perjantai 22. heinäkuuta 2011

Asuntomessuilla, makuuhuoneunelmia


Tämä makuuhuone taisi olla kaikkein kaunein ja tunnelmaltaan kutsuvin. Valo heijastuu ihanan pehmeästi helmenharmaalle seinälle. Hylly sängynpäädyssä on aina ollut minusta aivan vastustamaton idea. Värit ovat aivan syötäviä.


Tämä olisi toteutunut unelma: makuuhuoneesta suora kulku pukeutumishuoneeseen ja kylpyhuoneeseen. Asunto oli muuten kerrostalossa, mitä ei sisäpuolella olisi uskonut. Siellä oli jopa tiiliseinää ja muutenkin ylelliset materiaalit kaikkialla -ja tilaa! Sängynpeite on hieno.


Lasten makuuhuoneet olivat liukuovien takana, ja toivon, että niissä oli jotakin kaihdinsysteemejä. En kyllä huomannut. Liukuovia näkyi muutenkin paljon eri taloissa. Varsinkin parvekkeelle näkyi monessa liukuovia, samoin terassille. Kiva kesällä, mutta miten mahtavat toimia meidän talvessa.


Seinäke voi olla käytännöllinen ja siisti ratkaisu vaatehuoneen kätkemiseksi. Itselleni tulisi kuitenkin levoton olo, ikään kuin selän takana lymyäisi jotakin. Muutenhan tämä on kaunis ja seesteinen väreiltään.


Mummolaksi rakennetussa pikkutalossa (Kannustalon Helmi, 117 neliötä) oli paljon mieleisiäni yksityiskohtia, mm. tässä matto ja peite. Talo muuten näytti pihalle päin niin pieneltä, että moni ihmetteli ääneen sisääntullessaan, onko tämä saunarakennus vai mikä. Niin minäkin. Yllätys oli suuri, kun sisältä paljastui tilava ja hyvin toimiva koti.


Ja tämä höyrysauna! Tahtoo samanlaisen.


Jämerä-Cubistic -talon makuuhuone, siis se suosikkitaloni. Tämä oli kerrassaan ihana, niin sisätilojen kuin sisustuksenkin puolesta. Valotaulu oli minulle uusi idea.

 Kuva valmistajan

 Kuva valmistajan

Saman talon pesutilat hurmasivat valoisuudellaan ja yksinkertaisella linjakkuudellaan.


Korkealla sijaitsevasta saunasta saattaa katsella ulos merelle, vaikka ei rantatontilla ollakaan.


Tyylipuhdas pikkuvessa.


Jossakin oli näin hulppea vuode. Näyttää aika kivalta, mutta vaatisi vähän enemmän tilaa ympärilleen. Nyt oli seinä vastassa joka puolella.


Tässä on toteutettu oma neronleimaukseni: vaatehuone ja pyykkihuolto samassa tilassa. Helpottaa kummasti, kun voi laskostaa liinavaatteet ja omat vaatteet suoraan kaappeihin.
Suihkun takaseinä on sitä kiiltelevää kaakelia, joka näyttää nyt niin houkuttelevalta.


Tässä on sen messujen rumimman talon tosi kaunis makuuhuone. Sisustushan siellä oli muuallakin hyvin onnistunut, ilmava ja pehmeä ja jotekin kotoisa.


Kiva idea laittaa vessaan peilit kahdelle seinälle.


Pojan huoneeseen on tehty tietokonepöytä tynnyristä.


Kaj Stenvall -talon ihanista ihanin tytönhuone! Mallia oli otettu alla olevasta maalauksesta.

Kuva lainattu


Vielä pari kaunista pikkuvessaa. Alimmassa taas tuo vastustamaton kiiltomosaiikki.

4 kommenttia:

 1. Kyllä ainakin teinitytön huoneessa tulisi olla kunnolla suljettava ovi tai lasiovessa kaihtimet. Ei niinkään tyttären yksityisyyden kannalta vaan ettei muun perheen tarvitisi katsella jatkuvaa kaaosta.

  Makuuhuoneiden sisusten perusteella näyttäisi siltä, että kokovalkean aikakausi olisi menossa ohi ja palattaisiin murrettujen ja hillittyjen värien maailmaan.

  VastaaPoista
 2. Aikku, makuuhuoneessa saattaa olla pehmeämpi tunnelma, jos kaikki ei ole täysvalkoista. Kävin juuri suuhygienistillä, joka oli sisustanut ystävänsä kanssa toimitilat kauniisti. Seinissä oli pehmeä maitokahvin väri, kalusteissa tummaa puuta ja korostevärinä viininpunainen. Kokonaisuus oli rauhoittava ja pehmeä, jotenkin hoitava. Seinänväriä kuulemma asiakkaat paljon kyselevätkin.

  VastaaPoista
 3. Ylin makkari on kaunis. Lempivalaisimeni ovat siellä eli costanzat.
  Olet kuvannut kauniita kohteita, liekö myös kuvaajalla osuutensa asiaan. Kyllä, vastaan itse.
  Minäkin pidän kiiltelevästä laatoituksesta, sitä pitää saada tulevaan jonnekkin.

  VastaaPoista
 4. Arleena, noissa valaisimissa ei ole mitään ylimääräistä, vain puhdasta kauneutta.
  Messuilla on kiva, kun saa poimia rusinat pullasta eli ottaa itselleen kuvat talteen mieleisistä kohteista ja ideoista. Samalla näkee ehkä uusia tuulia, kuten vaikka tuo kiiltelevä laatta.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...