perjantai 9. marraskuuta 2012

Puuhaperjantai
Kävin perjantaiaamuna ihan huvikseni neljä tuntia töissä. Olimme saaneet  vaivalla järjestettyä kaikille muusta työstä vapaaksi siivouspäivän, enkä mistään hinnasta olisi jäänyt pois. Emme toki mitään ikkunanpesua ajatelleet, vaan järjestelimme paikkoja järkevämmin. Sijoittelimme tavaroita ja papereita paremmin, heitimme pois paljon vanhaa ja tarpeetonta ja mietimme muutenkin yhdessä työasioita ilman kiirettä. Aamun aloittaminen perusteellisella kahvittelulla kuului asiaan.

Työhuone, jossa viihdyn hyvin
Ennen pidimme tällaisen päivän kerran-pari vuodessa. Teki hyvää käydä läpi oma huoneensa ja järjestää päivittäin käytettävät paperit ja materiaalit kuntoon. Sähköpostikansioitten putsaaminen kuuluu nykyisin samaan sarjaan.  Nyt vastaavaa ei ole ehditty ajatella moneen vuoteen.

Kyllä porukalla saa paljon aikaan.


Vanhin poika tuli viikonlopuksi taas opiskelemaan tänne. Tein illalliseksi  pinaattilättyjä ja punajuurisalaattia, joita muistelin paistaneeni viimeksi, kun pojat olivat vielä koulussa. Hyvää, halpaa ja harvinaista herkkua.


Viikonlopun leivonnainen meni puolestaan ihan pipariksi. Puolukka-omenatäytteinen piirakka näytti hyvältä paperilla eikä siinä ollut edes rasvaa. Puolukkasurvos-omenaraastetäyte maistui ihanan raikkaalta. Paistoin paistoin piirakkaa ohjeen mukaan ja se näytti kypsältä, mutta leikatessa huomasin, että sisus ja pohja olivat ihan kosteita ja pohjakin raaka keskeltä. Maku oli kyllä raikas, joten ehkä syömme siitä vain reunat. 


6 kommenttia:

 1. Töissä on sellaisia jaksoja, että muilla on lomaa, mutta minulla ei. Silloin teen usein siivouksen työhuoneessa, s-postissa ja muutenkin tietsikalla. Lisäksi väsään matkalaskun ja kirjoitan kaikki rästihommat, ei ovi käy ja puhelin pirise...silloin se onnistuu.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset päivät ovat minusta aivan parhaita! Sitten on taas kiva tehdä hommia, kun kaikki on paikoillaan ja tarvittavat paperit löytää heti. Viihtyisässä huoneessa on sitä paitsi parempi tunnelma kaikille osapuolille.

   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Tuollainen kimppasiivous olisikin hyvä idea. Toisaalta meillä on töissä sellaisia persoonia, etteivät varmaankaan tuohon taipuisi. Sihteeri töissä välillä ihmettelee minunkin läjiäni, mutta läjät ovat kuitenkin "minun järjestyksessäni". Itse löydän mitä etsin. Kukaan muu kylläkään ei löytäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on oma läjäni, johon en ole koskenut ainakaan vuoteen. Siihen lasken kaikenlaista välttämättömältä tuntuvaa, jota en heti osaa sijoittaa muualle. Unohdukseenhan ne jäävät, enkä nytkään koskenut pinoon.

   Meillä ei ole sihteeriä eikä muuta avustavaa henkilökuntaa. Siistijä sentään käy joka päivä, mutta kaikki muu kuuluu kaikille. Mietinkin perjantaina laatikollista paperia silppuriin syöttäessäni, että tähän voitaisiin palkata vaikka joku Down-nuori.

   Poista
 3. Tuomoset järjestelyt ja siivoukset ovat niin tarpeellisia. Ihanaa, kun joskus sitten saakin aikaiseksi! Itseäni ottaa tavattomasti päähän omalla typaikalla, kun tiimiporukka jättää vanhoja tiedotteita ja muita tarpeettomia papereita pöydille lojumaan. Ilmoitustaulun päivittäminen ja järjestyksessä pitäminen on yks luku sinänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveän paljon jää kaikenlaista paperia ja tavaraa keskeneräisenä sinne tänne lojumaan meilläkin. Avustavaa henkilökuntaa kun ei ole, tekee jokainen, mitä ehtii tai viitsii. Siivouspäivänä viitsii enemmän;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...