torstai 21. heinäkuuta 2011

Asuntomessuilla, keittiöunelmia


Tämä Villa Elpidan keittiö oli rauhallisuudessaan ja eleettömyydessään suloisin näkemäni. Siellä oli hyvä henki. Valo tulvi kauniisti sisään, eikä vaalea ollut kuitenkaan liian valkoista, vaan sopivan kodikasta. Tämän kuvittelisin lapsiperheen iloiseen käyttöön. Tai siis oikeastaan tällainen kävisi minullekin.


Ruokailuryhmä sopi hyvin tuohon tilaan. Toinen asia sitten on, kuinka mukava tuossa on aikuisten istua iltaa. Penkille kuitenkin mahtuu tarvittaessa istumaan vaikka kuusi lasta.


Aitta-talon keittiö-ruokailutila veti ihan sanattomaksi: mikä valoisuus ja valkoisuus, ja koko seinä auki suoraan merelle. Pelkistetty sisustus toi mieleen keramiikkatehtaan varastohyllyt, mutta siis hyvässä mielessä. Ja nuo Eamesin tuolit voisin kiljuen kantaa meillekin!Mustavalkoisuus toimi tässä keittiössä hyvin, kokonaisuus oli toimiva ja hyvin kaunis.Kiiltävän valkoiset kaapit ovat ylellisen näköiset, samoin kiiltävän musta pöytäpinta.


Tässä sen messujen rumimman talon nätti keittiö ja alempana viehättävän näköinen ruokailutila. Kuvat eivät oikein tee oikeutta niille. Kiva saareke, jollaisen haluaisin kiihkeästi itsellekin.


Kunnostetut vanhat kalusteet on hyvä idea, modernin pöydän ja lamppujen kanssa näyttää nappivalinnalta. Tuollaiset lamputkin voisin ottaa.


Tämänmuotoisen keittiön ottaisin itse mielelläni. Se on kompakti ja toimiva, ja ikkunat ovat mainiolla paikalla. Mutta onko liian harmaa?


Melkein jokaisessa talossa oli tällainen avokeittiö. Siitä on haittaa vain silloin, kun kestitsee vieraita ja aterian jälkeen kaikki pöytätasot ovat täynnä ruokia ja likaisia astioita. Niin ainakin meillä on, kun pöytään kannetaan ruokalaji kerrallaan ja keittiöhenkilökunta istuu muuten tiiviisti pöydässä muitten kanssa.

Tässäkin mietin, onko lieden lähellä vetolaatikoissa mausteet, öljyt ja etikat. Missä ovat ruokailuväline- ja ruoanlaittovälinelaatikot. Ruokakaapit ovat ilmeisesti kylmäkalusteitten kanssa vasemmalla puolella olevalla seinällä, mikä toimii hyvin.


Läpinäkyvä ja kimalteleva lamppu sopii hyvin valkoiseen sisustukseen.


Seuraava täysvalkoinen keittiö on isompi ja ylellisempi.


Romanttinen ruokailutila. Tässä on jotenkin satumainen tunnelma, kuin talvinen tarina.


Tämä ei ehkä ole kovin toimiva ainakaan paljon ruokaa laittavalle. Jääkaapille on matkaa ja onko kaikki vähän liian levällään?


Tämä pieni musta keittiö harmaassa Vikla-talossa sai puhkeamaan välittömästi ihastuneisiin huudahduksiin: se oli mahdottoman kaunis, kuin jalokivi mustan mosaiikin kimallellessa seinissä. Kaapinovet kiilsivät oikeanpuoleisissa yläkaapeissa. Huomaa muuten tyylikäs liesituuletin ja valaistus. Toivottavasti tuuletin on myös tehokas, muuten saa pyyhkiä ahkerasti rasvaroiskeita ikkunoista.

Ihanan rohkea valinta, joka sopii sinkulle tai pariskunnalle, mutta ei lapsiperheelle. Kovin pieni tuo keittiö kuitenkin oli, ruokapöytä oli kiinni seinässä vasemmalla. Talo oli vähän liiankin iso korkeussuuntaan, koska kuilumainen tunnelma alkoi jo keittiöstä.


