lauantai 29. lokakuuta 2011

Kotoilua


Takana on kolme viikkoa lomaa. On ollut ihanaa käydä Helsingissä ja Oulussa ja toisaalta on ollut tarpeeksi aikaa olla vaan rauhassa kotona. Viikonlopuille on ilmaantunut sopivasti ohjelmaa; nyt tuli vanhempi poika avovaimonsa kanssa käymään entisessä kotikaupungissa.


Ripustelin viime pyhäksi kuvat paikoilleen eteisessä. Otin sieltä kuvia, ja kuten tavallisesti, heti huomasi kuvassa sellaista, johon ei muuten kiinnitä huomiota. Kuten kaikki nuo tavarat, joita en huomannut siirtää pois, mutta myös pikkukuvien liika mustuus. Minusta musta paspis mustan kehyksen kanssa oli niin hyvä idea, mutta onneksi olin ostanut myös vaihtoehdoksi valkoiset. Clas Ohlsonilta löysin niitä, missään muualla en ole täällä nähnyt irtopaspiksia.


Nyt on hiukan kevyempi tunnelma. Callunat  kassista on istutettu, Karpin ateriakirja palautettu (ei ollut kovin inspiroiva) ja kypärä heitetty ylimmälle hattuhyllylle. Vakituinen rekvisiitta eli koira on omilla teillään.


Siinä ne peililiukuovetkin näkyvät. Kuva on otettu keittiön oviaukosta. Kapeahko eteinen avartui kovasti. Olin luullut tilanneeni valkoiset metalliosat oviin, mutta en viitsinyt vaihdattaa niitä, kun on venynyt muutenkin niin pitkään tämä pikkuremontti. Ei niihin kiinnitä luonnossa mitään huomiota, kun ovat peilinväriset. Kuvassa kyllä erottuu.Makkarin pikkukuvat järjestelin entisille paikoilleen. Ja nyt tosiaan tekisi mieli maalata tuo ajopuun värinen seinä samalla tummanharmaalla kuin toinenkin, olisi jotenkin niin turvallinen tumma pesä koko huone! Ehkä tässä talven tullen...


8 kommenttia:

 1. Terveiset täältä pohjoisesta. istumme näemmä yhtä aikaa koneillamme postailemassa! Kiitos tuosta pastis-vinkistä. Olen juuri lähdössä kaupungille hakemaan kehyksiä. Täytyypä pistäytyä Clas Ohlssonillakin, siellä tulee todella havoin käytyä, niinkuin yleensä minulla koko kaupungissa. Kivan näköistä sinulla on remonttisi jäljeltä! makuuhuoneen kuvakokoelma on mukavan näköinen. Olen itsekin koonnut vastaavaa, tosin paikkana on alakertaan johtava portaikko. Feng shuin mukaan kun makuuhuoneeseen ei kannata kerätä läheisten kuvia vaan ainostaan kuvia parisuhteestaan. No, se on varmaan ihan oman mielen asia:-)Leppoisaa viikonlopun jatkoa sinulle. Ps. Teen sinun pollo limonelloa tänään ruoaksi meille tänään (mahtoikohan nimi tulla oikein nimi oikein?)

  VastaaPoista
 2. Katselin aamulla meidän keittiön sivupöytää juuri samalla silmällä kuin sinä eteistäsi, jos kehtaisin ottaisin kuvan. Vaalea eteisesi ei ole mitään siihen verrattuna. Silmä vaan tottuu...
  Pyykki-ja silitysvuoria on myös tullut kuvatuksi. Eteinen on kyllä varsinainen kassien ja pussukoiden kulkureitti, aina joku menossa , tulossa tai lähdössä. Vauhdissa jopa takkikin jäälaittamatta kaappiin... minulta kaiteelle ja mieheltä seinäkoukkuun näkyville.
  Minullakin on läheisimmät valokuvissa makuuhuoneessa. Vuoteen päädyssä on kyllä seinä, jossa olemme vain me kaksi <3 kyyhkyläistä omissa harrasteissamme.
  Ihailen puuhakkuuttasi kodinlaitossa!

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä kuvia kodista, jossa kaikki näyttää olevan kohdillaan. Meillä on edelleen jonkin tasoinen kaaos menossa. Tänä iltana ehkä vielä siirrellään huonekaluja...

  VastaaPoista
 4. Maaretta, portaikkohan on loistava paikka kuvakollaasille. Meillä en halua perhekuvia muualle kuin makuuhuoneeseen, siinä olen kerrankin eri mieltä fengshui-oppien kanssa. En tosin haluaisi niitä sängystä katsella, vaan ne saavat olla päätypuolessa. No, en ottaisi makuuhuoneeseen vanhempienkaan kuvia;)
  Herkullista päivällistä teille, pollo limonello on aina hyvää!

  Rouva Kameleontti, ottaapa kuvan mistä tahansa, paikka pitää ensin selvittää ylimääräisistä kamoista. Ja senkin jälkeen tahtoo jäädä jotakin, minkä huomaa vasta kuvasta. Saati sitten, jos kotona asuu vielä teini-ikäisiäkin!

  Aikku, teillä näköjään jatkuu vielä remonttitohinat. Kyllä siitä kaaoksesta vielä valmista tulee, kun jaksaa odottaa ja touhuta.

  VastaaPoista
 5. Remontin jälkeen näyttää rauhallisen tyyneltä eteisessä. Taulut tuovat mukavasti rytmiikkaa tilaan.
  Samoin makkarissa. Tumma väri seinissä tuo varmaan pesämäisen lämpimän tunnelman.

  VastaaPoista
 6. Minulla on parhaillaan jokasyksyinen callunakriisi. Metrinkorkuiset (en liioittele) mårbackat kukkivat täysillä parvekkeellani, enkä raaski raastaa niitä ruukuistaan. Pistokkaat niistä otin jo seuraavaa kevättä varten ja nyt vain odottelen, että pakkanen antaa minulle oikeuden kiskoa loput kompostiin, jotta vihdoin voisin laittaa tilalle callunat ja männynoksat. Joka syksy sitten sama: multa ruukussa jäätynyt ennen kuin pääsen tähän operaatioon.

  VastaaPoista
 7. Mahtavat kolme viikkoa ja hyvää tekevä vaikutus! Kyllä sinä jo ehtiikin mukavasti ja niin näyt ehtineenkin.

  Clas Ohlssonilta irtopaspiksia, hyvä tietää, kiitos! Minulla vastaava kehystämistyö vielä (joskus) edessä. On muutamia sellaisia tärkeitä ja koskettavia kuvia itselle tärkeistä ihmisistä joita katselisi mielellään joka päivä.

  VastaaPoista
 8. Arleena, juuri rauhallista tunnelmaa olen hakenut entisen entsen iloisenpunaisen jälkeen.

  Pirkko, meidänkin laatikoissa valkoiset pelargonit olivat puskeneet taas uudet nuput, mutta kaikki muut kasvit olivat riehaantuneet kasvamaan niin runsaiksi, että teki hyvää putsata kaikki pois ja vaihtaa pariin calluna-asetelmaan ja kynttilälyhtyyn.

  Rita, meille tuo Clas Ohlsson rantautui vasta jokin aika sitten ja on ollut ihan mukava tuttavuus. Tähän asti on kaikki vanhatkin kehykset pitänyt viedä kehystysliikkeeseen paspiksen takia.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...