uusi kamerakin olisi katsottuna, mutta nyt on pakko vaan odottaa hinnan laskemista. 


14 kommenttia:

 1. Voi meitä,
  miten me löydämme noita sijoituskohteita.
  En uskalla ollenkaan silmälasi- enkä matkakaupoille.
  Luottotiliä pitäisi vaaaaan maksaa.
  En ole kovinkaan tyytyväinen itseeni.
  Onnea sinä jos voit matkailla ja ostaa silmälasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luottokortilla minäkin maksan ja sitten sieltä pikkuhiljaa pois. Matkustaisin kyllä mielellään paljon enemmän, mutta ei ole kaveria omilla vapaaviikoillani eikä toisaalta rahaakaan. Nyt kuitenkin mies suostui lähtemään kaveriksi Köpikseen, jonne olen hinkunut jo vuosia. Tosin päästään matkaan vasta lomalla.

   Poista
 2. Nyt on kyllä fontti niin suurella blogissasi, ettäminun läppäriltäni jää sivupalkki pimentoon... Silmälaseja minäkin taas hinkuan. En ole käynyt näöntarkistuksessa vielä mutta tähän asti olen joutunut uusimaan lasini 1,5 vuoden välein. Kallista lystiä on. Yhden kerran hankin lasit Spectrasaversilta mutta en ollut tyytyväinen ja palasin vanhaan silmälasikauppaani, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Minusta laseja pitäisi olla useammat, että voisi vaihtaa fiiliksen ja miksei asunkin mukaan. Sitäpaisti kesällä lasit saisivat olla keveämmät kuin talvella.Minulla on matka ostettuna toukokuussa Antwerpeniin. Kesämatkathan meillä meneekin veneilyn merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa! Mun koneella ja tabletilla fontti on ihan tavallisen kokoista. Ensin oli courier 18, sitten 16 ja nyt vaihdoin sen ariel 14:ksi, vaikka eihän tässä mikään muutu. Pitää vissiin vaihtaa koko blogipohja taas kertaalleen.

   Näistä näköhommista pitäisi saada Kela-korvausta, kun ajattelee, että ilman rillejä tai huonoilla rilleillä ei ole edes työkykyinen. Ei voi liikkua edes kaupungilla!

   Poista
  2. Vaihdoin nyt pohjaa taas kerran, nyt on tekstinä ariel 15px, toivottavasti nyt ei ole hullunkurisen näköinen?

   Poista
  3. Sivupalkki ei näy vieläkään ja nyt olen työkoneella eli vähän isommalla....

   Poista
  4. Safari, Chrome ja Firefox näyttävät saman näkymän, mutta Windows 7 Explorer näyttää erilaiselta. Mulla on töissä IE, enkä pidä siitä yhtään, tosin sitä ei ole päivitetty aikoihin. Juju voi piillä siinä. Chrome on tietääkseni tällä hetkellä turvallisin selain ja kiva käyttää.

   Poista
  5. Minulla on kotikoneellani chrome. Päivällä käyttämässä koneessataisi olla W-indows 7 Explorel. Kummassakin sivupalkki näkyy vain osittain.tekstnäyttää myäs tosi suurelta verrattuna aiempiin päivityksiisi. Vaan olenko minä ainoa jolla näin on??

   Poista
 3. Vilma vainuaa "herkut" lumen joukostakin.
  Jäniksiä näen myös tiuhaan täällä kaupungissa, toisin kun aikoinaan maalla asuessa.

  Kissarillit ovat eksoottisen näköisiä, tykkään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka luuhaan mielelläni kaupungilla, ei ole yhtään kiva kulkea etsimässä jotakin, kuten nyt rillejä. Huomenna on pakko mennä taas, muuten homma ei etene. Kissaa tai ei, jotkut kivat on löydettävä:)

   Poista
 4. Olen tykästynyt nykyisiin laseihini. Toivottavasti ei tarvitse vielä siirtyä kaksitehoihin. Kutsu kun tuli ikätarkastukseen. Tässä iässä synttäreiden häämöttäessä saa myös muitakin ikään liittyviä mainosposteja "Puuttuuko sinulta hampaita?" (ei onneksi), "Haluatko nuorempaa miesseuraa?" (no en!) jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aika hävyttömiä mainoksia! Sitten kun kaksitehoja alkaa tarvita, näkö myös muuttuu aika nopeaan tahtiin ja se on ärsyttävää. Tulee kalliiksi, joten toivottavasti saat pitää entiset lasisi.

   Poista
 5. Mulla on tosi ongelmalliset silmät eikä kaikkia silmäjuttuja (karsastus, likinäkö, ikänökö) voi korjata yksillä laseilla. Nyt käytän eri tilanteissa kolmia eri laseja, mutta olen sopeutunut. Kaupassa katson hintalaput kaukolasit päässä nostamalla lasit ylös. Omilla silmillä näen lähelle, mutta en laseilla. Käsityötkin teen ilman laseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun on aurinkolasit saanut kaivaa esille, on mullakin kolmet lasit mukana. Kaupungilla tänään vaihtelin tilanteen mukaan. Nyt aion tilata sellaiset linssit, joissa on nostettu lähelle näkemiset kohtaa vähän ylemmäksi kuin ennen. Päätelasit on ihanat, mutta niissä kauas näkemisen alue on vain pieni viiva ylhäällä.

   Isoäitini käytti joskus kaksia laseja päällekkäin, en tiedä auttoiko, mutta sellainen tulee kohta mieleen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...