tiistai 22. marraskuuta 2011

Pikkujoulustressiä


Iloinen yllätys oli tänä aamuna tämä pikkupakkanen ja valkoinen maa. Lunta oli tullut juuri ja juuri sen verran, että maa peittyi, ja toistaiseksi se on vielä pysynyt. Ennätimme Vilman kanssa vain pienelle kierrokselle lähitiellä, koska minun piti lähteä käymään päivällä töissä parin tunnin verran. Saimme sinne uuden laitteen, jonka käytönopastus oli saatava yhtä aikaa muitten kanssa. Ensi viikolla ei kuitenkaan kukaan ehtisi neuvoa minua, kun tarvitsen sitä.


Siitä olikin sitten sopiva hetki jäädä kaupungille katselemaan päällepantavaa perjantain pikkujouluun. Olin jo päättänyt pukeutua varman päälle mustiin eli vanhoihin Rilsin juhlahousuihin ja vyötäröltä tiukkaan bleiseriin. Kummatkin ovat sattuneesta syystä juuri nyt sopivia. Pitäisi vaan olla joku kimalteleva avokaulainen toppi jakun alle. Koruja löytyy yllin kyllin varastoista, mutta iltalaukku saisi myös kimaltaa. Äidin 60-luvun kiiltonahkapörssi ei ehkä olisi tarpeeksi näyttävä muuten niin mustan asun kanssa. 

No en osannut taaskaan valita mitään. Ongelma on jokavuotinen, ja kotona on kaksi edellisten joulujen toppia, joista ei tietenkään ole nyt asun pelastajaksi. Löysin monta ihankivaa ja sovitinkin, mutta ei oikein säväyttänyt. On siis lähdettävä vielä uudestaan jonakin päivänä.

Olin kaupungilla taas kerran ärsyyntynyt näihin Pieni merenneito -jalkoihini. Uudet talvikengät ovat mukavat ja tarpeeksi tilavat ja matalat noin kahden-kolmen sentin kiilakannallaan, mutta hemmetin loppakuutoseni tulevat kipeäksi niistäkin! Polttaa ja sattuu päkiään ja vaivasenluuhun, ja välillä pitää heilutella ja kipristellä varpaita, että kipu helpottaisi. Nämä kivut vaihtelevat vielä eri vuosina, nyt on vasen päkiä helposti ärtyvä. Miten siis ihmeessä aion kestää pikkujouluissa korkokenkiä!

Vai panenko Aino-tossut? Oikeasti niitä mulla ei ole, eikä tule.


Nämä kuvat olen julkaissut ennenkin. Ne on otettu vuonna 2007 ensimmäisellä vähän paremmalla digikamerallani, Panasonicin  DMC-FZ8 -superzoomilla. Tykkäsin siitä kovasti ja opettelin käyttämään ohjekirjan kanssa erilaisia toimintoja. Vuoden päästä oli kuitenkin jo otettava seuraava askel ja ostettava järjestelmäkamera. 


3 kommenttia:

 1. kuulostipa tutulta nuot jalka ongelmat..
  mulla ihan samanlaisia juttuja, ootko saanut tietää mistä mahtaa johtua?
  mulla madaltunut jalkaholvi, ja pitäis käyttää pohjallisia, mutta mites tunget ne korkokenkiin :)
  tosin onneksi ei enää ole paljon tilaisuuksia miss niitä tarttis..
  ihanaa kun teil on jo pakkasta, meillä sataa tihuuttaa..
  jaana

  VastaaPoista
 2. Jaana, madaltuneet holvithan mullakin on, on aina olleet. Lapsena jo oli jalkatuet, ja on ollut aikuisenakin, vaikkakaan ei nyt. Vaikeuksia on juuri korkokenkien kanssa, niin harvoin kuin niitä tarvitsenkin. Alkuun menee hyvin, mutta sitten alkaa sattumaan.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia - valo korostaa hyvin jään ja vastasataneen lumen luonnetta. Aina ei onnistunut otos ole kamerasta kiinni.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...