perjantai 20. huhtikuuta 2012

Unelma ja todellisuus


Nyt se taas alkaa, parsa-aika. Tähän kelkaan olen päässyt vasta viime vuosina, kun tankoparsa on yleistynyt meidänkin kaupoissamme. Ennen sitä hehkutusta luettiin vain lehdistä samalla ihmetellen, että onkohan tuo nyt kaiken sen kehumisen väärti. On se, hyvää kuin mikä.



Mutta nyt ei syödä kuitenkaan parsaa, eikä melkein mitään muutakaan. En ole ehtinyt ja jaksanut koko viikolla kauppaan, vaan mies on kantanut sieltä tarpeellisia arkiostoksia. Töitä on ollut paljon ja päivät pitkiä, mutta nyt se on taas ohi vähäksi aikaa! Aion huilata ja puunata keittiötä viikonlopun.

kuva puhelimesta

On pizzaperjantai! Kotona viideltä, mukana matkan varrelta haettu parmankinkku-rucola-mozzarella-ananaspizza ruiskuoressa. On muuten hyvää. Tölkki olutta. Hyvää sekin.

Kyllä tää taas tästä.




14 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja! Jotenkin pizza sopii juuri perjantaihin. Hyvää viikonloppua ja vapaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, perjantaina tekee mieli löysätä ohjaksista ja oikaista varsinkin ruoanlaitossa. Tosin oikaisen lauantainakin ja syömme silloin useimmiten ulkona;)

      Poista
  2. Parsaa minäkin laitan heti, kun sitä on tullut hieman lähempää kuin Perusta tai Keniasta. Kun eurooppalaista on saatavilla alkaa meillä parsajuhlat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiselta mantereelta tulevat hedelmät minäkin ymmärrän, ja muut sellaiset, joita ei täällä kasva, mutta kenialaiset vihannekset on kyllä kuskattu liian kaukaa.

      Poista
  3. Mistä tuollaisia ruiskuorisia perjantaipizzoja oikein voi ostaa? Mäkin haluan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein luksuslista erikseen ja joutui pulittamaan kympin, mutta kannatti.

      Poista
  4. Parsa on kyllä superhyvää näin keväällä! Ja sitten kun saa kotimaisia, niin voi veljet sitä herkuttelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäin miettimään, lienenköhän Prisman hyllyssä koskaan nähnyt kotimaista parsaa...Pommitan niitä kesästä toiseen ottamaan kotimaisia papuja ja pieniä kesäkurpitsoja, eikä niitä jättiversioita.

      Poista
  5. Söin tänään pakastepizzan, joka ei ollut noin herkullisen näköinen. Lisäksi on tullut hörpittyä aika monta siideriä. Yksin kotona.. Kuulostan ihan mieheltä, joka on saanut vapaan viikonlopun. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostat kyllä ihan naiselta, joka on saanut vapaan viikonlopun. Kai katsoit pari lempileffaa putkeen ja itkeä tirautit päähenkilön mukana;) Tänään sitten shoppailemaan!

      Poista
  6. Tuo pizzan ulkonäkö tuo mieleen kerran syömäni parmankinkku-vuohenjuusto-kirsikkatomaatti-mozzarella-rucola-balsamicopizzan. Välillä kannattaa irrotella pizzoissakin :)
    Liityn parsafaneihin. Muu perhe ei siitä niin välitä, joten herkuttelen sen seurassa välillä yksin ollessani. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, siihen pizzaan oli vissiin upotettu kaikki Italian keittiön salaiset aarteet!

      Poista
  7. Perjantaina kotiin myös paikallisen pizerian kautta, oli jo valmiiksi niin nälkä ettei jaksanut ruokaa laittaa. Tuo on yksi lempipizoistani muuten (en ole kyllä ruiskuorella saanut). Parsaa pitäisi alkaa kokeilla kotona, mietin vaan aina, että tarviiko se oikeasti sen korkean parsakattilan?...

    Tulin juuri ensimmäistä kertaa sivuillesi, klikkasin nuo kirjoittajan alla olevat linkit... Viikko töitä/viikko vapaata kuulostaa hyvältä. Hienoa että olet saanut mahdollisuuden toipua työuupumuksesta. (Kyllä kaipaisin itsekin jonkinlaista osapäivätyö/ osaetäpäivätyö mahdollisuutta.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruiskuori oli ihan yllättävän hyvää ja ennen kaikkea rapeaa. Ei parsaa varten mitään kattilaa tarvita, siitä tulee ihan hyvää paistinpannussa keittämällä tai uunissa tai pannulla lyhyesti paistamalla. Tänään kietaisin parsatangot parmankinkkuun ja paistoin 225:ssä 5-7 minuuttia.

      Työhön ja kiireeseen uppoutuminen ja suostuminen on vaarallista ja vakavaa. Lama-aika sai omassa työpaikassani 90-luvulla aikaan sellaisen kierteen, josta ei tahdottu päästä ylös millään. Se kolahti minuun siten, että lopulta sairastuin. Onneksi, sanon nyt, koska siitä alkoi muutos.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...