tiistai 6. marraskuuta 2012

Harrastepäivä


Netti on vaihteeksi pätkinyt pari päivää. Kaikenlaista tekemistä on kyllä ja saan mainiosti aikani kulumaan ilmankin sitä. Mutta kummallisen levoton olo on, koko ajan pitää pälyillä, vilkkuvatko valot vieläkin. Heti kaikkien valojen palaessa modeemissa pitää kokeilla, joko verkkoon pääsisi. Kovasti koukussa ollaan.   

Maanantaina vietin koko päivän harrastusteni parissa, hehe. Menin ensin puolentoista tunnin kasvohoitoon. Rupesin ottamaan niitä sarjana kosmetologin suosituksesta. Syyskuussa tehtiin timanttimikrohionta, ultraäänipuhdistus ja cryolift-kylmähoito hierontojen ja naamioiden lisäksi. Tämä kaikki uskomattomaan  tarjoushintaan  49€. (Edit. Hinta on näköjään jo noussut 66 euroon, mikä on edelleen hyvä tarjous.) Nyt sain yhtä edullisesti toisen samanlaisen hoidon, tosin ilman ultraääntä, ja aion jatkaa vielä muutaman aina kuukauden välein.


Tarjosin hoidon päälle itselleni salaattilounaan ja kakkukahvit, ja siinä ranskalaista musiikkia kahvilassa kuunnellessani nautin hyvästä olosta. Mietin sitä, miten tällainen vapaus ja ylellisyys on tässä elämäntilanteessa mahdollista. 

Kävin välillä kotona ulkoiluttamassa koiran ja nukkumassa tunnin päiväunet. Neljän jälkeen lähdin takaisin kaupunkiin, sillä olimme kamerakurssilaisten kanssa menossa tutustumaan ammattivalokuvaajan studioon. Siellä vierähtikin koko ilta. Tekijä oli niin aidosti innostunut asiastaan ja sen verran tuore alalla, että jaksoi hehkuttaa työtään meille harrastajille. Hän kertoi varsinkin valojen rakentelusta yksi kerrallaan sopivaa särmää kuvaan hakiessaan. Imimme kyllä jokaisen sanan, ja nimenomaan valojen käytöstä sai paljon irti.


Olen muuten lopultakin saanut hankittua itselleni toisen irtosalaman, Nikonin Speedlite SB 700:n entisen SB 600:n lisäksi. Toiselle on jalusta ja nyt pitäisi vielä hankkia kevyt jalusta toisellekin. Nyt niitä valoja pitäisi alkaa käyttää, samoin kameraa. Yhtään vaan ei houkuttele kuvaamaan, kun aurinkoa ei näy. Ihania kukkiakin on ollut ja on nytkin maljakossa, mutta ilman kunnollista päivänvaloa ei tule mieleen kuvata niitä.

Tämän postauksen kaikki kuvat ovat menneiltä talvilta.

6 kommenttia:

 1. Hienoa, entistä täydellisempiä kuvia on siis tiedossa? Upeita ovat kyllä tähänkin asti olleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, kyllä lämmittää! Valon puute on suuri puutteeni, se vaatisi paljon vaivannäköä. Ja juuri sopivan, ei liian voimakkaan valon rakentaminen vie aikaa. Havoin siihen viitsin ryhtyä, siis kaivamaan tarvikkeita esille.

   Poista
 2. Studiovisiitti kuulostaa kiinnostavalta. Minäkin haluaisin mielelläni lisää oppia valaistuksen käytöstä usealla salamalla. Salamissa on vaan se huono puoli, että kuvaaja ei etukäteen voi nähdä millainen valaistuksesta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOnkun kurssin tai työpajan muodossa oppii varmaan parhaiten, kun pääsee harjoittelemaan. Niitä vaan on harvoin tarjolla ja pitää uskaltaan hypätä kyytiin. Suurin osa on kuitenkin hyvin varustautuneita miehiä, ja naisena tuntee aina olevansa vaatimattomampi niin osaamiseltaan kuin varusteiltaankin. Silti siitä saa paljon irti. Sulantoblogin Matti Sulanto järjestää työpajoja ainakin Jyväskylässä marraskuun 24. päivä ja 1.12. Helsingissä.
   Itse en ole näihin vielä lähtenyt, valaisukurssit kansalaisopistossa auttoivat paljon.

   Poista
 3. Vau, mikä harrastepäivä! Kelpais mullekin <3
  Valon katoaminen kyllä harmittaa näin syksyllä, ei vähiten kuvaillessa.. Tuntuu, että mikään lamppu ei ole riittävän tehokas. Kamerastahan se tietenkin on osittain kiinni. Pitäisi jo vaihtaa kunnon työkaluun minunkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pokkareissa ja puhelimissa on varsin valovoimaiset linssit, niillä saa usein vähässä valossa hyviä kuvia. Järkkärin kanssa pitää olla siinä vaiheessa jo salama tai jalusta, tai tukea kamera muuten vaan liikkumattomaksi. Toisaalta sitten voi saada hyviä tummasävyisiä kuvia, sellaisia salaperäisiä. Päivänvaloa vaan ei mikään voita!

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...