sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Valkoisempaa, valkoisempaa


Lankesin sitten tähänkin! Kun läski ei lähde vyötäröltä millään, eikä aina jaksa sitä yrittääkään, voi ainakin yrittää jotakin, mistä selviää rahalla. Yksi tuttu suuhygienisti mainostaa hellävaraista tehovalkaisua kohtuuhintaan ja sehän kuulostaa hyvältä.

Minulla on aina ollut keltainen hammasluu, mutta valkaisua olen pitänyt aika pitkälle amerikkalaisena hömpötyksenä. Olenhan kuitenkin langennut muihinkin hömpötyksiin, niin miksei sitten tähän.


Juhannuksen valokuvissa, kuten yllä, jo ihmettelin, miten tummiksi hampaani ovat muuttuneet. En ollut uskoa silmiäni, koska peilistä katsoessa siihen ei kiinnitä sen kummempaa huomiota. Tilasin siis heti ajan valkaisuun, ja sitähän sai odottaa kuukauden, niin täysiä tekijän päivät olivat. 


Tämä kuva on viime viikolta, kun asuntomessuilla kahvilla käydessämme mies otti minusta kuvan. Hampaat ovat tummat kuin milläkin korsteenilla, vaikka lopetin tupakoinnin jo 19-vuotiaana, ainakin melkein kokonaan. Kahvi ja punaviini ovat kyllä maistuneet senkin jälkeen. Kuulemma iso osa valkaisuasiakkaista on keski-ikäisiä, jotka ovat havahtuneet ihmettelemään hampaittensa väriä juuri valokuvissa.

Mieleen juolahti, että hankin sähköhammasharjan alkuvuodesta suuhygienistin puhdistuksen  jälkeen. Saatoin ymmärtää väärin, mutta mielestäni hän sanoi, että valkaisevalla ja hankaavalla tahnalla saa pestä vain kerran kuukaudessa. Lopetin siis jatkuvan käytön ja sen jälkeen hampaani ovat oikeastaan tummuneet enemmän, ainakin valokuvien perusteella.


Mutta nyt on tummuus pois! Valkaisu onnistui hyvin, puolessatoista tunnissa pinta vaaleni useita asteita. Suuhygienistin mukaan oma värini oli todellakin ihan tummimmasta päästä. Eikä tästä nytkään tullut mitenkään huomiota herättävän valkoista, sellaista saa kai vain valovalkaisulla.


Peilistä en juuri huomaa eroa, mutta näissä kuvissa päivänvalossa ikkunan ääressä hampaitten puhtaus ja vaaleus erottuu. Tekohymykin erottuu, aidossa  hymyssä kun tahtoo vetäytyä vähän huulet sisään ja näkyä ikenet ja kitarisakin.


Luin juuri Gloriasta, että kosmetiikka on aikuisten naisten lelukauppa. Niin juuri, samoin kaikki hoidot. Mitähän seuraavaksi?

8 kommenttia:

 1. Kyllä eron huomaa selvästi, tämäpä olikin kiinnostava juttu, sillä minulla on vielä paljon keltaisemmat hampaat. Olisi ihanaa, jos voisi taas hymyillä suu auki:)) Laitoin suuhygienistin mainoksen kirjanmerkkeihin, jos joskus olisi vähän ylimääräistä rahaa, hinta ei ollu kovin paha.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kannatti, raikkaan valkoista jälkeä. Ennen kaikkea valkoisuus nuorentaa ja sehän melkein tärkeintä.

  VastaaPoista
 3. Manteli, tuo paikka tarjoaa kuulemma Suomen halvimmat hinnat valkaisussa. Laitetaanhan sitä aika paljon rahaa tukan värkkäämiseenkin, miksei sitten tähän. Ulkonäkö kohenee ainakin vähän:)

  Arleena, olen kova nauramaan ja siksi hampaat (ja ikenet) ovat aina näkyvissä. Kaikkihan me halutaan pysyä mahdollisimman nuoren näköisenä ja joihinkin asioihin voi vaikuttaa helpommin kuin toisiin.

  VastaaPoista
 4. Vau,tulipa hampaistasi siistin valkeat! Minullakin on kellahtavat ja ehdottomasti tarvitsenkin valkaisua. Todella hyvän näköistä jälkeä!

  VastaaPoista
 5. Kannattaa satsata itseensä. Olen vielä empivä valkaisun suhteen. Pelkään, että hammaskivi jotenkin ajan kanssa alkaa kärsiä valkaisusta. Epäluuloja ehkä?

  VastaaPoista
 6. Yelian, ruoka ja juomat tummentavat hampaita vuosien mittaan yllättävän paljon. Hammastahnoissa ei ole oikeasti valkaisevia aineita, vain hankaavia, sanoi tämä asiantuntija. Omat konstit on siis aika vähissä.

  Päivi, hammasluu ei kovin järeää valkaisua usein kestäkään. Minulle tehtiin tämä hellävarainen tehovalkaisu, jonka voi uusia aikaisintaan vuoden kuluttua. Toivottavasti ei tarvitse vielä silloin, vaan saan noilla hankaavilla tahnoilla pidettyä kunnossa vähän pidempään.

  VastaaPoista
 7. Näkyvä muutos hyvään suuntaan! Kevättalvella kyselin omalta hammaslääkäriltäni kantaa hampaiden valkaisuun, kun vastaavasta toimenpiteestä itsekin haaveilin. Oli niin kielteinen, että sai aikeesta luopumaan. Ostin sitten uuden sähköhammasharjan jolla oikein ajan kanssa harjailin. Hieman jo silläkin sain parannusta aikaiseksi.
  Onko valkaisusi laser- vai kemiallinen?

  VastaaPoista
 8. Rita, ihan vaan kemiallinen peroksidivalkaisu tehtiin, ensin vahvemmalla ja sitten pari kertaa vielä miedommalla aineella. Valovalkaisu olisi ollut satasen kalliimpi.

  Hammaslääkärissä maksaa varmaan enemmän kuin suuhygienistillä, luulen ainakin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...