torstai 4. elokuuta 2011

Evakossa


Tiistaipäivä oltiin evakossa kaupungilla lattiaremontin takia. Päivä sujuikin sutjakasti koirien kanssa järven rannalla ulkoillen. Välillä vietiin koirat Lunan kotiin hoitoon ja lähdettiin kaupungille syömään.  Yöksi olisi voinut jo mennä kotiinkin, mutta ystävät kutsuivat kylään mökilleen. Tai perintötaloksikin sitä voisi sanoa, se kun sijaitsee nykyisin kaupungissa ja on heillä jo kolmannessa polvessa.Kyllä luonnon helmassa oli ihanaa! Vihreys oli niin paljon näkyvämpää kuin vihreimmässäkään kaupunkiympäristössä. Joen rannat ryöppysivät kasvillisuutta ja tunsin oikein, miten hyvää väri tekee sielulle, samalla tavalla kuin metsä tekee sielulle hyvää. Saunominen, uiminen, hyvä illallinen ja rattoisa seura: sen paremmin ei kesäiltaa olisi voinut viettää. Hirsitalon vinttikamarissa nukuin kahdeksan tunnin yöunet PUTKEEN ja sen päällekin vielä kolme tuntia. Sitä ei ole tapahtunut kuin pari kertaa sen jälkeen, kun esikoiseni syntyi. Yleensä herään kolmekin kertaa yön aikana vessaan, nyt en kertaakaan. Heräämiset eivät tosin häiritse minua, vaan nukahdan helposti uudelleen, ja jos en nukahda, ei sekään häiritse. Ajattelen omiani ja annan ajatusten vaeltaa vapaasti.Viinimarjojen poimimisesta tuli ihan lapsuus mieleen. Äitini lapsuudenkoti oli rintamamiestalossa ja sen pihalla kasvoi tietenkin viinimarjapensaita. En minä niistä tykännyt, mutta oli kiva poimia. Jostakin syytä silloin sanottiin, että marjat pitää poimia terttuineen ja riipiä myöhemmin. Jos vetäisi pelkät marjat pensaasta, sai kuulla kunniansa. 

Mikähän uskomus siinäkin oli takana? Eiväthän linnutkaan syö pensaasta kuin pelkät marjat. No, nyt sai riipiä marjat ihan miten tahtoi eikä kukaan suuttunut.

Kotona odotti sitten valmiiksi hiottu ja himmeäksi lakattu parketti, kuin uusi. Kaikki vanhat joulukuusenjäljet, rasvatahrat ja muut oli saatu pois. Ja me kun luultiin, että tästä lattiasta ei saa millään enää mitään irti ja ainoa mahdollisuus on vaihtaa se laminaattiin. Remonttimiehen mukaan sen voi vieläkin hioa ainakin kaksi kertaa!Nyt hankitaan huomenna uudet listat, jotka mies askartelee paikoilleen sillä välin kun minä hankin maalit eteiseen. Ehdin maalata sen maanantaihin mennessä, jolloin lattia hiotaan sieltäkin.
 

11 kommenttia:

 1. Ihanalta kuullostaa:
  remontti etenee omalla painollaan, oikeastaa paremmin kuin hyvin ja evakkoreissukin vaikuttaa kaikin puolin myönteiseltä... Värit näyttivät kuvissakin juuri niin meheviltä, kun kuvailit.

  VastaaPoista
 2. Lattioiden lakkaus poiki teille mukavan hetken luonnon keskelle. Ihanat hehkuvat punaiset viinimarjat, se on loppukesän parhaimmistoa.

  Hieno tuli lattiasta.

  VastaaPoista
 3. On teillä hienoa. Ihan hävettää tämä oma huusholli, vaikka monenlaista remonttian onkin tehty. Vain sen takia, ettei kaikki ihan pilalle menisi. Kestäisi talo sen aikaa mitä mekin.

  iisi

  VastaaPoista
 4. Lattiasta tuli hieno, kyllä siinä Vilman kelpaa tepsutella. Meinaatko suojata lattiaa matoilla?
  Meillä on hiomaton parketti olohuoneessa ja on ollut mukava antaa koiran ravata siinä huoletta. Seuraavaksi tuleekin sitten laminaatti, koska meidän lattiaa ei voi hioa, on sen verran ohutta ja aikoinaan (70-luvulla?) ilmeisesti halvalla ostettu. Ja halvalla saa harvoin hyvää. 13 vuotta sitten, kun muutettiin, aateltiin antaa lattian olla vielä pari vuotta. Äkkiäkös tuo aika kulunut...

