sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kaupunkikävelyllä


Viikonloppu alkoi niin vauhdikkaasti, että pari päivää on  mennyt tässä ihan himmaillessa. Meillä oli kylässä hauska ja puhelias pariskunta, jonka kanssa ei kelloa ehtinyt katsomaan. Aamiaiselle nousimme lauantaina kuitenkin kaikki jo ennen kymmentä, joten univelkoja on nukuttu ja otettu muutenkin rauhallisesti. Ja sade on pitänyt osaltaan huolen kotona pysymisestä.


Kuvat ovat torstailta, kun kävin harjoittelemassa katukuvausta. Varovaista on ensimmäisellä kerralla ja kaukaa otettu, mutta tästä se alkaa.


Kaupungilla ja torikahvilassa on aina jokunen joutilas miesporukka turisemassa ja maailmaa parantamassa...


...ja naisporukka alennusmyynteihin tutustumassa tai lounaalta tulossa.Ensimmäinen epäluuloinen katse, ja hyvä etten karkuun lähtenyt!
Näitä tarhalaisia katselin kadun toiselta puolelta. Lasten kuvaaminen on käynyt nykyään kyseenalaiseksi: heti tulee mieleen, että joku epäilee pervoksi pedofiiliksi. Vaikka olenkin vaan kiltinnäköinen täti.Torin pulla-autolla kävi muutama asiakaskin viileänä aamuna.


Komeita sieniä, punaisia puolukoita ja vielä valtavia karpaloita olisi ollut tarjolla. 

8 kommenttia:

 1. Voi että, löysin näistä kuvista paljon sellaista jota en Jyväskylässä ole aiemmin huomannut! Kuten Kirkkopuiston lehmusten alla olevat kesäkukkaistutukset, tuo punainen donitsikaara... Harrasta lisää vaan, tämähän on hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itsekin, että kameran kanssa näkee ihan toisella tavalla, tai osaa katsoa eri silmin. Näin paljon mielenkiintoisen näköisiä ihmisiä, mutten ehtinyt kuvata heitä.

   Poista
 2. Hauska pulla-auto!

  Pokkarissani oli 16x zoom, minijärkkäriin en (ainakaan vielä) ole hankkinut teleä, joten ihmisten salakuvaus ei ole enää niin helppoa kuin ennen... varsinkin matkoilla on ollut kiva napata kuvia persoonallisen näköisistä tyypeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zoomia tarvitaan liikkuvia ihmisiä kuvatessa, luulisin. Ei millään ehdi tarkentaa, jos henkilö on jo kovin lähellä.

   Näin yhden tytön minijärkkärin ja pitkän putken kanssa. Hän piti käsiään suorana, koska katsoi samalla kuvaa kameran takapuolelta. Onko sinun kamerassasi etsintä? Moniteholaseilla olisi hankala tarkennella ilman etsintä.

   Poista
 3. Mukava tutustua kaupungin arkipäivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkuttelevin kaikista on heräävä kaupunki: aikainen aamu. Se tunnelma on ainutlaatuinen, missä sitten onkaan. Kerran vielä lähden vapaapäivän aamuna kameran kanssa liikkeelle, kun saan kerättyä vielä vähän lisää kanttia:)

   Poista
 4. Todella kysyvä tuon mattomiehen ilme!
  Eikös sitä tunne itseään vähän sellaiseksi tirkistelijäksi, kun kuvaa vieraita ihmisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntee tirkistelijäksi! Siksi se vaatiikin harjoittelua, että saa vähän pokkaa. Saattaa olla että nuoret olisivat jopa mielissään. Usein kuitenkin vähän vanhemmat ihmiset ovat minun silmissäni mielenkiintoisempia, persoonallisempia ja enemmän itsensä löytäneitä. He eivät ehkä ole kovin innokkaasti mukana, saattaisivat jopa pahastua.

   Ei voi mitään, laillista hommaa. Pitää vaan uskaltaa.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...