keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kävelyllä pakkasessa


Ajatus oli, että lähtisin kameran kanssa bussilla kaupungille ja siellä järven rantaan ottamaan talvikuvia, mutta kun toteutuksen aika tuli, en viitsinytkään. Kun nyt kuitenkin piti viedä koira ulos ja kylmäkin oli ja kaikkea muuta sarjasta kootut selitykset. Tässä on syy, miksi en saa koskaan kuvia muualta kuin kotiympyröistä. Kun pitäisi lähteä. Ja siinä olen tosi huono, varsinainen kotihiiri.
Onneksi lumisissa puissa riittää katseltavaa ainakin kotitarpeiksi. Toppatakin taskuun mahtuu sopivasti pikkukamera ja joskus mukana on pieni kameralaukkukin. Hiukan vaikeaa on pitää talutinta kainalossa ja puhua koiraa rauhalliseksi samalla kun yrittää tarkentaa edes jotenkin. Ja jos liian kauan tähtäilee, alkaa hauva palella ja nostella kinttujaan.


Mitä lie sielläkin, hirveä viuhtominen menossa. Lumen alta löyty aina jotakin mielenkiintoista.Syvältä hangesta löytyi käpy heiteltäväksi.

11 kommenttia:

 1. Monty sai aina tassukeksin puolikkaan kun otin kuvia. Niinpä hänestä kehkeytyi valokuvauksen ystävä, joka jaksoi kärsivällisesti odottaa kuvan tarkentamista. Harrastuksemme näkyi kyllä hänen linjoissaan ...

  VastaaPoista
 2. Ihanan lumisia kuvia :) Hetken tosin jo säikähdin Vilman leikkivän viimeisissä kuvissa hiirellä! Alan olla hieman vainoharhainen oman hiirenmetsästäjäni takia :D

  VastaaPoista
 3. Kauniita maisemia varsinkin avoimen veden äärellä henkii syvää näillä ilmoilla samalla kun harmittelee ettei kamera ole mukana. Kotipiirissä minäkin sen verran kävin kokeilemassa kuvaamista pakkasessa, että taas kerran totesin etteivät kamera ja silmalasit ole suotuisa yhdistelmä, jep ja sormetkin jäätyivät. Lienee parasta vaan katsella ilman kameraa pysyäkseen lämpimänä.

  VastaaPoista
 4. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, jos läheltäkin löytyy näin paljon kauneutta kuvattavaksi.. :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava tuo kuva taipuneesta koivusta!

  VastaaPoista
 6. Ina, Monty ymmärsi taiteen päälle. Ehkä minä voisin yrittää jotain samanlaista konstia Vilman kanssa, ehkä nakinpaloilla.

  Sunan, hiirtä minäkin pelkäsin sen kaivavan, ja kun näin sen tulevan tuo käpy suussa, mietin jo mitä uskallan tehdä. Ei nyt oikein voi ruveta huutamaankaan...

  Rouva K, rillit meinaa huurtua, ja se on raivostuttavaa. Sitten vielä kameran ongelmat päälle. Siksi otankin useimmat kuvat pikkupokkarilla.

  Kati, katson aina muitten kuvia kaihoten ja ajattelen, että kyllä minäkin, jos viitsisin joskus lähteä oikein kuvausretkelle;)

  Jenni, ihmettelen joka talvi tuota koivujen taipumista. En tiedä, onko ne jo kesällä sellaisia vai taipuvatko vasta lumen ja pakkasen vaikutuksesta:)

  VastaaPoista
 7. Nyt on satumaisen kaunista, kuten kuvistasi voi nähdä.

  VastaaPoista
 8. Blogisi seuraaminen on saanut minun ajattelemaan, kuinka kiva olisi tuollainen uskollinen ja nätti koirakaveri. Aina valmiina lähtemään mukaan! Haaveilen vaan, mutta en voi ottaa (kilpikonnaa kummempaa) kotieläintä tyttären allergian vuoksi. Upeat maisemat ja hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 9. Arleena, mies hehkuttaa joka päivä töistä tullessaan, miten kaunista tuolla maantiellä on, kauempana kun käy töissä. Koko maisema on huurrettu!

  Päivi, astmaa ja allergista nuhaa meilläkin on kaikilla muilla paitsi nuoremmalla pojalla. Kotoa lähdettyään hän hankki ensitöikseen mäyräkoiran, ja huomasimme ettei oireita tullut kenellekään. Mutta se pitää varmaan ensin näin käytännössä testata, on vielä rodustakin kiinni. Vanhempi poika pärskii ensimmäisen illan aina meille tullessaan, vaikka ottaa antihistamiinin. Nyt meillä kummallakin koiranomistajalla on hoitopaikka tiedossa, kun tarvitaan;)

  VastaaPoista
 10. Kaunista on. Autolla töihin huristaessa saan joka päivä annokseni "työvoimaa" kun katselen metsää matkan varrella.
  Teillähän on niin upea ympäristö, että miksi tosiaan lähteä hakemaan kuvattavaa sen kauempaa?
  Meri

  VastaaPoista
 11. Meri, hyvin muotoiltu tuo "työvoimaa", sulla on aikamoinen panoraama edessä, kun ajat kaupunkiin. Kunhan vähän lauhtuu, tarkenee ehkä katsella enemmänkin ympärilleen ulkona, nyt kävelyt ovat niin lyhyitä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...