maanantai 21. marraskuuta 2011

Ulkoilua


Oletko kuullut frisbeegolfista? Tällainen uusi rata ilmestyi tänä kesänä vakioulkoilureitillemme Laajavuoressa. Yhtäkkiä sieneen mennessä olikin väkeä polulla vähän enemmänkin ja koiraa ei niin vaan voinutkaan päästää vapaasti juoksemaan hiihtostadionin luona. Frisbeegolf houkuttelee kaveriporukoita tai kokonaisia perheitä kiertämään metsäistä rataa, joten se on erinomaista ulkoilua ja yhdessäoloa, ja suosittua! Kollaasikuvan oikeanpuoleiset jutut eivät välttämättä kuulu kyseiseen lajiin mitenkään, ovatpahan vaan ilmestyneet sinne samaan aikaan.


Periaatteessa tykkään kovasti, että aluettta kehitetään ja kaikenlaista uutta keksitään, koska se edistää koko ulkoilualueen ylläpitoa. Kyllä Suomen luontoon väkeä mahtuu, sanon itselleni. Ja minä voin opetella joskus uusiakin reittejä, saan hiukan ponnistaen ajateltua positiivisesti. 

Olemme miehen kanssa yrittäneet varoa alkamasta vanhoiksi kääkiksi, jotka vastustavat kotikulmillaan kaikkea, mutta yksi juttu potuttaa tosissaan. Nuoret maastopyöräilijät saattavat tulla yllättäen tuhatta ja sataa jopa Laajavuoren luontopolkua alas, ja siinä on oltu joskus hätää kärsimässä koiran kanssa. Kerran oli yhtenä lauantaina menossa kilpailukin, kun sienikorit mukana ja Vilma vapaana lähdimme metsään. Missään ei näkynyt ensimmäistäkään varoitusta reiteistä, ja niin meinasimme jäädä jyrkällä polulla alas tulevan krossipyörän alle.


Jopa tämän pienen Vuorilammen vastapäisellä rannalla on nyt freestyle-hyppyri vesiharjoitteluun. Siitä tosin ei ole kenellekään mitään haittaa, vain hauskaa seurattavaa. Ylärinteestä saa kovan vauhdin ja sukset jalassa voi pyöriä ilmassa ennen molskahtamistaan veteen. Ei nyt tullut tosin kuvaa siitä.


Eilen lammen pinta oli osittain jäätynyt. Vesi oli hyvin korkealla runsaitten syyssateitten jäljiltä, mutta kohta se laskee, kun lammesta otetaan lumetusvesi rinteisiin ja ensilumenladulle.


Liekö tässä rantasaunoille puita?

3 kommenttia:

  1. Harjullakin on rata. Tuo on hyvä laji. Ja näyttää olevan hyvinkin nuorison suosiossa.

    VastaaPoista
  2. Lepis, nuorilta ovat kaikki ryhmät näyttäneet, mutta lapsiperheitä on myös näkynyt. Minusta näyttää vaan vaikealta, ja riippuu kovasti tuulista.

    VastaaPoista
  3. Hyvä muistutus siitä miksi muutin tänne, onneksi on myös aito luonto.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...