Mieleiseni Jämerä-Cubistic -talon keittiö jatkoi muutenkin tyylikästä linjaa. Tässäkin täysmusta puoltaa hyvin paikkaansa väljissä tiloissa. Luulenpa, etä lisäisin itse tuonne räväkän värikkäät laskosverhot ihan aluksi, kunnes kyllästyisin. Mutta kuinka kauan jaksaisin katsella tätä mustuutta?


Ruokailutila oli kyllä ihana! Pidän hirveästi pyöreästä ruokapöydästä, se on tässä kaunis ja linjakas, ja sen lisäksi vetää lähes rajattomasti väkeä ympärilleen. Lampuu on myös kaunis, toivottavasti se on kuitenkin suoraan pöydän yläpuolella.

Näin monta kaunista keittiötä ja monta tavanomaista. Tarjosiko mikään talo jotain räväkkää ja uutta keittiörintamalla, vai onko se nyt tarkoituskaan, asuttavaksihan nämä on tehty?  Ehkä uutta oli mustan runsas käyttö valkoisten keittiöitten rinnalla.Värikkäitä retrokeittiöitä ei näkynyt, sillä sen ikäiset eivät näihin taloihin pääse vielä käsiksi. Puisia pöytätasoja ei myöskään enää näkynyt, vaan tasot olivat jotain muuta, osa varmasti kiveäkin. Kiilto ja pieni bling-bling kaakeleissa oli ihanaa!


13 kommenttia:

 1. Ihmiset ovat aika konservatiivisia keittiöiden kuten myös asuntojenkin suhteen. Muutoksia ei tapahdu nopeasti. Ovathan nuo keittiön ja asumisen perustarpeetikin aika samankaltaisia ajasta riippumatta. Olen lehdissä kiinnittänyt tuohon Aitta-talon keittiöön/ruokailutilaan huomiota. Nuo Eamsin tuolit ovat minullakin haaveena, ehkä jäävätkin vain siksi... mutta kumminkin ovat houkuttavia. Myös rukailutilan valoisuus näyttää Aitan kuvassa hukealta. Runsas mustan käyttö saattaa olla ohimenevä trendi. Ensimmäisen kuvasi Villassa valkoinen ja puun/laminaatin? yhdistelmä näyttää minustakin kivan kodikkaalta ja ajattomalta. Kiitos sinulle asuntomessu-postauksista, kun Kokkola on täältä etelästä katsoen liian kaukana...

  VastaaPoista
 2. Päivi, oli Kokkolaan Jyväskylästäkin yllättävän pitkä matka, kolme tuntia yhteen suuntaan. Kaikissa messutaloissa olen ihmetellyt, lämmittääkö aurinko kesällä kohtuuttomasti koko korkean seinän leveydeltä paistaessaan, vai saadaanko se heijastettua pois. Ja onko valoa joskus liikaakin? Kuinka paljon naapurit katselevat talvisin sisälle, kun on valot? Meillä ei panna verhoja kiinni yöksi muualla kuin pimennysverhot makuuhuoneessa. Mutta haluan suojata myös olohuonetta voimakkaalta aamuauringolta.

  VastaaPoista
 3. Kauniita, toimivia keittiöitä.. inspiroivia kuvia.

  Aittatalon keittiö/ruokailutila jäi mieleen päälimmäiseksi.. Mikä upeus!

  VastaaPoista
 4. Alkupuoliskon köökit ovat enemmän mieleeni, kun on puuta lämmittämässä, mutta missä ihmeessä ovat värit kaikista, varsinkin viimeisistä! Onko värit poissa muodista, ei kai? Ei väreillä piristäminen heti meinaa retrovärioksennusta. Kummallista, ettei ole edes pöydille jätetty huolettomasti punaista törppöä tai limenvihreitä kippoja. (Paitsi limet ja omput ensimmäisessä, jes!)

  VastaaPoista
 5. Kati, tuo valtava tilantunne ja valo hämmästyttää minua vielä kuvissakin.

