lauantai 17. joulukuuta 2011

Hyacinth


Pikkuhyasintit ovat alkaneet kukkia tällä viikolla. Ne ovat pysyneet matalina ja tuoksuvatkin vain, kun menee tarpeeksi lähelle. Sijoitin ne sopivasti katseluetäisyydelle ikkunalaudalle, kun istun vakiopaikallani tietokoneella olohuoneen ison pöydän ääressä.


Nyt alkoi loma! Toinen poikakin ajoi illalla  tänne viettämään neljän päivän vapaataan, kun on joulunajan päivät töissä. Heille tulee siis ensimmäinen joulu Helsingissä, vaikka ovatkin asuneet siellä jo monta vuotta.

Illalla mies pystytti siivouksen jälkeen kuusen ja kiinnitti latvatähden tuomaan tunnelmaa. Joululevyjä soitellessa se tästä alkaa vähitellen rakentua. Kohta ripustelen siihen valot ja viikon mittaan pallotkin. Hitaasti, hitaasti viitsii ensimmäisenä vapaa-aamunaan mitään tehdä.


6 kommenttia:

 1. Hyvä idea hyasintille tuo lasipurkkiin istutaminen. Minäkin pidän hyasintista muta voimakkaan tuoksun takia se on jäänyt viime vuosina laittamatta. Tuota sinun työn ja loman lomittelua kadehdin välillä, vaikka tiedänkin sen taustan. Onneksi saan itsekin säännölliseti loma pätkiä kun vaihdoin lomarahat vapaisiin. Nytkin jään lomille keskiviikkona ja palaan tavalliseen tahtiin vasta loppiaisen jälkeen. Tässä välillä vaan käväisen kolmena päivänä töissä. Teillä vietetään sitten perheen yhteistä joulua ennen joulunpyhiä. Sinut tietäen arvatenkin loihdit varmasti herkkuja pöytään jo silloinkin! Rentoa joulunalusaikaa sinnepäin!

  VastaaPoista
 2. Maaretta, lomarahojen vaihtaminen on ihana mahdollisuus saada lisää hengähdystaukoja talven ajalle. Tässä joulun ympärillä on mielellään kotona, jos vaan mahdollista:) Haen taas jatkoa tälle vuorottelulle maaliskuussa, ja sen saaminen ei ole ihan itsestään selvää.
  Huomiseksi kävin hakemassa kalaliikkeestä marinoitua silliä ja silakoita. Pääruokana teen kalkkunarullaa ja punajuurilaatikon. Se oli toivomus:)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita nuo hyasintit lasimaljakossa! Mainio idea.

  Hyvää joulun odotusta Katriina!

  VastaaPoista
 4. Lamppukin on kaunis! Kiitos vinkistä. Minulla on joulusiivouspäivä tänään ja taidan kaivaa kaikki lasipurkit erilaisiin tarkoituksiin. Vanhoja Riihimäen purkkeja.

  VastaaPoista
 5. Ihanat hyasintit!
  Meillä jo kuusi koristeltuna.Ikävä äiti vain pätkäisi kuusen puoliksi ja jätti osat oksista pakkaukseen-laiskuutta! Mutta onneksi kuusi on ok lapsille näinkin.
  Muuten joulutunnelma ja fiilis jossain matkalla tänne.

  VastaaPoista
 6. Omenaminttu, pitkän tauon jälkeen on ihana katsella hyasintteja, kun tuoksukaan ei enää häiritse. Hyvää joulunodotusta sinullekin!

  Mayo, Riihimäen vanhat purkit ovat tosi kauniita. Niissä näyttää hyvältä kaikki piparkakuista käpyihin ja hyasintteihin.

  Pikkujutut, kyllä se fiilis vielä ehtii sinnekin, ei sitä nimittäin ole täälläkään ennen aattoa -tai aatonaattoa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...