sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kevyt lounas keittiössä


Sunnuntaiaamuna rupesin jo yöpuvussa alustamaan taikinaa heti lehdenluvun ja kahvin jälkeen. Nukuin tosin puoli kymmeneen, joten en mitenkään kukonlaulun aikaan ollut liikkeellä. Halusin tehdä auringonkukkaleipää lounalle keiton seuraksi. Mies on nimittäin patistellut jo pitempään rajoittamaan ruokalaskun kasvua, sillä hintojen nousu näkyy kyllä. Ihmeesti ruokalaskumme on pysynyt suunnilleen samana, vaikka poikaset ovat lentäneet pesästä.

Leivän ohje löytyy täältä

Nyt siis syötiin auringonkukkaleivän kanssa hiihtopummin hapankaalikeittoa, tuota savupekonin tuoksuista ja tomaattisen mehevää talvisoppaa (ohje täällä). Pitkän hautumisen jälkeen keitto oli tosi maukasta, joten kuva jäi kokonaan ottamatta, kun nälkäisenä lusikoitiin menemään. Voimistin makua vielä savupaprikalla.


Alkupalaksi kokosin salaatin vihreästä omenasta, varsiselleristä ja parmesaanista (alkuperäinen ohje täällä). Tämän salaatin salaisuus on ihanan paksu sinappinen kastike! Pinnalle paahdoin tällä kertaa auringonkukansiemeniä muiden puutteessa.



Vaihteeksi päätin kattaa keittiöön. Sunnuntaisin syömme tavallisesti olohuoneen pitkän pöydän ääressä, mutta sattuneesta syystä se oli täynnä kuvia ja kehyksiä enkä jaksanut siirtää niitä mihinkään. On meinaan kehystyshässäkkä menossa.


Jälkiruoaksi hurautimmekin tällä kertaa kakkukahville Kuokkalan kartanoon.



4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen ja raikkaan näköistä salaattia. Poikani kävi talvella tekemässä minulle vitamiinitankkauksen nimissä hapankaalikeittoa, kun olin flunssassa ja kuumeessa. Kielsin tulemasta tautia hakmeaan. Tuli kuitenkin eikä sairastunut. Itse tehty leipä on kyllä hyvää ja todellakin siinä on mahdolisuus säästää euroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa poikasi kiltti, kun kävi sairaalle äidille tekemässä virkistävää keittoa!
      Minun tekee mieli leipoa leipää nyt, kun välttelin hiilihydraatteja niin pitkään. Nyt en enää jaksa. Itsetehty leipä on mahdottomaan maukasta:)

      Poista
  2. Ruokalasku on todelal kasvanut. Luin juuri jostain, että ruokak on kallistunut hulppeat 65% kymmenessä vuodessa. Ei ihan tulot pysy perässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aika paljon onkin ruokakori kallistunut! Halvemmalla pääsee heti, kun viitsii ja jaksaa paneutua asiaan, mitä ei tapahdu kovin usein. Keitot ovat silti helppoja varsinkin työviikolla, kun yhdellä vaivalla syö kaksi päivää samaa ruokaa.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...