lauantai 17. joulukuuta 2011

Pikaruokaa



Kovin ruokakeskeiseksi näyttää postailuni muuttuvan, mutta pistänpä tämän pikaruokavinkin teillekin. Joulua odotellessa syön mielelläni jo jouluisia ruokia, mutta väliin tarvitaan jotain nopeaa ja ihan erilaista. Olen kaksi kertaa ostanut kaupasta palan vastasavustettua lohta ja valmistanut sille unohdetun herkun eli munakastikkeen. 

Poikieni suursuosikki pienenä oli munakastike, jota tarjottiin kalan kanssa tai kesälounaalla perunoitten ja kesävihannesten seurana. Tälläkin kertaa tarjolla oli siikliperunoita, vaikka niitä ei kuvassa olekaan. Hyvin maustettu tomaattisalaatti ja vihreä kaalisalaatti syntyvät kädenkäänteessä täyttämään toisen puolen lautasesta.

Niin, siis tuossa kuvassa on liian iso lohipala, minä kun yritän saada sen täyttämään omalla lautasellani vain neljänneksen...


Ehkä juon loppupäivän vain vettä. Näyttää olevan tauolla muutenkin tämä painonlasku. Se ei onnistu, kun on niin paljon kaikenlaista mukavaa tekeillä. Tähtään nyt edes siihen, ettei paino pääse ainakaan nousemaan joulun aikaan ja palaan tiukalle kuurille taas sen jälkeen. Mutta se vajaa kahdeksan kiloa on pois ja kymmenen senttiä lanteilta.



18 kommenttia:

  1. Kananmunakastike on suurta herkkua!

    VastaaPoista
  2. Edellisen postauksen mukaan näyttää sinullakin jouluvalmistelut olevan hyvällä tolalla.

    Hienoa tuo onnistunut laihdutus!
    Minulla tyssää pariin kiloon. Mukava liikunta lisänä, tanssi ehkä, voisi innostaa. Vuoden alusta on taas hyvä aloittaa. Joulu syömingit pitää pitää vain aisoissa.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin lapset tykkää, ja samalla hoksasin, ettei sitä ole juuri tehty, siis aikoihin.

    VastaaPoista
  4. Niin kaunis tuo vesikannukuva!
    Ja houkutteleva ruokakuva! Tekee heti mieli vastasavustettua lohta, eikä kuvassa olevan palan syöminen taitaisi aiheuttaa ähkyä, saattaisin haluta jopa lisää. Kiva kun mainitsit munakastikkeenkin, unohduksissa se on ollut minultakin.

    VastaaPoista
  5. Lepis, näitä vanhoja suosikkejaan ei aina muista. Minusta munakastike maistuu aivan parhaalta hyvän perunan ja keitetyn porkkanan kanssa:)

    Rita, teen huomenna keittiön allakkaan itselleni suunnitelman, milloin aion tehdä mitäkin. Kun sen kerran ajattelee läpi, ei tule ahdistusta jouluvalmisteluista. Ja mies onneksi vastaa meillä siivouspuolesta, ja hänkin jää lomalle torstaina.

    Pikkujutut, lapset tykkää tällaisista yksinkertaisista herkuista varmaan kautta maailman;)

    Pirkko, minun oli kerran pakko saada tuo Pentikin kannu, ihastuin siihen niin kovasti. Värikin on kuin lämpimiltä vesiltä kotoisin.

    VastaaPoista
  6. Hyvä suoritus tuo -8kg ja -10 cm. Onnea siitä.

    Jouluna pieniä iloja sallitaan, onhan se niin lyhyt tuo joulunaika.

    Munakastike, eipä ole tullut vuosiin sitä syödyksi. Ihanaa se on.

    VastaaPoista
  7. Sooloilija, sain tavallaan nämä burnout-kilot karistettua pois. Nyt aion yrittää vielä loputkin ylimääräiset. Tällä systeemillä se voisi onnistua, jos vaan raskin maksaa.

    VastaaPoista
  8. En ole tainnut koskaan maistaakaan tuota munakastiketta, ehkä olisi aika kokeilla :)
    Niin ja piti tulla paljastamaan, että nappasin täältä tuon ideasi hyasintista tuollaisessa kauniissa lasimaljassa. Kuvasi niistä oli niin nättejä, että halusin kokeilla myös ja yksi pieni vaaleanpunainen sopi täydellisesti meidän sisustukseen. Kiitos sinulle siis ja pahoittelut ideavarkaudesta ;)

    VastaaPoista
  9. Hyvin samankaltaiset tuumailut on mulla painonpudotuksen suhteen. Ei ole tippunut vähään aikaan yhtään ja nyt pikkujoulu- ym. tapahtumien vuoksi painoa on palautunut yksi kilo! IIK!!! Ja joulu on vasta tulossa...

    VastaaPoista
  10. Sunan, hyasintti-idea ei suinkaan ole peräisin omasta pikku päästäni:) Nappasin idean pari vuotta sitten Arleenan blogista ja tänä vuonna hänen tyttärensäkin postasi saman idean Valkoinen Harmaja -blogissaan. Se tosiaan toimii sipulikukille, eivät kasva liikaa vartta, jos ei kastele.

