Tässäpä ihana kesäinen herkku, kaurakeksipohjiin tehty mansikkainen jäätelökakku, jonka söimme viime sunnuntaina jälkiruokana. Ohjeen olen kopioinut talteen Sillä sipuli -blogin Merituulilta. Hän kirjoittaa, että kakkua on heillä tehty useampanakin kesänä. Eikä ihme, tämä on helppo ja nopea tehdä. Pitää vain ennakoida sen verran, että valmistaa keksipohjat ajoissa jäähtymään.
Siis leipomaan sunnuntaina heti aamukahvin ja lehdenluvun jälkeen. Taikina vain sekoitetaan ja paistetaan sitä uunissa kahdeksan minuuttia. Siis kädenkäänteessä valmistuu tämäkin. Pohjat saavat sitten jäähtyä rauhassa vaikka iltapäivään asti.
MANSIKKAINEN KAURAKEKSI-JÄÄTELÖKAKKU
Keksiosa:
1,5 dl kaurahiutaleita
vajaa desi fariinisokeria, käytin muscovadoa
vajaa puoli desiä vehnäjauhoja
75 g voita sulatettuna
Täyte:
vaniljajäätelöä tai kerma-rahkaseosta
mansikoita tai muita marjoja
Päälle:
lisää mansikoita
kaksi riviä valkoista suklaata sulatettuna
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi pienessä taikinakulhossa ja sekoittele siihen loput aineet. Levitä taikina lusikalla leivinpaperille kahdeksi samankokoiseksi kiekoksi. Paista noin 8 minuuttia, ainakin meidän uunilla. Seuraa silmä kovana vieressä, etteivät keksit ehdi tummua liikaa. Anna sitten jäädä jäähtymään leivinpaperin päällä.
Kokoa kakku pyörittelemällä keksilevyjen väliin jäätelöpalloja ja lisäämällä marjoja. Kesäkuumalla jäätelö tuppaa sulamaan aika äkkiä! Päällimmäisen levyn voi myös peittää marjoilla tai sitten jättää ilman.
Katko valkosuklaa palasiksi muovipussiin, sulje pussi ja upota astiaan, johon lasket hanasta kuumaa vettä. Valkosuklaa sulaa nopeasti, vähän niin kuin jäätelö kakun välissä. Leikkaa sitten pienenpieni reikä pussin nurkkaan ja heiluttele sopivannäköinen koristelu kakun päälle.
-Voi olla, että tapani mukaan laitoin taas liikaa suklaata...mutta ei siitä kukaan ainakaan valittanut.
Kuinka herkullisen näköinen luomus, tätä pitää joskus kokeilla, nams:)
VastaaPoistaVarmasti hyvää.
VastaaPoistaTuo oli hyvä kikka valkosulkaa koristeluksi. Pitää kokeilla, sehän sopiin niin moneen paikkaan.
Manteli, tämä oli ällistyttävän yksinkertainen ja hyvänmakuinen kakku, ja rapeus vielä päälle:)
VastaaPoistaArleena, en olisi heti uskonytkaan, miten nopeasti valkoinen suklaa sulaa. Pussiin tahtoo vaan helposti tulla liian iso reikä, ei saa sellaista lankamaisen ohutta koristetta.
Nam!
VastaaPoistaTuo suklaan sulatusvinkki oli ihan uusi. Eikä suklaata voi koskaan olla liikaa :D
Mukavaa viikonlopun jatkoa!
eikka
Eikka, en tiedä, toimiiko muun kuin valkoisen suklaan kanssa.
VastaaPoistaIhanaa lomanalkua sulle! Toivottavasti lontoonskideilläkin on hauskaa siellä. Kuulin että olitte esitelleet suomalaista mökkeilyä ja grillanneet vesisateessa:D
Näyttää herkulliselta, täytyykin joskus kokeilla :) Äitienpäiväksi tein kakun vähän samalla tyylillä, juuri tuollaisella keksipohjalla, mutta halusin siitä hieman pehmeämmän, joten tein sen illalla valmiiksi ja annoin pehmetä yön yli jääkaapissa kermavaahdon avulla. Siinä ei siis ollut jäätelöä :D
VastaaPoistaSunan, tämä rapea kakku oli tosiaan vähän vaikeaa leikata. Mutta ehkä on tarkoituskin, että annos on jäätelöä, jossa törröttää rapeita keksinpaloja ja mukana on paljon tuoreita marjoja:)
VastaaPoistaKiva että teillekin maistui :).
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta, Merituuli!
VastaaPoista