  Jenni, väriä noissa keittiöissä ei tosiaankaan ollut. Joissakin oli hiukan enemmän, mutta niissä oli sitten kaikki muu niin tavanomaista, etten ottanut kuvaa. Makuuhuoneissa oli käytetty eniten värejä.
  Umpivalkoisuus ei varmasti puhuttele taiteellista ihmistä:)

  VastaaPoista
 6. Tuula ja Riitu21.7.2011 20.12

  Riitu nauttii olostaan! Even poikaystävä käymässä ja ovat metsässä syömässä vattuja ja Mikko on vielä kova eläinystävä ja rapsutusta aina saatavissa kuten myöskin Valtterin tyttöystävältä! Nyt viikonloppuna onkin aika ruuhkaa kun on kaksi nuorta paria kaksi koiraa ja minä ite lisäksi, kysyin jo omilta vanhemmilta majoittumisapua...Tykkääkö Vilma uida? Riitu ei lähde edes lähellekään rantaa jossa olen käyttänyt sitä uimassa, mutta kun ukki oli käyttäny oli uinu ympyrää ja saanu hätäkohtauksen kun ukki oli menny yksin uimaam

  VastaaPoista
 7. Eka on kodikkain. Katse kiertää valkoisen mukana, siitäkö harmonian tuntu tulee?

  Tuo toinen tuo tosiaan Bjarmian tehtaan mieleen :)

  Hyvä kun postasit nämä, ei tartte ite lähtiä sinne asti ;D

  eikka

  VastaaPoista
 8. Tuula, teillä on täysi meno päällä kotona ja Riitu on varmaan mielissään. Vilma on tänä vuonna lakanut kahlata vapaaehtoisesti, mutta uimassa ei ole käyty, siis en minäkään, häpeä kyllä. Huomiseksi on luvattu kuumaa, joten ehkä sitten. Oltiin mietitty Porvoossa käyntiä loppuviikosta, mutta kovassa helteessä ei viitsi ottaa koiraa autoon paahtumaan. Ei se jaksaisi liikkua siellä ulkonakaan.

  Eikka, tuo eka tuo väreineen mieleen teidän keittiön. Siinä on muutenkin samanlaista henkeä:)
  Bjarmian tehdas! Se juuri, en saanut millään mieleen oikeaa paikkaa:D

  VastaaPoista
 9. Kiitos näistä inspiksistä. Kun takkahuone valmistuu, voin alkaa miettiä uutta unelmaa...

  VastaaPoista
 10. Aikku, unelmathan ei mene koskaan hukkaan. Niistä voi olla joskus hyötyä. Kun minä sain lopulta tehdä keittiöremontin, se oli helppo suunnitella valmiiksi keräämieni unelmien pohjalta. Ja sitten karsia realistisiin summiin.

  VastaaPoista
 11. Alkoi palelemaan kun noita puhtaan valkoisia keittiöitä katsoi. Minä tykkään mummon mökki -meiningistä: paljon kodikasta lämmintä puupintaa, paljon värejä, paljon kaikenlaista. Ja varsinkin sotkua, se tekee kodista elävän. Ja sitä meillä piisaa!
  Nuo ruokaohjeet edellisissä ovat ihanan houkuttelevia, varsinkin sitä kala-pottusalaattia täytyy saada heti kokeilla. Viikonloppuna on onneksi aikaa.
  Meri

  VastaaPoista
 12. Kauniita keittiöitä, mutta mustaa en itse valitsisi. Pidän valkoisesta keittiöstä niin näissä kuvissasikin kuin kotonani. Meille tulee paikkakunnan muutos jossain vaiheessa eteen ja sinne uuteen asuntoon valitsen koko valkoisen.
  Tuossa Dekon sisustamassa talossa on aivan ihana hyllystö. Se on nyt astioita täynnä, minä ottaisin sen mieluusti kirjahyllyksi.
  Tuo pyöreän pöydän yläpuolella oleva valaisin on hauska siitä pidin kovasti.
  Hyvät kuvat olet ottanut. Ilmeisesti ei ollut väentungosta, kun olet saanut kuvat ilman yleisöä.

  VastaaPoista
 13. Meri, en voisi edes kuvitella sinua tai miestäsi noihin pelkistettyihin tiloihin. Ne näyttäisivät suorastaan kolkoilta -kunnes täyttyisivät tavarasta;D Me ollaan kyllä peritty ne järjestys-geenit ihan eri suunnilta.

  Arleena, otin kuvat pikkukameralla yhdellä kädellä suoraan köyden takaa, joten siksi niissä ei näy ihmisiä. Mutta ei ollut suurta tungosta muutenkaan.
  Sinullahan on houkutteleva haaste tulossa, sisustuksesta kun pidät. Toivottavasti muutto on muutenkin mieluisa asia.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...