maanantai 25. heinäkuuta 2011

Pientä piristystä kotiin


Näin Asuntomessuilla jossakin talossa tällaisen mustavalkoisen korin, joka näytti ihan vastustamattomalta. Messuteltassa olikin sitten paikallisten liikkeitten osastoja, ja yhdestä viehättävästä kaupasta sai ostaa näitä afrikkalaisia kierrätysmuovista tehtyjä tavaroita. Sinne upposivat kesäksi unholaan joutuneet virkkaukset.


Olen etsinyt sopivia tyynyjä tai kankaita olohuoneeseen, huonolla menestyksellä. Lopulta löysin Eurokankaasta oikeansävyiset sinivioletit puuvillapäälliset. Ne sopivat hyvin takaseinän väriin ja sohvan divaaniosaa suojaavaan fleecevilttiin. Koiran lempipaikka on nimittäin siellä ja kangas jatkuvasti likainen. Vaahtopesulla se puhdistuu, mutta sitä ei tule kovin usein tehtyä.


Vanhat Ikea-tyynyt saavat myös kummasti ryhtiä uudesta väristä. Kullankeltaista on vastapäisen seinän tauluissa, joten yhden vanhan tyynyn täytyy kompata niitä.


Makuuhuoneeseen olen etsinyt isoja violetteja ja pienempiä sitruunankeltaisia värejä. Ei ole löytynyt sen enempää valmiina tyynynpäällisinä kuin kankainakaan. Yhdessä kaupassa ihastuin näihin tukeviin puuvillakankaisiin, joita oli useita raikkaita väriyhdistelmiä. Tämä on kesäisen hempeä..


Taustatyynyt ovat vanhat ja vähän liian pienet, mutta saavat toistaiseksi kelvata. Uudet tyynyt taas ovat vähän liiankin pulleat, ainakin uutena. Seeprataulu tulee saamaan paikan seinällä, nyt nostin sen vain sängynreunalle, kun huomasin värien sopivan täsmälleen tyynyihin. Taulun on tehnyt siskon mies.


Juuri tuossa keskellä on Vilman nukkumapaikka yöllä. Ei päivällä, koska se ei viitsi hypätä niin korkealle - muulloin kuin ehkä kynsileikkurin nähdessään.

7 kommenttia:

 1. Kotiin saa tosiaan uutta ilmettä pienin keinoin. Tyynyt ovat siihen erinomainen keino. Harrastan samaa itsekin.
  Mukava pehmyt kori, jolle löytyy käyttöä joka kodissa.

  VastaaPoista
 2. Haa, koirimus tietenkin parhaimmalla paikalla poseeraamassa. =)
  Kangaskaupat ovat miunkin lemppareitani. Tosin yleensä vain ihailen siellä kankaita silitellen niitä, koska kankaatkin maksavat ihan mansikoita...

  VastaaPoista
 3. Kiitos Katriina, että laitoit yhden kuvan mäyräkoirastakin. Mehän olemme kuitenkin osa sisustusta.

  Terveisin Olli

  VastaaPoista
 4. Juttusi inspiroivat minua ryhtymään... Olen koko kesän potenut kipeää jalkaa, tullut ja mennyt ja pitäisi alkaa tehdä nyt vähitellen tänne meillekin jotain sisäsiistii!

  VastaaPoista
 5. Arleena, tyynyillä saa vaihtelua värimaailmaan. Talvi- ja kesämuutokset on kätevämpi tehdä tyynyillä kuin verhoja vaihtamalla.

  Una, kankaille tosiaan kertyy hintaa, ja verhojen uusimista joutuu pohtimaan ihan tosissaan. Tyynykangas oli tukevaa ja hinta sen mukainen, mutta metristä sai onneksi kaksi.

  Olli, sisustuksesta on aina tehtävä mäyräkoiraystävällinen, onhan koiru väen lellikki.

  Päivi, aikansa kutakin:) Ehkä sisustuksen katselu on osa paranemista, eli jaksaa jo paneutua muuhunkin.

  VastaaPoista
 6. Hei! Ihan tuo kori! Minkä merkkinen se on, olen yrittänyt metsästää sellaista siitä asti kun näin vastaavan Tila-ohjelmassa.. nimi vain meni ohi.

  Terv. Lilli

  VastaaPoista
 7. Lilli, ostin tuon korin Kokkolan asuntomessuilta jonkun sisustuskaupan messupuodista. Valmistuttaja on suomalainen Mifuko, mutta tuotteet on silti tehty Keniassa kierrätysmateriaaleista. Googlesta löytyy Mifukon nettikauppakin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...