sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Hyvän mielen asioita


 Sain tässä jokin aika sitten Lepikseltä haasteen, jossa sai kertoa vähintään kymmenen hyvää mieltä tuottavaa asiaa. Pari viikkoa oli siinä hyvä mieli hakusassa muuten vaan ja sitten olin viikon töissä. Mutta kun nyt rupesin miettimään, löytyi monta asiaa ihan helposti.


Talvi, se juuri väistynyt, oli ihana. Minä olen pitänyt tästä talvesta ja lumesta ja kaikista muistakin kunnon talvista.

Vuodenaikojen vaihtelu ja sen seuraaminen ilahduttaa aina vaan enemmän! Kun tänä aamuna avasin ikkunan, ihan lähellä lauloi peipponen tai aika montakin. Voiko keväisempää ääntä olla! Kesä tulee, peipponen on jo täällä.


Kuvat, taide ja kaikenlainen visuaalinen ilottelu tuottaa jatkuvasti hyvää mieltä. Netti on pullollaan hyviä kuvia. Lehtikuvia ihailen paljon ja pidän hyvistä mainoksista varsinkin televisiossa. Elokuvat kuuluvat tietysti myös tähän kategoriaan. Ja sisustaminen on sitä samaa: hyvä sisustus tuottaa hyvää mieltä, vaikkei sitä aina tiedostakaan. 

Musiikki, mikä tahansa laji saattaa kolahtaa ja tuottaa hyvää mieltä. Kävimme lauantaina syömässä kreikkalaisessa ravintolassa, ja siellä soi vanha Välimeren alueen iskelmämusiikki. Sellaista kuului radiosta, kun olin vielä ihan pieni. Olin koko ajan suu messingillä, hyvä tunnelma.

- Ja hei, tänään tulee televisiosta uusintana Adelen syksyinen konsertti Royal Albert Hallista.  Katsoin sen uudenvuodenyönä ja se oli mielettömän ihana!

Vapaa aika,  kaipaan siis rajattomasti aikaa, ei saa olla kiirettä mihinkään. Kiireeksi riittää vapaaviikolla jo yksi meno päivässä ja kaksi menoa viikossa.


Kukat, kaikki kukat ilahduttavat maantien reunasta kukkakauppaan. Makasin pienenä maassa ja ihailin kissankelloja tai haistelin pihasauniota ja piharatamoa. Pieniä ne oli ilot ennenmuinoin.


Kesäinen metsä, ja varsinkin kuivan kangasmetsän tuoksu aurinkoisena päivänä saa onnelliseksi. Tai syksyinen sienimetsä tuoksuineen ja sen aarteiden löytäminen.

Kameran kanssa touhutessa saan usein hyvän mielen.

Työ, oma työni, asiakkaat ja työyhteisö, kaikki ne tuottavat minulle hyvää mieltä. Kun olen joka toisen viikon vapaana, huomaan selvästi, miten tärkeä työyhteisö minulle on ja miten tärkeää työ on hyvinvoinnilleni. Vielä pari vuotta sitten en olisi uskonut sanovani näin.

Läheiset ihmiset, perhe, suku ja ystävien olemassaolo ilahduttavat. Lähipiirini on pieni ja tapaan ihmisiä harvoin, mutta se on sitten sitäkin antoisampaa.


22 kommenttia:

 1. Kiitos näistä.
  Ihania asioita kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva keksiä omaperäisiä vastauksia, mutta perusasioitten äärellä ihminen on kuitnekin onnellisimmillaan, ainakin tällä iällä:)

   Poista
 2. Voisin allekirjoittaa monta näistä! Taidan jäädä seurailemaan blogiasi...
  Kirjoitin juuri kommenttia edelliseen postaukseesi ja sillä aikaa oli ilmestynyt uusi postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja hauska tutustua! Kävin heti vierailulla sinun blogissasi ja löysin paljon hienoja juttuja:)

   Poista
 3. Ihania ajatuksia hyvän mielen myötä! Niin se ottaa hetken ja arjesta ne löytyy. Tuo Kreikkalainen ravintola kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Ja kohta on kesä ja kuvat :) Makeaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etrusco on joka kerta lunastanut odotukset ja ruoka on ollut tosi hyvää. Oulussa on samojen omistajien kreikkalainen ravintola ja sielläkin ruoka on ollut aidon makuista.

   Poista
 4. Arjen iloista ystävien tapaamisiin ja luonto kukkineen. Siinä ne ovat hyvän mielen tuottajat täällä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa arvata, mitä olisin kaksi-kolmekymppisenä kirjannut, mutta eivät ne varmaankaan samoja olisi olleet. Nyt osaan arvostaa pieniä ja tärkeitä asioita, joita olisin nuorena ylenkatsonut:)

   Poista
 5. Hyviä ilonaiheita, juuri niistä itsekin nautin. Elämänilo koostuu arkipäivän monenlaisista asioista. Kyky kiitollisuuteen ja iloitseminen niistä tekee elämästä hyvän ja rikkaan, uskon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä näkyy myös se, että kyseessä on valinta. Sitä valitsee arkipäivän pienistä asioista iloitsemisen ja niin ilonaiheita riittää joka päivälle. Niistä voi olla vielä aidosti kiitollinenkin:)

   Poista
 6. Ihania hyvää mieltä tuottavia asioita on listallasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun on suurinpiirtein asiat kunnossa, voi olla onnellinen pienistä arjen asioista:)

   Poista
 7. Voisi olla minun listani myös...josta tuli mieleen, että minukin piti tehdä samainen lista mutta olen unohtanut vallan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepä oma listasi! En jaa haastetta eteenpäin, kun en tiedä, ketkä ovat jo saaneet sen, mutta on aina kiva lukea eri ihmisten ilonaiheista.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Onneksi näitä iloja riittää kaikille:)

   Poista
 9. Tällä hetkellä isoin ilo on lämmin päivä, aurinko ja vapaapäivä.
  En edes osaa laittaa noita iloja tärkeysjärjestykseen, ei tarvitsekaan, koska iloitsen niistä yhtä aikaa!

  Iloista ja onnellista viikkoa sinulle
  ja Vilmalle rapsutukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensimmäisenä lämpimänä päivänä kaikki on hyvin, yhtä iloa! Tänään oli ihan uskomatonta, miten auringossa tuli kuuma ja ilma tuoksui kesältä.

   Poista
 10. Loppumaton ilojen virta siis!
  Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloja kyllä riittää:) Kunhan vaan jaksaa muistaa ne ja suostuu näkemään.

   Poista
 11. Minunkin ilonaiheitani löytyy listastasi. Kyllä se niin taitaa olla että mitä vanhemmaksi tulee, sitä tärkeämmäksi muodostuvat elämässä perhe, luonto, taide ja kulttuuri. Työn merkityskin on tärkeää, mutta vähenee koko ajan. Minun listaani kuuluisi vielä matkat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaretta, mulla ehkä työn merkitys korostuu, kun olen niin paljon vapaalla. Kaikki ystävät yhtä lukuunottamatta asuvat kaukana, joten vietän vapaaviikkoni enimmäkseen yksin. Töissä saan sitten viikon puhua ihmisten kanssa:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...