    Päivi, tähän aikaan on ihan mahdotonta pysyä tiukkana, eikä siinä olisi mitään järkeäkään! Joskus on annettava itsensä nauttia ruoasta ja herkuistakin, se kuuluu tämän vuodenajan perinteisiin:)

    VastaaPoista
  11. Minullakin on samat ajatukset joulunajan syömisten suhteen. Minulla on kiloja lähtenyt 8,5 kg eli suurin piirtein saman verran kuin sinulla, senttejä en ole niin tarkkaan mitannut mutta niitäkin on varmaan lähtenyt useita ainakin vaatteista päätyellen. Ajattelen myös ettää joulun ajan tavoitteena olisi pitää kilot tässä lukemassa ja taas kiristää tahtia joulun jälkeen. Tarkkana on vaan oltava koko ajan joulun herkkujen takia. En ole muuten syönyt suklaata kuin jotain yksittäisiä paloja, nekin töissä. Kotona ei ole ollut yhtään suklaata tai muutakaan karkkia! Jouluksi kai on jotain hankittava kun jouluväki saapuu. Muilla ei meillä ole ongelmia kilojen kanssa kuin minulla, ovat harmittavan sutjakoita niin mies kuin meidän molempien lapset, miniät ja vävyt!

    VastaaPoista
  12. Lämminsavulohi on herkkua ja se on hyvää myös munakokkelin kanssa - jos meinaa karpata ;)

    Nostan hattua 8 kilon pudotukselle. Ei onnistu minulta: olen koko ikäni melkein näihin vuosiin asti ollut laiha, mutta niin vain ovat kilot salakavalasti kertyneet ympärilleni. Kuusi kiloa antaisin mieluusti pois, mutta kilot ovat asiasta eri mieltä: niillä on lanteillani liian mukavat oltavat. Edes suklaalakko ei tunnu auttavan.

    VastaaPoista
  13. Maaretta, vieraitten kanssa ongelmaksi mulle tuleekin juuri herkut, niitä kun en pysty vastustamaan, jos kotoa vaan jotain löytyy. Leivontakin antaa osansa, mutta joulu on kerran vuodessa vaan! Sinulla tuntuu olevan aika hyvä itsekuri:)

    Ina, minusta pieni ylipaino kyllä pukee aikuista naista! Kun ihonalainen kudos joka tapauksessa vähenee, niin rasvaa saa tulla vähän pehmentämään ulkonäköä. Mutta oikeasti näihin asioihin on aika vaikea vaikuttaa. Perimäkin määrää jotakin.

    VastaaPoista
  14. Ihan mahtava saavutus tuo 8 kg! Oi minäkin haluan, olisi juuri sopiva määrä pudottaa pois!

    Oliko se niin, että olit cambridge-kuurilla? Onkohan se vähän sama kuin xtravaganza, jota meidän kuntosalilla järjestetään? Eli joko pelkillä pusseilla tai sitten puoliksi pusseilla ja puoliksi kevennettynä? Olen hyvin vakavasti harkitsemassa, sillä yrityksistäni huolimatta en saa itseäni laihtumaan normaalikeinoilla joten lienee turvauduttava "epänormaaleihin" : ) Olen aina jotenki vastustanut noita pussikuureja, kun ne on niin luonnottomia, mutta täytyy varmaan muuttaa käsityksiä, jos kerran muilla ei tulosta tule!

    Hyvää joulua sinulle!

    Minna

    VastaaPoista
  15. Minna, yllä kommentoinut Maaretta laihdutti ensin jollakin pussikuurilla ja hänen hyvien kokemustensa perusteella aloin itse kallistua samaan. Kuulin sitten vielä yhden kollegan hyviä kokemuksia Cambridgesta, jossa ei tarvitse (!) liikkua. MInä nimittäin aioin odottaa, että liikkumisen halu lähtee itsestäni ja se johtuu burn-out -taustastani.

    Minä oli 620 kalorin kuurilla ensimmäiset kaksi kuukautta, siis kolme pussiateriaa ja yksi normaali. Nyttemmin on lisätty maitorahka-marja -annos.

    Erittäin niukkaenerginen eli ENE-pussikuuri on ainoa, joka minulle tepsii. Sillä saa tarpeeksi nopeasti tuloksia, joten motivaatio säilyy. Nälkä ei ole lievän ketoosin takia. En ole edes kyllästynyt makuihinkaan, vaikka syön joka aamu saman puuron ja päivällä saman kasviskeiton; näin olen valinnut. Kolmesta pussista saa kaikki päivän ravintoaineet, vakuutti ohjaava sairaanhoitaja.

    Hyvää joulua sinullekin, Minna!

    VastaaPoista
  16. Munakastike oli hyvää lapsuudessa mutta en muista että oisin aikuisiällä saanu sitä koskaan. Vois kokeilla joskus vaikka tehdä josko maistuis vielä yhtä hyvällä....en vaan tiedä miten tehdä mutta kai sekin löytyy googlesta:)

    VastaaPoista
  17. Kiitos Katriina vastauksestasi! Mun kuntosalilta mietitään mulle sopivaa keinoa läskien sulattamiseen ja he palaavat asiaan. Eli todennäköisesti pussikuuri ei tule kyseeseen kun liikun sen verran ahkerasti.

    Mukavaa joulua!

    Minna

    VastaaPoista
  18. Minna, sillä ei tosiaankaan jaksa kovin kummoisesti liikkua. Huomaan selvästi olevani energisempi, kun olen syönyt enemmän oikeaa ruokaa. Hiilareita tarvitaan liikuntaan.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...