  VastaaPoista
 5. Rva Pioni, meillä on tapana tehdä remonttihommat viime tipassa, juuri ennen kuin miehen työt alkaa. Kerran hän keräsi voimia koko kesän ja laatoitti kylppärinsä vasta syksyllä...Mutta näin hitaastikin tulee ennen pitkää valmista.

  Arleena, mökkien hinnat ovat aivan karanneet ulottumattomiin, juuri kun vasta olisin innostunut asiasta. Koska kotiväelläni on aina ollut mökki, se oli minulle nuorena vain pakkopullaa.

  Iisi, remontoimme pikkuhiljaa paitsi itsellemme, myös myyntiä silmällä pitäen. Jos vaihtaisi hieman pienempään asuntoon joskus, vaikka uuteen kerrostaloon lähemmäksi keskustaa tai rivitaloon kauemmaksi.

  Aikku, minusta matto pitää olohuoneen oleskeluryhmän alla olla! Se kokoaa ryhmän yhteen. Samoin sängyn vieressä ja eteisessä pitää olla matto. Nyt täällä kaikuu ja on kolkkoa, kun kaikkea ei ole vielä kannettu takaisin.
  Ihmettelen lehdissä sisustuksia, joissa mattoja ei ole. En tosin ymmärrä anoppianikaan, joka peittää puulattiansa joka sentin räsymatoilla.

  Tämäkin talo on rakennettu 70-luvulla, ja olen muuttanut tänne jo kotiväkeni kanssa 18-vuotiaana. He tosin muuttivat parin vuoden päästä pohjoiseen. Olimme ensin mieheni kanssa tässä opiskeluajat vuokralla ja ostimme sitten vanhemmiltani omaksi. Siksi täällä aletaan olla kohta enemmänkin remontin tarpeessa.

  VastaaPoista
 6. Voi että ihailen näitä Sinun kuvia!
  Nuo viiniskatkin ovat niin aitoja että kun ojentaisin käden, poimiakseni niitä :-=))

  VastaaPoista
 7. Kiitos Anna! Kuvasin viinimarjat vastavaloon, niin näyttävät lehtineen läpikuultavilta:)

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka osaakin näyttää lattia kauniilta! Kova työ noissa lattioiden hiomisissa, mutta saa niiden jälkeen kyllä ihailla ns. uutta lattiaa :)

  Me ollaan remontoimassa tuota yhtä huonetta meidän uudeksi makuuhuoneeksi ja mietittiin vähän aikaa jos oltaisiin sinne laitettu parketti. Vaan ei me kertakaikkiaan uskalletta, kun on noita koiria kynsineen.

  Yhdessä huoneessa meillä oli parketti, oli tässä kun muutettiin. Meni kaksi vuotta ja se oli aivan JÄRKYTTÄVÄSÄ kunnossa. Vauhdikkaat koirat kynsineen ei ollut parketin ystävä! :)

  Meillä on pihalla muutama viinimarjapensas, mutta annetaan lintujen aina syödä ne marjat. Pienenä jouduin juomaan niin paljon viinimarjamehua, kun äiti sitä teki ja tuputti kokoajan, että en luultavasti enää ikinä elämässäni saa sitä nieltyä! :D

  VastaaPoista
 9. Marika, isommasta koirasta tulee varmaan enemmän jälkiä parkettiin. Meillä ei näkynyt mitään naarmuja tammiparketissa, vaikka se oli alkuperäinen ja siis 38 vuotta vanha. Sen sijaan joulukuusesta oli valunut vettä kolmeen kohtaan ja lasten jäljiltä oli rasvatahroja. Eteisessäkin on kengistä tullut vettä ja se pilannut lattiaa. Ensimmäinen hionta tehtiin vasta nyt ja lattia on taas kuin uusi. Se on siis ikuinen!

  VastaaPoista
 10. Olipas oiva evakkopaikka! Ihanalta näyttävä paikka. Voin kuvitella myös ympäröivän luonnon olevan samaa ihanuutta.

  VastaaPoista
 11. Rita, tämä paikka on oivallisesti vielä lähellä kaupunkia, ja nyt siis kaupungin alueellakin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...