torstai 27. lokakuuta 2011

Tahtoo väriä!

Kuvien lähde: Pinterest
Juuri tällaisia värejä haluaisin nyt ympärilleni. Harmittelen kauheasti, että Indiska lopetti täällä joskus viime vuonna, sillä heillä oli aina valikoimissaan tällaista intialaista riemunkirjavuutta. Tahtoisin sisustaa punaisen vierashuoneemme tuon oven sävyin ja aloittaisin riemunkirjavalla palasista ommellulla sänkypeitolla ison tuplavuoteen päälle. Mutta mistä sellaisen tähän hätään keksisi? En halua mitään kallista, vaan edullista ja värikästä, lämpimiä sävyjä punainen, violetti ja tummankeltainen johtotähtenä.


Nämä kaksi kuvaa ovat meidän vierasmakuuhuoneesta, jonne taas huomenna odotetaan vieraita. Aloitin nyt ripustamalla sinne karpalonpunaiset jouluverhot, jotka ovat seinän sävyä. Oranssia on Ikean tyynyssä, mutta lisää väriä tarvitaan. Onhan se alku, että sain nuo verhot sinne, mutta ne ovat auttamattoman lyhyet. Kaipaan tuonne nyt lisää violettia ja tummemman peitteen. Lipasto ja lamppu ovat mustat.

Tämä on yksi Vilman lempipaikkoja.Kaikki muut kuvat löytyneet Pinterestistä.12 kommenttia:

 1. Valloittavan ihanaa värikylläisyyttä!
  Luonnon muuttuessa värittömäksi, voi väreillä loihtia iloa ympäristöön.

  VastaaPoista
 2. Tähän pimeyteen värejä kyllä kaipaakin! Tuossa huoneessanne niitä näyttäisi olevan niin, että tekisi mieli heittäytyä sängylle lukemaan ja saamaan virtaa punaisesta :)

  Toivottavasti taivaalla alkaa näkymään taas revontulien värejä, kun pakkaset alkavat.

  eikka

  VastaaPoista
 3. Oi, mitä väri-iloittelua! Tummempi peitto sopisi paremmin, mutta tyynyihin voi sitten poimia värejä seinällä olevasta taulusta. Entä yksiväriset verhot? Tai sellaiset, joissa olisi ripaus mustaa. Mustat lipasto ja lamppu tuovat varmaan kivaa särmää. Lipaston päälle tarjotin tms. ja siihen muutama kynttilä tai kivituikku palamaan. Kyllähän tuolla viihtyisi!

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä, typeryyttä että Indiska lopetti.Pöh. Mutta suosittelen kurkistamaan Sokokselle, siellä on joku uusi sarja, jossa saattaisi löytyä värisävyjäsi. Ainakin sain kesällä sellaisen käsityksen että jotain indiska-tyyppistä juttua heille tulisi. Voi olla että olen myös ihan väärässä :).

  Mutta väri-iloittelusi on herkkua silmälle.

  VastaaPoista
 5. voi, olin juuri tällä viikolla indiskassa, siellä päiväpeitot alessa ja siellä on niin teidän huoneeseen sopiva mausteisen värinen peitto..kattele niiden kotisivuja ja tilaa netin kautta..

  VastaaPoista
 6. Mausteiset värit ovat hehkuvan lämmittävät.
  Kuvissa on kaunista värileikkiä.
  Muuten verhot voisi pidentää yksivärisellä veron värillä esimerkiksi yläpäästä.

  VastaaPoista
 7. Juuri katelin tällaisia täyteläisiä hippivärejä Gudrun Sjödenin nettikaupassa. Vaatteissa kylläkin, en katsonut kodintekstiilejä nyt ollenkaan.
  Nykyisinhän nettikaupoista löytää tosiaan kaikkea mahdollista päiväpeitoista varmaan paavin pannabullaan saakka. Eikun selailemaan. Ja ainahan voi kutoa tai virkata kaikenlaista hurmaavaa...niinkuin tyynynpäällisiä.
  Meri

  VastaaPoista
 8. Mikä nautinnollinen kuva tuo ensimmäinenkin, wau. Ihan piristit päiväni kokonaan. Minun ongelmani on se, että kyllästyn nopeasti yhteen tyyliin ja taas pitäisi olla vaihtamassa.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia. Kävin aiemmin tuntemattomassa Pinterestissä ja sieltähän löytyykin kuva poikineen...

  VastaaPoista
 10. Valokki, luonto ja valon muuttuminen vaikuttaa tähän väriennälkään selvästi.

  Eikka, värienkäyttö sisustuksessa on yllättävän vaikeaa! Että saa väriä, mutta tasapainoisesti. Kun sitä valikoimaan on omissa kaapeissa ja kaupoissakin varsin rajallisesti.

  Aikku, itse asiassa on hyvä idea ottaa mustaa mukaan verhoihin, sehän sitoisi värit yhteen. Saa nähdä, löytyyko sopivaa, kun en yleensä siedä kuviollisia verhoja. Haluaisin vielä jotenkin läpikuultavaa kangasta.
  Ja vein heti lipastolle punaisen viininpunaisen pöytäkynttilän palamaan:)

  Pikkujutut, löysin aina Indiskasta kaikenlaista kivaa eye-candyä. Nyt en vielä ehtinyt käydä Sokoksella, mutta nettikauppoja olen selannut ahkerasti.

  Jaana, yksi sopivannäköinen peite näyttäisi Indiskassa olevan. En uskalla tilata sitä näkemättä. Kun etsin peitettä omaan sänkyymme, toin kotiin ainakin viisi, jotka paikan päällä eivät sopineetkana. Loppujen lopuksi ostin Pentikiltä lumenvalkoisen, joka nyt näyttää jo liian valkoiselta:)

  Arleena, kiitos hyvästä vinkistä! Eipä tulisi mieleenkään pidentää verhoja, mutta yläreunasta eroa ei huomaisi. Nuo olivat keittiössä sopivan mittaiset, mutta en käytä enää niitä jouluna sielläkään.

  Meri, Gudrunillakin piti käydä katsomassa. Hän on kuitenkin parempi vaatteitten kanssa kuin kodintekstiileissä, niissä vierastan ruotsalaisia kuvioita. Pitäisköhän tehdä toivioretki kangaskauppaan:)

  Mayo, kun elää ajan hengessä, on kotikin pienessä muutoksessa koko ajan. Sehän on vain merkki siitä, ettei ole jämähtänyt paikoilleen;)

  Päivi, Pinterestiin voi upota koko illaksi. Seillä on osattu niin ihanasti kerätä kuvia, jotka ovat ajan hermolla.

  VastaaPoista
 11. Ihania värejä, tykkään!

  VastaaPoista
 12. Rita, juuri nyt alkaa se värinkaipuu, kun muuten värit häviävät luonnosta.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...